Ez egy: 
Sajtó

2018. november 6-án a szakszervezeti konföderációk tagszervezetei együtt tiltakoztak a béren kívüli juttatások megadóztatása ellen. A megmozduláshoz a BDDSZ is csatlakozott.

Az Egyesült Villamosipari-dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ), a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) és a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) által szervezett demonstrációt   a Liga, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz), a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) is támogatta.

A tiltakozás oka, hogy a kormány egyeztetés nélkül döntött a cafeteria-rendszer adókedvezményeinek elvonásáról. A demonstráció célja, hogy a döntéshozók szembesüljenek a módosított adójogszabályok munkavállalókat érintő negatív hatásaival.

A szakszervezeti konföderációk egyetértenek abban, hogy a béren kívüli juttatások rendszerének megváltoztatása, az egyes elemek kedvezményes adózásának eltörlése, a dolgozóknak nettó jövedelemkiesést okoz. A jelenlévők követelték a korábbi cafeteria-rendszer visszaállítását.

A felszólaló szakszervezeti vezetők kiemelték, hogy amíg közel 2 millió  munkavállaló nettó jövedelme csökken az adószabályok változatatása miatt, addig a költségvetésnek elhanyagolható bevétele keletkezik. Hangsúlyozták, hogy a béren kívüli juttatás nem luxus, hanem  az alapvető emberi szükségleteket biztosítja. Elfogadhatatlannak tartják, hogy az érdekvédelmet ellátó szervezetekkel nincs egyeztető tárgyalás a tagjaikat érintő fontos döntésekben. 

Képes beszámolónk:

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtómegjelenések

https://nepszava.hu/3014281_nem-adjuk-a-cafeteriat-szakszervezeti-dolgozok-ezrei-tuntettek-a-parlament-elott

https://24.hu/belfold/2018/11/06/cafeteria-tuntetes-jegybank-szakszervezet/

https://index.hu/belfold/2018/11/06/cafeteria_tuntetes_szakszervezet_kossuth_ter/

https://hvg.hu/itthon/20181106_tuntetnek_a_cafeteriaert_a_szakszervezetek

https://444.hu/2018/11/06/a-cafeteria-rendszer-visszaallitasert-tuntettek-szakszervezetek-az-mnb-elott

 

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Barbara és Borbála nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés