Sztrájkolni fognak a köztisztviselők, béremelést követelnek

http://www.atv.hu/belfold/20160518-sztrajkolni-fognak-a-koztisztviselok-beremelest-kovetelnek

Június 22-ére kétórás sztrájkot jelent be a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete az önkormányzatoknál. Harminc százalékos béremelést követelnek.

Totális államosítás az oktatásban?

http://www.atv.hu/videok/video-20160518-totalis-allamositas-az-oktatasban

Az ATV Start vendége Galló Istvánné elnök, Pedagógusok Szakszervezete.Tovább növelné a választókra gyakorolt befolyását a kormány az iskolák teljes államosításával, véli a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.Galló Istvánné az ATV Start című műsorában azt mondta, a kormány az államosítással egy olyan területet von magához, amely nagyon szoros kapcsolatban van a választókkal, az iskolákban tanuló gyerekek szüleivel. A PDSZ elnöke szerint a kormány számára ez azért fontos, mert a pedagógus naponta találkozik a választópolgárral, aki – különösen egy kistelepülésen – segítséget kérhet azzal kapcsolatban, hogy kire szavazzon.

Mire jutott a Köznevelési kerekasztal?

http://www.atv.hu/videok/video-20160518-mire-jutott-a-koznevelesi-kerekasztal

Az ATV Start vendége Kunhalmi Ágnes budapesti elnök, MSZP.

Már idén több pénzt kapnak az egészségügyi dolgozók?

http://www.atv.hu/videok/video-20160518-mar-iden-tobb-penzt-kapnak-az-egeszsegugyi-dolgozok

Az ATV Start vendége László Imre egészségügyi kabinetvezető, DK.

Iratokat foglaltak le a Liga Szakszervezetek székházában – fotók

http://www.atv.hu/belfold/20160518-navosok-szalltak-meg-a-liga-szakszervezetek-szekhazat-fotok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vizsgálódtak a Liga Szakszervezetek budapesti székházában az Ajótsi Dürer soron - adta hírül az MTI.

Begyulladt a hidrogén a Péti Nitrogénművek területén

http://www.atv.hu/belfold/20160519-begyulladt-a-hidrogen-a-peti-nitrogenmuvek-teruleten

Eloltották a tüzet a Péti Nitrogénművek területén, ahol szerdán késő este nagynyomású hidrogén gyulladt meg - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője csütörtökön kora hajnalban az MTI-vel.

Matolcsy miatt haragszik Orbán a titkosítást megakadályozó Áderre

http://nol.hu/belfold/matolcsy-miatt-haragszik-orban-a-titkositast-megakadalyozo-allamfore-1616091

Mit enged Viktor az elnökválasztáson? – ettől a kérdéstől hangos a sajtó, miután a Hír TV bemutatta felvételét, amelyen a KDNP-s Rubovszky György Áder János köztársasági elnök 2017-es kényszerű távozásáról értekezik társával. A veterán politikus némi késéssel mindent tagad, a Hír TV megcáfolhatatlan bizonyítékkal állt elő, és információnk szerint az értékelés is pontos: Orbán új államfőt szeretne.

A  cafeteria felét is a fizetésünkhöz csaphatják

http://www.blikk.hu/aktualis/penz/a-cafeteria-felet-is-a-fizetesunkhoz-csaphatjak/rmmpqwv

Készpénzben kaphatják sokan jövőre a béren kívüli juttatások, azaz a cafeteria egy részét, az arány nagyjából 50 százalék lehet. A változtatásnak még a szakemberek sem látják pontosan az értelmét, annyi azonban világos, hogy a közszférában dolgozók búcsút inthetnek jó pár olyan juttatásnak, amelyek közül eddig szabadon válogathattak.

Van egy kis gond az adóbevallásokkal

http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/van-egy-kis-gond-az-adobevallasokkal/

Több százezer főre tehető azoknak a munkavállalóknak a száma, akik egyelőre nem tudják, hogy a NAV sikeresen elkészítette-e az adóbevallásukat, vagy sem – hívja fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Baker Tilly Hungária. A fő problémát az okozza, hogy a hatóság a bevallási nyilatkozat elkészülése után nem ad visszajelzést a munkavállalónak, ami további adminisztrációs terhet jelenthet a munkáltató számára.

Már jövőre bevezetné az alapjövedelmet az LMP

http://www.hirado.hu/2016/05/19/mar-jovore-bevezetne-az-alapjovedelmet-az-lmp/?source=hirkereso

A gyerekek után 25 ezer forintot, a mostani családi pótlék csaknem dupláját, a felnőtteknek pedig legalább 50 ezer forintot garantálna a párt javaslata.

Foglyul ejtett magyar bank miatt nőhet az államadósság

http://nol.hu/gazdasag/foglyul-ejtett-magyar-bank-miatt-nohet-az-allamadossag-1616055

Nyilvánosságra hozták az európai és a magyar statisztikai hivatal levelezését, ami alátámasztja azokat a korábbi feltételezéseket, melyek szerint a 2013-2014-ben elért államadósság-csökkentés csak papíron létezik.

Az Eurostat és a KSH levelezéséből - melyet a Portfolio.hu szemlézett - kiderül, hogy Brüsszel nem fogadja el azt a magyar érvelést, miszerint az Eximbank nem is állami, hanem  független, piaci szolgáltatást nyújtó pénzügyi vállalkozás, ezért nem kell az államháztartási körön belülre elszámolni.

Népszavazást akarnak a kéményseprők is?

http://nol.hu/belfold/nepszavazast-akarnak-a-kemenyseprok-is-1615955

A szakmai szervezetek és a szakszervezet tiltakozása ellenére kockára tenné a választópolgárok életét a kormány – állítja a kéményseprők érdekképviselete. Ha a kabinet ragaszkodik a drasztikus létszámcsökkentéshez, annak a szakszervezet szerint tragikus következményei lesznek, hiszen nem lesz, aki a kéményeket ellenőrizze. Ennek megakadályozása érdekében akár népszavazást is kezdeményeznének.

Sírásóversenyt tartanak Debrecenben

http://mno.hu/belfold/sirasoversenyt-tartanak-debrecenben-1342901

A Cívishír cikke szerint a lakosság lecsúszott tagjaiként tekintenek a sírásókra, a régi hagyomány felelevenítésével pedig tisztelegnek a nehéz fizikai munkát végzők előtt is.

Országos sírásóversenyt tartanak június 3-án a Debreceni Köztemetőben – tette közzé a Cívishír. A lap cikke szerint a sírásók egykor a társadalom megbecsült tagjai voltak, mára viszont csak annak lecsúszott tagjaiként tekintenek rájuk. A régi hagyomány felelevenítésével tisztelegnének a felelősségteljes és nehéz fizikai munkát végzők előtt is. Kétfős csapatok indulnak majd, az első helyen végzettek pedig Magyarországot képviselhetik novemberben a V4-ek nemzetközi sírásóversenyén. A szervezők remélik, sikerül így megfordítani azt a kedvezőtlen tendenciát is, mely szerint egyre kevesebb a szakképzett sírásó Magyarországon.

Súlyos emberhiány van a vendéglátásban

http://mno.hu/belfold/nagy-a-munkaerohiany-a-vendeglatasban-a-szezon-elott-1342964

Külföldi vendégmunkások, diákok, szakképzetlen kisegítő családtagok szolgálhatják ki a hazai nyaralóhelyeken a turistákat az idén, mivel súlyos a munkaerőhiány az idegenforgalmi főszezon előtt – írta csütörtöki számában a Magyar Idők.

Boltzár: Felhagyott az MSZP az aláírásgyűjtéssel

http://www.atv.hu/belfold/20160519-boltzar-felhagyott-az-mszp-az-alairasgyujtessel

Már két-három héttel ezelőtt felhagyott a vasárnapi boltzárral kapcsolatos aláírásgyűjtéssel az MSZP - nyilatkozta Gőgös Zoltán a Magyar Idők csütörtöki számában.

Fidesz: Bill Clinton az arc, de Soros György a hang

http://www.atv.hu/belfold/20160518-fidesz-bill-clinton-az-arc-de-soros-gyorgy-a-hang

A Fidesz szerint a Magyarországot érő amerikai kritikáknak Bill Clinton korábbi amerikai elnök az arca, de Soros György a hangja.

Atom nélkül olcsóbb lehetne az energia

http://nol.hu/belfold/atom-nelkul-olcsobb-az-energia-1616005

Léteznek atomerőmű-bővítés nélküli energetikai forgatókönyvek is Magyarország számára, ráadásul mindegyik olcsóbb, mint a paksi beruházással számoló megoldás – derült ki a Wuppertal Institut, az Energiaklub és a Zöld Műhely Alapítvány szerdai budapesti konferenciáján. A rendezvényre a kormány képviselője az előzetes egyeztetés ellenére nem jött el – ez már a sokadik alkalom, hogy az Orbán-kabinet nem volt hajlandó nyílt vitában kiállni a saját atomcentrikus energiapolitikája mellett.

Beletaposott a gázba a TV2

http://nol.hu/belfold/gazt-adott-a-tv2-1616077

Két új sportcsatorna nevének levédését kérte Andrew G. Vajna tévétársasága – erősítette meg a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) a Népszabadság múlt heti értesülését. A hivatal érdeklődésünkre azt közölte: a médiacsoport május 12-én a TV2 Sport1 és a TV2 Sport2 szóösszetételre nyújtott be védjegybejelentéseket.

Egy hete van Matolcsy Györgynek

http://nepszava.hu/cikk/1094250-egy-hete-van-matolcsy-gyorgynek

Egy hetet adott az MSZP elnök-frakcióvezetője Matolcsy György jegybankelnöknek, hogy reagáljon a lemondását sürgető szocialista felszólításra. Ha ennek nem tesz eleget Matolcsy György, akkor Áder János államfő fellépését kéri az MSZP.

„Orbán messze gazdagabb, mint Csányi Sándor”

http://nol.hu/belfold/orban-messze-gazdagabb-mint-csanyi-sandor-1615993

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerint nem az az érdekes, hogy Németh Szilárd Fidesz-alelnök zsidózott-e, hanem a módszer, ahogyan a kormánypárt ellenségeket kreál. Amíg ugyanis a választókat az aktuális mumussal ijesztgetik, addig Orbán Viktor vagyonosodására kevesebb figyelem jut. Pedig az Együtt szerint már a miniszterelnök a leggazdagabb magyar.

Portik most elárulhatja, bizniszelt-e Rogánékkal

http://nol.hu/belfold/meghallgatja-portik-tamast-a-birosag-1616099

Elrendelte Portik Tamás meghallgatását a Fővárosi Törvényszék a Rogán Antal és Juhász Péter közötti személyiségi jogi perben – tájékoztatott az Együtt alelnöke.

A gyilkossági ügyekben felbujtóként megvádolt és első fokon elítélt bűnöző meghallgatását Juhász kezdeményezte, szerinte ugyanis Portik vallomásából kiderülhetne, hogy valóban üzletelt-e az akkoriban Rogán vezette belvárosi önkormányzattal. A bíróság június 17-re tűzte ki Portik meghallgatását. A tárgyalás helyszíne a Gyorskocsi utca lesz.

Új szereplő hozhatja a frászt a taxisokra

http://nol.hu/belfold/uj-szereplo-hozhatja-a-fraszt-a-taxisokra-1615999

Elképzelhető, hogy mire a magyar kormány végleg kisakkozza a hazai személyszállítási piacról az Ubert, addigra egy másik, nagyon erős szereplő teljesen átalakítja a taxizást.
Az Autó-Motor cikke szerint a világ egyik legnépszerűbb közösségi alapú navigációs applikációja, a Waze lehet az utasszállítási biznisz új szereplője.

Az IÁ miatt probléma, hogy kiderült, kurdokat ápolunk

http://www.atv.hu/belfold/20160518-molnar-az-atv-hu-nak-az-ia-miatt-problema-hogy-kiderult-kurdokat-apolunk

Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke elmondta az atv.hu-nak, hogy a magyar hatóságok nem titkolóztak a hazánkban ápolt pesmerga frontkatonákkal kapcsolatban, hanem egyszerűen védték a NATO-tagságunkból következő humanitárius feladatvállalás alanyait. Az erről szóló információ védelme az Iszlám Állam európai sejtjei miatt fontos – állítja az elnök, aki szerint éppen ezért probléma, hogy mindez most széleskörű sajtónyilvánosságot kapott.

Megnyílt Jézus borászata

http://nol.hu/tud-tech/megnyilt-jezus-boraszata-1616013

„15 perc alatt bort tudunk csinálni a vízből” – állítja az Ava Winery nevű San Franciscó-i start-up cég. A szőlő használatát teljesen nélkülöző eljárás szintetikus „bormásolatokat” készítve különböző gyümölcsaromákat és alkoholt kever össze.

Mardonn Chua és Alec Lee ötlete egy kaliforniai borfesztiválon született, ahol a két feltaláló túl drágának találta a Chateau Montelena nevű világhírű bort, így úgy döntöttek, előállítják saját maguk. „Soha nem engedhetném meg magamnak, hogy vegyek egy üveget belőle, így kitaláltam valami mást” – mondta el Chua a New Scienctistnek.                                                   

 

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Ignác nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés