Aki nem tüntet, adja le a tagkönyvét – nagy erőkkel készülnek a budapesti demonstrációra

A vegyipari szakszervezeti szövetség (VDSZ) buszokkal szállítja a fővárosba, a pedagógusok február 13-i demonstrációjára az ágazatban dolgozó szülőket, nagyszülőket, illetve a családjukban élő diákokat az ország több pontjáról is.

 

Gallóné cáfolja a kormányfőt

Nem igaz, hogy 2010-re csődben volt az oktatási rendszer egésze – reagált Orbán Viktor péntek reggeli nyilatkozatára lapunknak Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

 

Galló Istvánné: ezért lett elegük a tanároknak

A pedagógusok tiltakozásának középpontjában a gyermekek állnak - hangsúlyozta a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az érdekképviselet országos vezetősége hétfőn dönt arról, hogy részt vesz-e a keddre összehívott köznevelési kerekasztal tanácskozáson.

 

A vegyészek is ott lesznek a pedagógustüntetésen február 13-án

Nagy erőkkel készülnek a vegyészek, akár szakszervezeti buszokkal érkeznek a fővárosba az ágazatban dolgozó szülők, nagyszülők és diákok az ország több pontjáró,l a pedagógusok február 13-ai demonstrációjára. A vegyipari szakszervezet (VDSZ) a központi tüntetésen egy jobb szakképzési rendszerért is síkra száll. A szervezet elnöke szerint ezúttal ágazattól függetlenül minden szakszervezetnek a Kossuth téren a helye, most kevés csupán udvarias, kényelmes szolidaritási nyilatkozatot küldeni.

 

A taxisok is a pedagógusokkal tüntetnek február 13-án

A Magyar Taxisok Szakszervezete nyílt levélben közölte, hogy csatlakoznak a február 13-ra (szombat) meghirdetett fővárosi pedagógustüntetéshez.

 

Lázár János meg a tanárok

Vendégírónk a héten Bán Károly, a Pedagógusok Szakszervezetének megyei elnökhelyettese.

 

Sztrájkkal gyakorolnának nyomást szakorvosok

Riogatásnak tartja a kormány a hálapénz elleni orvoscsoport közleményét, ami szerint a szakorvosok nem kapták meg februárban az ígért 270 ezer forintos fizetést. A támogatást igényelni kell, aki lemaradt a határidőről, pótolhatja. A rezidensek és szakorvosok szakszervezete tömeges felmondással és többórás sztrájkkal akar nyomást gyakorolni.

 

Hiába várták a beígért béremelést

Nem kapták meg a januárra ígért béremelést a szakorvosok és az ápolók. Az elmúlt évben a kormány több politikusa is azt ígérte, 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos bére emelkedik januártól, ehelyett az ápolók az egyik szakszervezet szerint semmit sem kaptak, az orvosok közül pedig kevesebb, mint 400-nak érkezett pluszpénz, de nem béremelés, hanem csak támogatás.

 

Tarthatatlan, hogy harmadik hónapja nem tudják, mire számíthatnak

Továbbra is késik a mentőszolgálat dolgozóinak bére, ráadásul az adóigazolásokkal is folyamatosan gond van a szakszervezetek szerint.

 

Feljelentette Bencsik Andrást a szakszervezeti vezető

Nem elégszik meg a bocsánatkéréssel Galló Istvánné, akiről azt állította a Demokrata főszerkesztője, hogy apja Péter Gábor ÁVH-vezér.

 

Mi vár a közszférából elbocsátottakra?

Az üzleti szolgáltatóiparban létszámhiány van, ezért a közszférából elbocsátott, vagy onnan az 5-10 millió forintos lelépési pénz miatt önként távozó dolgozók ott találhatnak maguknak munkát, de csak akkor, ha továbbképzik magukat és beszélnek valamilyen idegen nyelvet. Ezt a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség elnöke mondta az InfoRádiónak. Suhajda Attila ezzel együtt túlzásnak tartja, hogy az állam 10-15 évig arra kötelezné ezeket az embereket, hogy a versenyszférában maradjanak.

 

Receptet írtak az orvoshiányra

Az orvosok túlterheltségén úgy enyhíthet az egészségügyi kormányzat, hogy egyes feladataik ellátását egyetemi végzettségű ápolókra szignálja ki. Egy bokarándulás esetén nemcsak a röntgent elemezheti majd a szakápoló, de a terápiát is elrendelheti. A reform feltétele, hogy az orvosok partnerként fogadják el a megnövekedett jogkörű kollégákat. Jelenleg 400-500 ápolót érinthet az effajta változás.

 

Így becsüli Magyarország a minimálbéreseket

A bruttó minimálbér és a bruttó átlagbér hányadosát tekintve Magyarország az erős középmezőnybe tartozik az Európai Unióban, ez azonban csak első ránézésre üdvözítő adat.

 

Most Palkovicstól várják azt, amit Czunyinétől hiába vártak

A kormány nem akar újratervezést. Láthatóan egy menedzsert akar, aki a közoktatást gatyába rázza úgy, hogy a 2010 után megálmodott közoktatási rendszer alapjaiban ne változzon. A megoldóemberként most bedobott Palkovics László ugyan sikerrel veszi a felsőoktatási rendszer átalakításakor keletkező konfliktusokat, de most egy olyan rendszert kell működőképessé tennie, aminek a kitalálásában nem vett részt.

 

Egy népszavazás, amely nem old meg semmit

Végre egy kezdeményezés, amely jogilag is, tartalmilag is kiállta a próbát: valószínűleg lehet népszavazást kezdeményezni arról, hogy az állami cégeknél álljon vissza a havi kétmilliós bérplafon. Az, amit 2010-ben a második Orbán-kormány vezetett be, majd a harmadik Orbán-kormány tavaly szeptemberben eltörölt.

 

Nem Hoffmann, nem is Czunyiné erőltette a döntést - Orbán tekintélye a tét

A 2010 óta másfél millió diákra, szüleikre és tanáraikra erőszakolt életképtelen rendszer elleni ellenállásról, a tákolmány omladozásáról szól a Vasárnapi Hírek munkatársainak, Ónody-Molnár Dórának és Szabó Katának február 6-án megjelent összeállítása. - Tolatás biciklivel - Összeállításunk a tanárok országos tiltakozásának tétjéről. De ki képviseli a szülőket és a diákokat?

 

Beérett a trágyahegy az oktatásban

Nem tudni, hová vezetnek majd a tanártiltakozások, hiszen a közoktatási rendszerben olyan nagy horderejű változtatásokra lenne szükség, amelyeket a jelenlegi kormány biztos, hogy nem fog meglépni - véli Trencsényi László. A Magyar Pedagógiai Társaság ügyvezető elnöke, a Hálózat a Tanszabadságért mozgalom alapítója szerint a tüntetők új harcmodort vettek fel, s a megmozdulások akár kormányválságot is előidézhetnek. Ugyanakkor az is lehetséges, hogy a hatalom felmorzsolja az ellenállást. De ha így is lesz, tanárok, diákok, szülők tömegei 2018-ban tudni fogják, hova ne húzzanak ikszet.

 

Mozgósít a szakszervezet a hétvégi tüntetésre

A Magyar Szakszervezeti Szövetség mozgósítja tagjait a hétvégi pedagógustüntetésre. A cél: minél népesebb küldöttséggel érkezzenek a demonstrációra. 

 

Ez az ezer seb, amiből az oktatás vérzik

Túlterheltek a tanárok és a diákok. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ alulfinanszírozott és nem bírja az adminisztrációs terheket, de sokszor az önkormányzatokra hárítaná a saját feladatait. A tananyag túl nagy, túl kevés időre leosztva. Mindehhez még keveset is költünk az oktatásra, azt is rossz csatornákon. Pontokba szedtük, hogy milyen gondok látszódnak kívülről is az oktatásban. Kedden reggel nyolc órakor ül össze a köznevelési kerekasztal, amit a kormány azután hívott össze, hogy tiltakozási hullám indult a közoktatásban. Balog Zoltán miniszter szerint "túltolták a biciklit" a rendszer központosításával, az egyeztetésnek már új államtitkárral vág neki a kormány, bár az is látszik, nem akarnak az oktatásra költeni vagy rendszerszinten változtatni. Az alábbi pontok kerülhetnek elő.

 

A Pedagógusok Szakszervezete nem megy el a Köznevelési Kerekasztal alakuló ülésére

A Pedagógusok Szakszervezetének Országos Vezetősége a 2016. február 8-án tartott ülésén úgy foglalt állást, hogy a Pedagógusok Szakszervezete nem vesz részt a „Köznevelési Kerekasztal" alakuló ülésén.

 

Egyszerűbb a Klikre haragudni

Február harmadikán, amikor miskolci kezdeményezésre több településen tüntettek a pedagógusok, az ország második legnagyobb városában nem szerveztek demonstrációt.

 

Gaskó István: Csak fölfelé lehetett építkezni

A szakszervezeti tisztségviselők körében előforduló kontraszelekció­val és a civil társadalom fejlettségi gondjaival magyarázta a Magyar Időknek Gaskó István a VDSZSZ Szolidaritás éléről való bukását. Anyagi helyzetével, életvitelével kapcsolatban az érdekvédő azt mondta, ezzel akkor lehet probléma, ha az ember törvénytelen úton jut mindehhez. – A VDSZSZ Szolidaritás munkaszervezetében, amikor én voltam az elnök, egymillió forint volt az átlagkereset – jelentette ki.

 

Otthonról is lehet biztonságosan dolgozni

Tudományos felmérés igazolja a távmunka hatékonyságát, a munkamódszer elterjedtsége azonban egyelőre elég alacsony. Magyarországon 2014-ben az alkalmazottak mindössze 3,4 százaléka dolgozott távmunkában, és ez az arány az EU-országokra vetítve is csupán 5,8 százalék. A munkaadó sokszor nincs tisztában azzal, hogyan gondoskodhatna a biztonságos és hatékony távmunka feltételeiről.

 

Bérfeszültséget okozhat a szakorvosok fizetésemelése

Bérfeszültséghez vezet a fiatal szakorvosok fizetésemelése – ezt mondja az orvosi kamara elnöke, de a szakorvosok szakszervezetének vezetője is. A frissen szakvizsgázott doktorok annyit vagy többet keresnek, mint idősebb kollégáik több évtizedes tapasztalattal. A kormány mindig a magyar emberek oldaláról közelíti meg az egészségügyi kérdéseket – hangoztatta a kommunikációs államtitkár.

 

Ápolók, akik félig-meddig orvosok

Ma is lehetővé teszik a jogszabályok, hogy egyes előírt feltételek teljesítése esetén szakdolgozók is elláthassanak orvosi hatáskörbe sorolt feladatokat – mondta lapunknak Rácz Jenő az ápolók tervezett egyetemi képzéséről. - See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/47212/Apolok_akik_feligmeddig_orvosok#sthash.jAGt2dvi.dpuf

 

Miért nem akar Orbán az oktatásra és az egészségügyre költeni?

Azért, mert tud jobbat, mint hogy a két, nagyjából mindenkit érintő állami szolgáltatásba pumpálja a pénzt. Valahogy egyik sem volt a szívügye, a két területnek saját minisztériuma sincs. Az oktatás most azért ég a körmére, mert megreformálta, az egészségügy meg azért, mert nem csinált vele semmit.

 

Megtartják a szombati tüntetést a pedagógusok

Bár elégedetten álltak fel résztvevők a köznevelési kerekasztal mai üléséről, a szervezők nem tervezik lefújni a szombati pedagógustüntetést - tudta meg az atv.hu.

 

Betelt a pohár a volánosoknál - küszöbön a sztrájk

Mivel másodjára is nulla százalékos béremelési ajánlatot kaptak, ezért sztrájkra készülnek a dolgozók.

 

Nem is béremelés az, amit a kormány annak mond

2013 óta nem volt béremelés az egészségügyben, a kormány ugyan különböző ösztöndíjakat megpróbál béremelésnek mutatni, de azok valójában nem számítanak béremelésnek – jelentette ki közleményben a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete.

 

Jól megtolták a nyugdíjpénzt a munkáltatók

Jelentősen emelkedtek a munkáltatói adományok az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárnál, az Aegon önkéntes nyugdíjpénztáránál pedig rekord-tagdíjbefizetést érzékeltek, illetve hosszú idő után először emelkedtek náluk a vállalati befizetések is.

Aki nem tüntet, adja le a tagkönyvét – nagy erőkkel készülnek a budapesti demonstrációra

A vegyipari szakszervezeti szövetség (VDSZ) buszokkal szállítja a fővárosba, a pedagógusok február 13-i demonstrációjára az ágazatban dolgozó szülőket, nagyszülőket, illetve a családjukban élő diákokat az ország több pontjáról is.

 

Gallóné cáfolja a kormányfőt

Nem igaz, hogy 2010-re csődben volt az oktatási rendszer egésze – reagált Orbán Viktor péntek reggeli nyilatkozatára lapunknak Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

 

Galló Istvánné: ezért lett elegük a tanároknak

A pedagógusok tiltakozásának középpontjában a gyermekek állnak - hangsúlyozta a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az érdekképviselet országos vezetősége hétfőn dönt arról, hogy részt vesz-e a keddre összehívott köznevelési kerekasztal tanácskozáson.

 

A vegyészek is ott lesznek a pedagógustüntetésen február 13-án

Nagy erőkkel készülnek a vegyészek, akár szakszervezeti buszokkal érkeznek a fővárosba az ágazatban dolgozó szülők, nagyszülők és diákok az ország több pontjáró,l a pedagógusok február 13-ai demonstrációjára. A vegyipari szakszervezet (VDSZ) a központi tüntetésen egy jobb szakképzési rendszerért is síkra száll. A szervezet elnöke szerint ezúttal ágazattól függetlenül minden szakszervezetnek a Kossuth téren a helye, most kevés csupán udvarias, kényelmes szolidaritási nyilatkozatot küldeni.

 

A taxisok is a pedagógusokkal tüntetnek február 13-án

A Magyar Taxisok Szakszervezete nyílt levélben közölte, hogy csatlakoznak a február 13-ra (szombat) meghirdetett fővárosi pedagógustüntetéshez.

 

Lázár János meg a tanárok

Vendégírónk a héten Bán Károly, a Pedagógusok Szakszervezetének megyei elnökhelyettese.

 

Sztrájkkal gyakorolnának nyomást szakorvosok

Riogatásnak tartja a kormány a hálapénz elleni orvoscsoport közleményét, ami szerint a szakorvosok nem kapták meg februárban az ígért 270 ezer forintos fizetést. A támogatást igényelni kell, aki lemaradt a határidőről, pótolhatja. A rezidensek és szakorvosok szakszervezete tömeges felmondással és többórás sztrájkkal akar nyomást gyakorolni.

 

Hiába várták a beígért béremelést

Nem kapták meg a januárra ígért béremelést a szakorvosok és az ápolók. Az elmúlt évben a kormány több politikusa is azt ígérte, 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos bére emelkedik januártól, ehelyett az ápolók az egyik szakszervezet szerint semmit sem kaptak, az orvosok közül pedig kevesebb, mint 400-nak érkezett pluszpénz, de nem béremelés, hanem csak támogatás.

 

Tarthatatlan, hogy harmadik hónapja nem tudják, mire számíthatnak

Továbbra is késik a mentőszolgálat dolgozóinak bére, ráadásul az adóigazolásokkal is folyamatosan gond van a szakszervezetek szerint.

 

Feljelentette Bencsik Andrást a szakszervezeti vezető

Nem elégszik meg a bocsánatkéréssel Galló Istvánné, akiről azt állította a Demokrata főszerkesztője, hogy apja Péter Gábor ÁVH-vezér.

 

Mi vár a közszférából elbocsátottakra?

Az üzleti szolgáltatóiparban létszámhiány van, ezért a közszférából elbocsátott, vagy onnan az 5-10 millió forintos lelépési pénz miatt önként távozó dolgozók ott találhatnak maguknak munkát, de csak akkor, ha továbbképzik magukat és beszélnek valamilyen idegen nyelvet. Ezt a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség elnöke mondta az InfoRádiónak. Suhajda Attila ezzel együtt túlzásnak tartja, hogy az állam 10-15 évig arra kötelezné ezeket az embereket, hogy a versenyszférában maradjanak.

 

Receptet írtak az orvoshiányra

Az orvosok túlterheltségén úgy enyhíthet az egészségügyi kormányzat, hogy egyes feladataik ellátását egyetemi végzettségű ápolókra szignálja ki. Egy bokarándulás esetén nemcsak a röntgent elemezheti majd a szakápoló, de a terápiát is elrendelheti. A reform feltétele, hogy az orvosok partnerként fogadják el a megnövekedett jogkörű kollégákat. Jelenleg 400-500 ápolót érinthet az effajta változás.

 

Így becsüli Magyarország a minimálbéreseket

A bruttó minimálbér és a bruttó átlagbér hányadosát tekintve Magyarország az erős középmezőnybe tartozik az Európai Unióban, ez azonban csak első ránézésre üdvözítő adat.

 

Most Palkovicstól várják azt, amit Czunyinétől hiába vártak

A kormány nem akar újratervezést. Láthatóan egy menedzsert akar, aki a közoktatást gatyába rázza úgy, hogy a 2010 után megálmodott közoktatási rendszer alapjaiban ne változzon. A megoldóemberként most bedobott Palkovics László ugyan sikerrel veszi a felsőoktatási rendszer átalakításakor keletkező konfliktusokat, de most egy olyan rendszert kell működőképessé tennie, aminek a kitalálásában nem vett részt.

 

Egy népszavazás, amely nem old meg semmit

Végre egy kezdeményezés, amely jogilag is, tartalmilag is kiállta a próbát: valószínűleg lehet népszavazást kezdeményezni arról, hogy az állami cégeknél álljon vissza a havi kétmilliós bérplafon. Az, amit 2010-ben a második Orbán-kormány vezetett be, majd a harmadik Orbán-kormány tavaly szeptemberben eltörölt.

 

Nem Hoffmann, nem is Czunyiné erőltette a döntést - Orbán tekintélye a tét

A 2010 óta másfél millió diákra, szüleikre és tanáraikra erőszakolt életképtelen rendszer elleni ellenállásról, a tákolmány omladozásáról szól a Vasárnapi Hírek munkatársainak, Ónody-Molnár Dórának és Szabó Katának február 6-án megjelent összeállítása. - Tolatás biciklivel - Összeállításunk a tanárok országos tiltakozásának tétjéről. De ki képviseli a szülőket és a diákokat?

 

Beérett a trágyahegy az oktatásban

Nem tudni, hová vezetnek majd a tanártiltakozások, hiszen a közoktatási rendszerben olyan nagy horderejű változtatásokra lenne szükség, amelyeket a jelenlegi kormány biztos, hogy nem fog meglépni - véli Trencsényi László. A Magyar Pedagógiai Társaság ügyvezető elnöke, a Hálózat a Tanszabadságért mozgalom alapítója szerint a tüntetők új harcmodort vettek fel, s a megmozdulások akár kormányválságot is előidézhetnek. Ugyanakkor az is lehetséges, hogy a hatalom felmorzsolja az ellenállást. De ha így is lesz, tanárok, diákok, szülők tömegei 2018-ban tudni fogják, hova ne húzzanak ikszet.

 

Mozgósít a szakszervezet a hétvégi tüntetésre

A Magyar Szakszervezeti Szövetség mozgósítja tagjait a hétvégi pedagógustüntetésre. A cél: minél népesebb küldöttséggel érkezzenek a demonstrációra. 

 

Ez az ezer seb, amiből az oktatás vérzik

Túlterheltek a tanárok és a diákok. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ alulfinanszírozott és nem bírja az adminisztrációs terheket, de sokszor az önkormányzatokra hárítaná a saját feladatait. A tananyag túl nagy, túl kevés időre leosztva. Mindehhez még keveset is költünk az oktatásra, azt is rossz csatornákon. Pontokba szedtük, hogy milyen gondok látszódnak kívülről is az oktatásban. Kedden reggel nyolc órakor ül össze a köznevelési kerekasztal, amit a kormány azután hívott össze, hogy tiltakozási hullám indult a közoktatásban. Balog Zoltán miniszter szerint "túltolták a biciklit" a rendszer központosításával, az egyeztetésnek már új államtitkárral vág neki a kormány, bár az is látszik, nem akarnak az oktatásra költeni vagy rendszerszinten változtatni. Az alábbi pontok kerülhetnek elő.

 

A Pedagógusok Szakszervezete nem megy el a Köznevelési Kerekasztal alakuló ülésére

A Pedagógusok Szakszervezetének Országos Vezetősége a 2016. február 8-án tartott ülésén úgy foglalt állást, hogy a Pedagógusok Szakszervezete nem vesz részt a „Köznevelési Kerekasztal" alakuló ülésén.

 

Egyszerűbb a Klikre haragudni

Február harmadikán, amikor miskolci kezdeményezésre több településen tüntettek a pedagógusok, az ország második legnagyobb városában nem szerveztek demonstrációt.

 

Gaskó István: Csak fölfelé lehetett építkezni

A szakszervezeti tisztségviselők körében előforduló kontraszelekció­val és a civil társadalom fejlettségi gondjaival magyarázta a Magyar Időknek Gaskó István a VDSZSZ Szolidaritás éléről való bukását. Anyagi helyzetével, életvitelével kapcsolatban az érdekvédő azt mondta, ezzel akkor lehet probléma, ha az ember törvénytelen úton jut mindehhez. – A VDSZSZ Szolidaritás munkaszervezetében, amikor én voltam az elnök, egymillió forint volt az átlagkereset – jelentette ki.

 

Otthonról is lehet biztonságosan dolgozni

Tudományos felmérés igazolja a távmunka hatékonyságát, a munkamódszer elterjedtsége azonban egyelőre elég alacsony. Magyarországon 2014-ben az alkalmazottak mindössze 3,4 százaléka dolgozott távmunkában, és ez az arány az EU-országokra vetítve is csupán 5,8 százalék. A munkaadó sokszor nincs tisztában azzal, hogyan gondoskodhatna a biztonságos és hatékony távmunka feltételeiről.

 

Bérfeszültséget okozhat a szakorvosok fizetésemelése

Bérfeszültséghez vezet a fiatal szakorvosok fizetésemelése – ezt mondja az orvosi kamara elnöke, de a szakorvosok szakszervezetének vezetője is. A frissen szakvizsgázott doktorok annyit vagy többet keresnek, mint idősebb kollégáik több évtizedes tapasztalattal. A kormány mindig a magyar emberek oldaláról közelíti meg az egészségügyi kérdéseket – hangoztatta a kommunikációs államtitkár.

 

Ápolók, akik félig-meddig orvosok

Ma is lehetővé teszik a jogszabályok, hogy egyes előírt feltételek teljesítése esetén szakdolgozók is elláthassanak orvosi hatáskörbe sorolt feladatokat – mondta lapunknak Rácz Jenő az ápolók tervezett egyetemi képzéséről. - See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/47212/Apolok_akik_feligmeddig_orvosok#sthash.jAGt2dvi.dpuf

 

Miért nem akar Orbán az oktatásra és az egészségügyre költeni?

Azért, mert tud jobbat, mint hogy a két, nagyjából mindenkit érintő állami szolgáltatásba pumpálja a pénzt. Valahogy egyik sem volt a szívügye, a két területnek saját minisztériuma sincs. Az oktatás most azért ég a körmére, mert megreformálta, az egészségügy meg azért, mert nem csinált vele semmit.

 

Megtartják a szombati tüntetést a pedagógusok

Bár elégedetten álltak fel résztvevők a köznevelési kerekasztal mai üléséről, a szervezők nem tervezik lefújni a szombati pedagógustüntetést - tudta meg az atv.hu.

 

Betelt a pohár a volánosoknál - küszöbön a sztrájk

Mivel másodjára is nulla százalékos béremelési ajánlatot kaptak, ezért sztrájkra készülnek a dolgozók.

 

Nem is béremelés az, amit a kormány annak mond

2013 óta nem volt béremelés az egészségügyben, a kormány ugyan különböző ösztöndíjakat megpróbál béremelésnek mutatni, de azok valójában nem számítanak béremelésnek – jelentette ki közleményben a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete.

 

Jól megtolták a nyugdíjpénzt a munkáltatók

Jelentősen emelkedtek a munkáltatói adományok az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárnál, az Aegon önkéntes nyugdíjpénztáránál pedig rekord-tagdíjbefizetést érzékeltek, illetve hosszú idő után először emelkedtek náluk a vállalati befizetések is.

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Örs és Stella nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés