A Pedagógusok Szakszervezetének felhívása a cselekvő összefogásra

A 2016. február 13-i események igazolták, hogy az oktatás sokaknak fontos. Ez a nap igazolta azt is, hogy az oktatásban dolgozók képesek fellépni érdekeikért, az ország érdekeiért:a szabad oktatásért, az oktatáshoz való szabad hozzáférés jogáért.

  A teljes közlemény itt olvasható.

Itt a pedagógusok válasza Orbánnak: szervezik a sztrájkot

Nem akar számháborúzni Orbán Viktorral a pedagógusok bérének emelkedéséről a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Galló Istvánné, ám azt közölte: a közoktatási kerekasztal munkájában továbbra sem vesznek részt, valamint megkezdik az országos pedagógussztrájk szervezését.

Totális bojkottra készülnek az Orbán-kormány ellen

Minden munkáltatói és kormányzati ajánlatot bojkottálni kell, amíg nem kezdődik a munkavállalók ágazattól független közös problémáinak orvoslására érdemi egyeztetés – ezt javasolja az Egységes Közlekedési Szakszervezet.

EKSZ: egyelőre senki se írjon alá „nevetséges, néhány százalékos" béremeléseket

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) azt kéri, hogy sehol, senki ne írjon alá néhány százalékos béremelési ajánlatokat addig, amíg nem alakul egy olyan fórum, ahol a szakszervezetek érdemben tárgyalhatnak a kormány képviselőivel – írja a Népszabadság.

Pósán: Elég nagy pofátlanság a pedagógusok követelése

Pofátlanságnak nevezte a pedagógusok követeléseit a Fidesz politikusa. Pósán László szerint azok teljesítése egy újabb béremelést jelentene, miközben szerinte ma is van olyan tanár, aki félmilliót keres havonta. A szakszervezetek szerint a kormánypárti képviselő csúsztat, és félretájékoztatja a nyilvánosságot, a tüntetők ugyanis nem béremelésért demonstráltak, hanem a teljes köznevelési rendszer megújításáért.

Lassan nem marad, aki ne akarna sztrájkolni vagy tüntetni

Demonstráltak a tanárok, az egészségügyisek és a közalkalmazottak szervezetei. Sztrájkra készülnek a BKV-sok és a volánosok. Panaszkodnak a vízügyisek. A MÁV-osok elégedetlenek a vasúttársaság bérajánlatával. Lázár János azt mondta, a kormány szinte minden közszolgáltatást államosítana. Tarlós Istvánék beterjesztették Budapest költségvetését, amely szerint a főváros egyebek mellett a rezsicsökkentés miatt van bajban. Szépen nőtt a GDP decemberben, és jól állt a költségvetés januárban. Rogán Antal minisztériuma pluszpénzt kapott.

Pedagógustüntetés a Kossuth téren – Beszédek

Az oktatáspolitika ellen tüntettek pedagógus és más szakszervezetek február 13-án, szombaton a Kossuth téren. A zuhogó esőben több tízezren hallgatták kitartóan, s közbekiabálásaikkal erősítették a mintegy két órán át tartó demonstráció szónokainak mondanivalóját. A beszédek teljes szövegét az alábbiakban közöljük.

A tanárok magányos Don Quijotékként küszködnek egy rossz rendszerben

Miért van csődben az iskolarendszer, csak a Klik tehet róla és a pénzhiány? Már a tanárképzésben eldől, hogy minden résztvevő elhiszi: nincs más megoldás, mint unalmas órákon „letanítani az anyagot”, és valahogy túlélni az egészet? Az oktatás olyan, mint a „miért beteg a magyar foci” című klasszikus: az állomány, a felkészítés, a közeg és a szabályozás is problematikus és összehangolatlan, az államosítás során nem is nyúltak a fő gondokhoz.

Még a Fidesz-szavazók kétharmada is a pedagógusok mellett áll – február 29-én újabb akció

A szombati pedagógustüntetés talán egyik legfurcsább következménye, hogy most még az eddigieknél is nagyobb a bizonytalanság. Hogyan tovább? A tiltakozó tanárok alternatív kerekasztalt hívnak össze, egyes szülők már a sztrájkra készülnek, a szakszervezet pedig a kormány lépésére vár.

Egyetlen fillér béremelést sem kaptak az ápolók

Nem kaptak egy fillér béremelést sem az egészségügyi dolgozók. A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint az egészségügyi kormányzat nem tartotta be ígéretét. 

15 sebész mondana fel a győri kórházban

Ügyvédi letétbe helyezi felmondását a győri  Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 15 sebésze. Azért folyamodnak ehhez a drasztikus lépéshez, mert a béreik emeléséről indított tárgyalások elakadtak. Az orvosok az írják, ha március 31-ig a felek tárgyalóasztalhoz ülnek és kompromisszumos megoldás születik, visszavonják felmondási szándékukat.

Balog üzent az orvosoknak - uniós bér helyett csokot kapnak

A kormány folytatja az egészségügyben a béremelést, az alapellátás erősítését és a területi szociális különbségek csökkentését. Bár uniós béreket még sokáig nem tudnak adni, de a csok majd itthon tartja a külföldi munkavállalást tervezőket - mondta Balog Zoltán, a szaktárca vezetője egy budapesti rendezvényen.

A rendőrség a harmadik legnagyobb közfoglalkoztató

Bár a Belügyminisztérium honlapján közölt tájékoztatóból ez nem derült ki, a Nemzeti Művelődési Intézet és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) után a rendőrség a harmadik legnagyobb közfoglalkoztató. Az ORFK közlése szerint csaknem 3200-an dolgoznak ebben a formában, főleg adminisztrátorként és takarítóként.

Orbán Viktor nullás büdzsét szeretne

A hosszú távú cél a nullás költségvetés, de ennek eléréséig is kísérletezik a kormány azzal, hogy az adócsökkentések mekkora lyukakat ütnek a büdzsén – közölte Orbán Viktor az év első parlamenti ülésén. A miniszterelnök évindítójában arról beszélt, hogy 2010-ben megpróbálták kivezetni Magyarországot a pénzügyi csődből, az …

 

 

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Benedek nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés