Csatlakozz a PSZ 2016. február 13-ai tüntetéséhez!

Találkozzunk a Jászai Mari téren, hogy együtt tegyük meg az utat az Országházig.
 „ELJÖTT AZ IDŐ!”
AZ ORSZÁG JÖVŐJÉÉRT VALÓ KÖZÖS FELLÉPÉSRE
Budapest, 2016. február 13. (szombat)
Gyülekezés helyszíne: V. ker., Jászai Mari tér

 

08:00–10:00 Gyülekezés az V. kerület, Jászai Mari téren
A gyülekezés alatt térzene: Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar
09:45 Felsorakozás a vonuláshoz

10:00 Indulás a nagygyűlés helyszínére

Útvonal: Balassi Bálint utca, Markó utca, Szemere utca, Szalay utca, Kossuth Lajos tér

11:00 Nagygyűlés a Kossuth téren

 

 

Óriási számban jelentkeznek tüntetni a Kossuth téren

A miskolci Herman Ottó Gimná­zium országos tiltakozásához csatlakozott iskolák elutasítják a kedden összeült Köznevelési Kerek­asztalt. A Tanítanék Mozgalmat támogató 737 iskola képviselői valódi rendszerszintű változást akarnak, és teljesen új közoktatási törvényt követelnek.

Ez az OKÉT nem O.K.!!! : Nyílt téri sajtótájékoztató

Az OKÉT (Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács) munkavállalói reprezentánsai válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Miskolc: sztrájkba lépnek a közlekedési dolgozók

Jövő héten szerdán sztrájkba lépnek a miskolci közlekedési dolgozók, mert nem kapták meg a 2015-re kialkudott béremelésüket, s az évek óta elmaradt prémiumokat.

Leterheltség túlszabályozás - hogyan kéne változtatni? A pedagógus szakszervezeti elnök a napi fennakadásról

Székesfehérvár – Jámbor Ferencné megyei szakszervezeti elnökkel a közoktatás felhalmozódott problémái kapcsán.

A VDSZ Ifi és PSZ szerdai villámcsődülete a Nyugati téren

"Eltolták a biciklit" - február 13-án megtartjuk!

Videóval hívnak tüntetni a pedagógusok

 „Most több kell, mint a reggeli kakaó, a délutáni edzés vagy az esti közös tanulás” – szól a Pedagógusok Szakszervezete tüntetésre szólító videója. Felvételükben arra buzdítanak minden szülőt, tanárt és diákot, hogy csatlakozzon a február 13-ai megmozduláshoz

Pedagógustüntetés: a vasutasok is csatasorban

Csatasorba rendeződnek a pedagógusok mellé az éppen a béremelésükért harcoló vasutasok is. Legalábbis a Vasutasok Szakszervezete vezetői és jó néhány tagja biztosan ott lesz a szombati tüntetésen, mint ahogy a miskolci megmozduláshoz is feltétel nélkül csatlakoztak.

Megorroltak a tanárok a PDSZ-re – nem marad el a szombati pedagógustüntetés

Óriási fölháborodást váltott ki, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete egyáltalán részt vett a korábban Mendrey László, a szakszervezet elnöke által is csak cinikus színjátéknak titulált Köznevelési Kerekasztalon, mi több, a keddi alakulóülés után többekhez hasonlóan ő maga is sikeresnek nevezte a megbeszélést. A Facebookon Mendreyt többen azonnali lemondásra szólították föl, lapunk birtokába jutott azonban egy levél, amely némiképp árnyalja a képet. A Pedagógusok Szakszervezete mindeközben közleményben tudatta: továbbra sem enged a követeléseiből. A Budapest Beacon Galló Istvánnét és Mendrey Lászlót, a két szakszervezeti elnököt is megszólaltatta.

Kihagyták a diákokat a Köznevelési Kerekasztalból?

A Köznevelési Kerekasztal kapcsán a Mokka vendége volt Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, aki maga is részt vett a konzultáción, illetve Kálovics Enikő, a Független Diákparlament szóvivője, akik viszont azt kifogásolják, hogy őket nem hívta meg senki erre a bizonyos kerekasztalra.

A hermanosok nem fogadják el a Balog-kerekasztal „eredményeit”

Noha a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója kedden elégedetten nyilatkozott a Köznevelési Kerekasztal üléséről, az iskola pedagógusai által írt levélhez kapcsolódó Tanítanék-mozgalom szerint az egész a szombati tüntetés ellehetetlenítésére irányult.

Aláírásokat gyűjt a rezidensek szakszervezete

Aláírásgyűjtést indít a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete, hogy a kormány tekintse nemzeti ügynek az egészségügyet. Azok aláírására számítanak, akik egyetértenek vele, hogy a minőségi betegellátás, a betegbiztosítás kialakítása és a hálapénz megszüntetése érdekében a kormány növelje a költségvetés egészségügyi kiadását a GDP 2 százalékával három éven belül.

A munkaügyi per: a peres eljárás szabályai és a jogorvoslati lehetőségek

A munkaviszonyból és munkaviszony jellegű jogviszonyokból származó pereket nevezzük munkaügyi pereknek, amelyekre a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény (a továbbiakban: Pp.) speciális szabályokat határoz meg. A munkajog.hu cikkének második részében a peres eljárás szabályait és a jogorvoslati lehetőségeket ismertetjük röviden.

Pogátsa: Egyetlen ciklus alatt át tudnánk emelni a skandináv modellt

A közgazdászt arról kérdeztük, hogy hogyan működnek az északi országok, mitől ennyire sikeresek? A válaszokból összeáll, hogy ezek az országok a humán tőkébe fektetnek rengeteget, és emögé intézményrendszert is fejlesztettetek. Át lehetne venni, csak nekünk is akarni kellene...

Az állami bürokrácia csökkentéséről beszélt Varga Mihály

A mostani világgazdasági bizonytalanságok közepette a kormánynak az ország cselekvőképességét fenntartó gazdaságpolitikát kell folytatnia - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Budapesti Corvinus Egyetemen kedden megtartott kerekasztal-beszélgetésen.

Itt a tiltakozó tanárok négy pontja!

Több okból is illegitimnek tekintik a tiltakozó tanárok az emberierőforrás-miniszter által összehívott tegnapi oktatási kerekasztalt, mely szerintük nem az érdemi tárgyalásokra, hanem a közvélemény lecsendesítésére és a szombati tüntetés ellehetetlenítésére irányult.

Jön a tömegközlekedési sztrájk

Sztrájkot hirdettek a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. dolgozói, a munkabeszüntetés február 17-től határozatlan ideig tart - tudatta a társaság három reprezentatív szakszervezete az MTI-vel csütörtökön.

Elegük lett a MÁV-ból, mégis sztrájkolni fognak a vasutasok

A saját hétfőn nyilvánosságra hozott bérajánlatát vonta vissza csütörtökön a MÁV, amire a szakszervezetek úgy reagáltak, hogy sztrájkot hirdetnek. A részleteket pénteken sajtótájékoztatón ismertetik.

Lázár: Ne balhézzanak, hanem tárgyaljanak

A kormány azt kéri a pedagógusoktól, elsősorban a Pedagógusok Szakszervezetétől (PSZ), hogy a közoktatás problémáinak megoldása érdekében üljenek le tárgyalni a kormánnyal. Lázár arról beszélt, példátlan, hogy egy olyan komoly szervezet, mint a PSZ elutasította a kormány tárgyalási szándékát. Ha valaki felelősen akar gondolkodni, akkor ne „balhét csináljon” – fogalmazott a tárcavezető.

Keményen helyretették Lázárt a pedagógusok

Lázár János szerint a Pedagógusok Szakszervezete balhézni és nem tárgyalni akar, ezért nem ültek le a Köznevelési kerekasztalhoz. A miniszter vádjaira keményen, mondhatni tanárian reagált a PSZ, emlékeztetve Lázárt, hogy alkotmányos joguk a tüntetés, nem mellesleg a kormánnyal pénteken tárgyal a sztrájkbizottság. Van is miről, ugyanis a kerekasztalon megfogalmazódott kormányzati ígéretek nem fedik maradéktalanul a PSZ-szel folytatott tárgyalásokat.

A PSZ kész tárgyalni, de csak “egyenlő félként”

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) kész a tárgyalásra, ha egyenlő felek ülnek az asztal mellett, de nem ül tárgyalóasztalhoz akkor, amikor a kormány “mindenhez értő tagja” azt az üzenetet küldi, hogy a tanárok “ne balhézzanak”, és ne is számítsanak érdemi változtatásra. 

 

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Benedek nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés