DK: sok gyógyszer ára 72 százalékkal emelkedett

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány miatt az elmúlt hat évben nőttek a betegek terhei. A párt talált egy gyógyszert, amelynek az ára 300 forintról csaknem 11 ezerre nőtt.

Szakszervezet: ezért lézengtek a majálison

Kordás László szerint a megemelt ligeti négyzetméterár miatt mentek ki kevesen, és volt alacsonyabb a színvonal.18-ról 50 forintra emelkedett a négyzetméterár, ezért volt ennyire fapados a ligeti majális vasárnap – fejtegette az ATV stúdiójában Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, megjegyezve, hogy a liget kezelése a megváltozott viszonyokban közvetetten Baán László kormánybiztos alá került.

Drágulást hoz a kormány tévés rezsicsökkentése

Mennyit ér meg a nézőknek a Barátok közt vagy a Nagy Duett? Jelenleg ez a kérdés izgatja a médiapiac legfőbb szereplőit. Ugyanis a kormány feladva a tévés „rezsicsökkentést” lehetővé tette, hogy a két kereskedelmi tévé is terjesztési díjat szedjen a kábelcégektől. Mindez áremelkedést hoz, már csak azon megy a vita, hogy mennyivel nőhetnek az előfizetési díjak.

Uniós pénzek: 108 százalékos sikert lát a kormány

Orbán Viktor vitára invitálta a parlamenti képviselőket a 2007–2013-as uniós pénzügyi ciklus értékelésére, majd rátolta a vitát Lázár Jánosra, aki bevonta a tusakodásba államtitkárát, Csepreghy Nándort.

Kormányfői elismerés a tudománynak csúsztatásokkal

Ritkán látható kormányzati részvétel mellett kezdődött meg a Magyar Tudományos Akadémia 187. közgyűlése. A tudomány és a politika szövetségét hangoztató Orbán Viktor mellett jelen volt Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter és Balog Zoltán, a humántárca vezetője is.

Ezért toboroz Vitézy Facebookon a múzeumába

Eredményesebb, mint egy álláshirdetés – indokolta a szokatlan eljárást a múzeumigazgató az MNO-nak. A Közlekedési Múzeum igazgatója múlt pénteken rendhagyót posztolt Facebook-oldalára: azt írta, hogy akinek jó ötletei vannak, „projektmenedzserként, történészként, mérnökként, kreatív vagy vizuális szakemberként” részt venne a múzeum megújításában, önéletrajzzal és rövid prezentációval jelentkezhet a foigazgato@mmkm.hu címen.

Az áfacsökkentéssel duplázódik a nyugdíjemelés?

Az ATV Start vendége Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, EMMI.

Ma is felvonulnak a taxisok, délután inkább ne próbáljon közlekedni Budapesten

Délután kettő és hat között szinte minden főbb fővárosi útvonalat érinteni fognak az újabb taxisdemonstráció miatti lezárások.

Összeolvad két buszgyártó

Beolvad a Mabi-Bus Kft.-be az Ikarus Egyedi Autóbusz Gyártó Kft., és utóbbi néven folytatja működését - írja kedden a Világgazdaság. A Mabi-Bus 2013-ig Nabiként üzemelt, ekkor vásárolta fel az Evopro csoport, majd saját fejlesztésbe kezdtek, ennek eredménye a Modulo buszcsalád, amely elektromos és hibrid meghajtással és kompozit karosszériával készül. A társaság 4 milliárd forintot kapott a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, miután megnyerte a BKV 20 elektromos buszra kiírt tenderét.

Mészáros: Én már nem szeretnék földet vásárolni

Bérelni viszont továbbra is bérelné azokat a szántókat, amelyeknek a Nemzeti Földalap (NFA) napokban visszavonta az árverési hirdetményét, közvetlenül azután, hogy Mészárost Bitay Mártonnal, a földalap egyik vezetőjével láttuk kávézni. A Felcsút kiesének a következményeiről szerinte még korai lenne nyilatkozni, Orbánt ellenben soha nem látta Hatvanpusztán. Mészáros szerint a helyi lakosoknak sokkal zavaróbb a nol.hu tudósítója, mint a kert végében a kisvasút dudálása. Videointerjú.

Amikor a közpénz Matolcsy pénzévé válik

Még jobban bajba keveredett Matolcsy György azzal, hogy kiderült: az MNB alapítványai a jegybankelnök tevékeny közreműködésével használták fel a rendelkezésükre bocsátott közpénzeket. De a Transparency International jogi igazgatója szerint az alapítványok létrehozása már önmagában bűncselekmény lehet.

Folytatni kell a nyomozást a költekező MNB-alapítvány ellen

Egy hónap alatt lezavarta és bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a rendőrség az MNB által létrehozott Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány tavalyi ingatlanvásárlása ügyében. Azonban ez a döntés a kerületi ügyészség szerint megalapozatlan, ezért a nyomozás folytatására utasították az V. kerületi kapitányságot.

Csak nem fogynak a költségek, újabb milliárdok mennek el a beruházásra

Újabb tételek bukkantak fel a jövő évi költségvetési tervezetben a 2017-es úszó-világbajnoksághoz kapcsolódóan. A vizes játékok megrendezéséhez szükséges létesítményfejlesztésre 8,96 milliárd forintot irányoztak elő, csaknem kétmilliárd jut a fő rendezvényhelyszínként megvalósuló csodauszoda melletti Dagály strandfürdő felújítására. A nyílt vízi úszás versenyszámainak otthont adó Balatonfüred 1,206 milliárdot kap parkolóépítésre és további 400 milliót kompkikötő létesítésére.

18 milliárdból költözik az Alkotmányvédelmi Hivatal

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), a tervezett Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK), valamint a kormányzati adatközpont egységes elhelyezéséhez szükséges költségvetési többletforrások biztosításáról döntött a kormány.

Megállíthatatlanul nőnek az üzemanyagárak

Szerdától ismételt emelkedéssel immáron négyhavi csúcspontjukra ugranak az üzemanyagárak.

Védeni próbálják a Zsolnayt a pécsiek

A város a kisrészvényesekkel és a családdal összefogva lépne fel a többségi tulajdonos ellen. Elmérgesedett a viszony a Zsolnay Porcelánmanufaktúrában a pécsi önkormányzat és a vállalat szír társtulajdonosa között, olyannyira, hogy az üzletember egyszerűen kiebrudalná a pécsieket a vállalatból. Mindeközben költségvetési csalás gyanújával nyomoz az adóhatóság bűnügyi osztálya.

Az üzlet mindent felülír, még az egészséget is

A Greenpeace Hollandia megszerzett és nyilvánosságra hozott közel 240 oldalnyi dokumentumot az EU–USA szabad kereskedelmi tárgyalásokról. Az egyezmény (TTIP) tervezete a korábbi félelmeknél is aggasztóbb: zöld utat ad az üzleti érdekeknek az emberi egészséggel vagy a klímavédelemmel szemben.

Beperelte a főnökeit, mert unalmas volt a munkája

A 44 éves Frédéric Desnard 360 ezer eurót, (111 millió forintot) követel volt munkaadójától, amiért négy éven keresztül annyira unalmas volt a munkája, hogy az egészsége látta kárát.

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Ignác nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés