Kiürítették a Keleti pályaudvart

Egy gyanús csomag miatt kellett elhagynia mindenkinek az épületet. A  24.hu értesülései szerint hétfő reggel egy gyanús csomagra bukkantak a Keleti pályaudvar nagycsarnokában. A rendőrség tájékoztatása szerint egy vasútőr szólt egy a pályaudvaron szolgálatot teljesítő járőrnek. "A rendőrség intézkedett a csomag tűzszerészeti átvizsgálására, amelynek idejére lakosságvédelmi intézkedésre került sor" – válaszolta a hatóság a portál megkeresésére. A MÁV közleménye szerint hétfőn 9:30-kor zárták le az előcsarnokot, délelőtt 10 órakor pedig az egész pályaudvart.

Nem találtak bombát a Keletiben

Nem sokkal hétfőn háromnegyed 11 után megnyitották a Keleti pályaudvart azt követően, hogy a tűzszerészek nem találtak bombát az állomás területén elhagyott csomagban - tájékoztatott a Mávinform.

Katonának akarják kényszeríteni a közmunkásokat

Kötelező megjelenniük a közmunkásoknak a szerződéseskatona-toborzón. Ha nem fogadják el az állásajánlatot, elveszítik jelenlegi munkájukat - írja a kisalfold. hu.

Szőnyeg alatt a magyar munkaerő kulcsa

Nekünk Magyarországon sincsenek munkaerő-gondjaink, mert versenyképes fizetést adunk a munkatársainknak – mondta sajtótájékoztatóján Tim Bennett, az amerikai Propex győri gyárának igazgatója.

Három éve hiába várnak mentésre a mentőtabletek

A raktárban porosodnak, avulnak azok a tabletek, amelyek a mentőknek szánt nagyszabású informatikai fejlesztést lehetővé tennék.

Védelmet kér a BKV-sofőröknek a szakszervezet

Védelmet kér a BKV-sofőrök számára az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ), vezetőfülkéket és kamerarendszert tartanak szükségesnek a járművezetők elleni támadások megakadályozása érdekében.

Elegük lett a balhés utasokból a budapesti buszsofőröknek

Megelégelték a rendszeres konfliktusokat a BKV-sofőrök, ezért védelmet kérnek, legalább azokon a járatokon, amelyeken nincs zárt vezetőfülke. A buszok többségén ilyen már nincs, s gyakran a fedélzeti kamerarendszer sem működik, amely legalább a járművezetők elleni támadást rögzítené. A szakszervezet gyors megoldást követel.

Mindenkitt megdöbbentett a sunyi igazgatóválasztás

A Csorna melletti Kónyban a szomszéd település, Győrsövényháza egyik tanárnője járta végig a helyi közintézményeket, s bemutatkozott mint a helyi általános iskola leendő igazgatója. Mindenki megdöbbent. Az önkormányzat erről értesítést nem kapott, és a közlönyben sem jelent meg hivatalosan, hogy a jelöltek közül kit választott az iskola élére a szakminiszter a lejárt megbízású jelenlegi vezető helyett

Klik: egyeztetnek, lesz hova menniük a megszűnt csobánkai iskola diákjainak

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szombaton azt közölte: folyamatosan egyeztetnek a környékbeli települések önkormányzataival és köznevelési intézményeivel az idei tanév végén megszűnő csobánkai Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóinak átvételéről.

Amatőr tervek a Gellért-hegyre

Pályázatot írt ki a kormány a Citadella megújítására, az építészek szerint a terv sok sebből vérzik.

Szcientológus csúcsvezető jött

Bár Magyarországon nem minősül egyháznak, úgy tűnik, a szcientológia régióközpontja lehet hazánk. Erre utal, hogy a hét végén a vallási szervezet csúcsvezetője, az amerikai David Miscavige is részt vett új budapesti székházuk megnyitóján. A rendkívüli biztonsági intézkedések közepette zajlott ünnepségen felszólalt szegedi balliberális önkormányzati képviselő, sci-fi író és volt megyei rendőrfőkapitány is.

A Fidesz ki akarta nyírni az egyházat, de a csoda közbeszólt

Az Iványi Gábor lelkész vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget a kétharmados Fidesz több mint négy évvel ezelőtt kizárta az államilag elismert egyházak sorából. A kormány mindent elkövetett, hogy kivéreztesse Iványi egyházát. Eddig kudarcot vallott. A megmaradáshoz csodákra is szükségük volt.

Függetlenek taroltak a vasárnapi polgármester-választásokon

Három településen tartottak időközi választást, ahol a helyi képviselőtestület feloszlatta magát.

Magyarországon a szabad választásokat is felszámolják, a külvilágra nem számíthatunk

Halmai Gábor pesszimista: a szabad választások felszámolása 2014-ben elkezdődött, 2018-ban folytatódhat. Ha az alkotmányosság fesleni kezd, akkor fel is feslik. Magyarország belülről nem tudja helyreállítani az alkotmányosságot, mert ez a társadalomnak nem elég fontos, a külvilágra pedig egyelőre nem számíthatunk.

Tóta W.: Rosszkedvünk nyara

Egy a jelszónk, a gyűlölet: minél bunkóbb országot csinálni októberig.

Új parkokat alakítana ki, a régieket pedig megújítaná az LMP

Új parkokat alakítana ki, a régieket pedig megújítaná az LMP. A szükséges pénzt abból a 250 milliárdból vennék el, amit a városligeti múzeumnegyed kialakítására szánnak. Csárdi Antal azt mondta: egy ilyen park-fejlesztésnek minden lakástulajdonos érezné a hatását, mert jelentősen nőne az ingatlanok értéke.

Ismét megtiltottak egy tüntetést Orbán háza előt

Büki Zoltánék vasárnap szerettek volna a miniszterelnök XII. kerületi házánál tüntetni a kvótanépszavazás ellen, de a szomszédok jogaira való hivatkozással a rendőrség letiltotta a demonstrációt.

Orbán, a betiltott indián ma megbuktatta Európát

Európa tovább hanyatlik. A migránsválság bebizonyította, hogy az Európai Unió idealizálása nem járható út. A migráció lehet pozitív az amerikaiaknak, de mi vagyunk az indiánok. Németh Zsolt népszavazás helyett Népszabadságot mondott. Orbán Viktor szokásos évi tusnádfürdői előadásán jártunk.

Kiakadt az ellenzék Orbán Viktor beszédére

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök szombati tusványosi előadásával hadat üzent az európai közösségnek és szabadságra, demokráciára, jólétre váró magyaroknak.

Vona vitára hívja Orbánt

Vona Gábor, a Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésben hívja vitára Orbánt Viktor miniszterelnököt jövő nyáron Tusványoson.

Sértené a nemzeti szuverenitást egy közös európai hadsereg?

Orbán Viktor Tusnádfürdőn egy európai hadsereg létrehozását is szorgalmazta. A kormány az Osztrák–Magyar Monarchiát hozza fel példának, ami szerintük azért volt sikeres, mert közös pénzügye, külügye és hadereje volt.

Újabb magyar rendőrkontingens indult a macedón határra

Újabb magyar rendőrkontingens indult útnak Macedóniába hétfő reggel, a huszonöt emberből álló egység a macedón–görög határszakaszon teljesít majd szolgálatot.

Lehet itt még gyűlöletet szítani, a buszon már fejbe akarták lőni a magyarul beszélő muszlim nőt

Azt, hogy Magyarország a valódi menekülteknek sem nyújt érdemi védelmet, igen nehéz a terrorizmus elleni fellépéssel magyarázni – állítja Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke.

Bojkott – mozgalom nélkül?

Matthew Frankel: Threaten but Participate: Why Election Boycotts Are a Bad Idea megállapítja, hogy a 171 vizsgált eset mindössze négy százalékában tudott az ellenzék a bojkottfelhívással politikai sikert elérni. Ez is azt bizonyítja – vonja le a következtetést Fodor Gábor –, hogy a bojkottfelhívás tévút, és a baloldali szavazóknak is részt kell venniük a kormány által kezdeményezett népszavazáson.

A Zsolnay megúszta a felszámolást, nagy csatát nyertek a tulajdonosok

Elutasította a bíróság a vagyonfelügyelő kérelmét a cég azonnali felszámolására, megszólalt az ügyben az állami MFB is.

Szijjártó megegyezett Ecclestone-nal, stratégiai szerepbe hozná a Hungaroringet a kormány

Nemzetgazdasági szempontból stratégiai pozícióba emelné a Hungaroringet a kormány. A pálya felújítása jövőre 5 milliárd forintból a főépület és a tribünök cseréjével folytatódik.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt lesz a vodkagyár-építés

A budai vár mellett egy autóipari beszállító, egy gyógyszergyár és egy vodkagyár beruházásával összefüggő hatósági ügyeket nyilvánította nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé a kormány – írta meg a napi.hu. Az AlcoWorld Zrt. Fényeslitke külterületén épít vodka- és likőrgyárat.

Késedelmi pótléktól óv a NAV-szóvivő

Az adóval tartozóknak érdemes mihamarabb rendezni adósságukat, hogy ne kelljen késedelmi pótlékot fizetniük vagy felszámolástól tartaniuk - mondta Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Nézőpont: hatékonyabb kormányzást hoznak a kabinetek

A hatékonyabb kormányzás megvalósítása a célja a stratégiai és a gazdasági kabinet létrehozásának - jelentette ki a Nézőpont Intézet ügyvezetője hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában. Fodor Csaba úgy fogalmazott, az intézkedés feladata a miniszterelnök által meghatározott politikai irányvonal hatékonyabb és pontosabb végrehajtása.

Megtízszereződött a gyed extrát igénybe vevők száma

A 2014-ben bevezetett gyed extrát igénybe vevő kisgyerekes anyukák száma megtízszereződött, 2016 első negyedévének végére számuk elérte a 23 ezret - mondta Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) miniszteri tanácsadója az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Felpörög az autópiac

Az első fél évben jelentősen nőtt az új és használt autók piaca: kiemelkednek a flották, de a magánvásárlók száma is 40 százalékkal bővült tavalyhoz képest - írja szombati számában a Magyar Nemzet.

Fordulat az ingatlanpiacon

Jobban megéri manapság saját lakás hitele után törleszteni, mint albérleti díjat fizetni - mondta az Otthon Centrum elemzője. Az ingatlanos cég munkatársa szerint azonban a kérdés, hogy melyik éri meg jobban, a legtöbb ember esetében csupán elméleti.

Euró 2020-ban? Na hiszen, de szép lenne

A maastrichti feltételek teljesíthetők ugyan, de az uniós jog- és normarendtől egyre távolabb kerül a magyar gazdaság. Ha Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter valóban úgy látja, hogy Magyarország 2020-ban beléphet az euróövezetbe, akkor vissza kell kormányoznia a gazdaságpolitikát az uniós útra

Az EU még tiltakozik, de sikerrel járhat a kormány

Bár Brüsszel és Budapest között egyelőre vita van az internet áfájának csökkentéséről, a Népszabadság információi szerint 2017-től mérséklődik az adókulcs.

84 milliárdot költött reklámra Gyurcsány és Bajnai kormánya

Négy év alatt, 2006-2010 között a baloldali kormányok összesen 84 milliárd forintot költöttek kormányzati hirdetésekre, amelyből sok baloldali sajtótermék is részesült. Az Orbán-kabinet 2010-2014 között ennél kevesebbet, 81 milliárdot költött hasonló célokra.

Újságírókra vadászik a török rezsim

Őrizetbe vételi parancsot adtak ki hétfőn 42 újságíró ellen a július 15-ei puccskísérletet követő tisztogatások keretében Törökországban - közölte az NTV török hírtelevízió.

Brüsszel: Törökország nem lesz az Európai Unió tagja

Törökország nem lesz az Európai Unió tagja belátható időn belül, és ha Ankara visszaállítja a halálbüntetést, az EU azonnal megszakítja a csatlakozási tárgyalásokat - figyelmeztetett Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke hétfőn a France 2 francia tévécsatorna adásában.

Elhunyt Oláh János költő

Életének 74. évében hosszas betegség után hétfő hajnalban elhunyt Oláh János költő, író és szerkesztő - közölte a Magyar Írószövetség az MTI-vel.

Oláh János irodalmi pályája a legendás Kilencek alkotócsoport Elérhetetlen föld című antológiájában indult. 1994-től a kortárs magyar irodalom meghatározó és számos tehetséget felkaroló lapjának és kiadójának, a Magyar Naplónak a vezetője volt - áll a közleményben.

xxx

Cicaharc: miért küzdenek a nők egymással?

„A szomszédasszonyom lefogyott, rengeteg ruhája nagy lett rá, és nekem adta őket, hogy kezdjek velük valamit. Ne hozzak be neked belőlük?” – kérdi az asszisztenslány a kolléganőjétől, természetesen jóképű csoportvezetőjük füle hallatára. „Nincs egy rongyod se, és kövér is vagy” – valójában ez a kedvesnek álcázott ajánlatban rejlő üzenet, és résen kell lenni ahhoz, hogy egyszerre két fronton is helytálljon az ember (nő) a helyes válasszal. Szvetelszky Zsuzsa szociálpszichológus írása.

A legdrámaibb percekben is ütött a pesti humor

http://nol.hu/gazdasag/a-legdramaibb-percekben-is-utott-a-pesti-humor-1624585

 „A 3000 pengős átszállójegy első három napján 5 785 991 utast szállított a pesti villamos. Ezek közül többen jegyet is váltottak... A közönség egy rétege szerint nagyon helyes az, hogy az átszállójegy 3000 pengőbe kerül, valami engedményt kellene azonban adni azoknak, akik meg is váltják a jegyet. A legjobb megoldás az utasok szerint az volna, hogy azoknak a jegye, akik nem váltanak jegyet, 100.000 pengőbe kerüljön, viszont azok, akik jegyet váltanak, 50 pengőért kapják." A Ludas Matyiból való az idézet, amely az 1946-os hiperinfláció legdrámaibb heteiben is igyekezett viccet csinálni a szorongató helyzetből. Inflációs adomák és karikatúrák a forint 70. születésnapjához közeledve a Népszabadság szombati Hétvége mellékletben.

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Anett és Antal nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés