Újabb önkormányzati sztrájk jön

http://mno.hu/belfold/ujabb-onkormanyzati-sztrajk-jon-1353731

A korábbi figyelmeztető sztrájk után szeptemberben egész napos munkabeszüntetést tartanak a béremelést követelő önkormányzati köztisztviselők – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint már nem Lázár János tárgyal az érdekképviseletekkel. A júniusi, kétórás figyelmeztető sztrájk után szeptemberben egész napos munkabeszüntetést tartanak az önkormányzati köztisztviselők, akik továbbra is átlagosan 30 százalékos béremelést követelnek. Az újabb sztrájkot gőzerővel készítik elő, és napokon belül a konkrét időpontot is kitűzik – mondta lapunknak Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Hozzátette, olyan időpontot szeretnének választani, amely nem zavarja az október 2-ra kiírt kvótaellenes népszavazást, ugyanakkor a munkabeszüntetést szeptemberben kell megtartani, hiszen októbertől kérik a béremelést.

Nagy szakszervezeti tüntetés lehet október 7-én - Kordás László

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=201404

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint nem maradt mozgástér a bértárgyalásokhoz, ezért az oktatási, az egészségügyi és a többi közszolgáltatásban dolgozó elégedetlensége, ami a szakszervezeti konföderációk összefogásával egy nagy demonstrációban csúcsosodhat ki. A szakszervezeti vezető szerint azonban csak akkor lehet hatni a kormányra, ha nem százak, hanem tízezrek vonulnak utcára.

Járadékrendszert vezetne be a rendvédelmiseknél a BM

http://mno.hu/belfold/jaradekrendszert-vezetne-be-a-rendvedelmiseknel-a-bm-1353741

Az életpályamodell részeként járadékrendszer bevezetését készíti elő a Belügyminisztérium a rendvédelmi dolgozóknál – írta szerdán a Magyar Hírlap.

Ahol közmunkáról álmodnak

http://nol.hu/belfold/ahol-kozmunkarol-almodnak-1625081

Hiába a növekvő munkaerőhiány az ország fejlettebb részein, az ormánsági falvakban közmunkásként dolgozók nem gondolkodnak azon, hogy máshová menjenek.

Számháború

http://nol.hu/velemeny/szamhaboru-1625249

Annyiban persze igaza van a könyveknek és a kutatóknak, hogy ma sem a hatékony társadalmi jelenléthez, sem a finanszírozáshoz nincs feltétlenül szükség tagságra – az előbbihez elegendő a hagyományos és a közösségi média, az utóbbi terhét pedig a jelenlegi kormányerők már ellenzékben áttolták az adófizetők vállára.

Nézőpont: Tarol a Fidesz, tovább zuhant a Jobbik

http://www.atv.hu/belfold/20160727-nezopont-tarol-a-fidesz-tovabb-zuhant-a-jobbik

Három százalékkal, 31 százalékra nőtt a Fidesz támogatottsága júniushoz képest a teljes felnőtt lakosság körében - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából, amelynek eredményét szerdán közölték az MTI-vel

Mi történt? - Gyurcsány egyetért Orbánnal

http://nepszava.hu/cikk/1101138-mi-tortent---gyurcsany-egyetert-orbannal

Csak nyugalom: valójában abban ért egyet a volt miniszterelnök a jelenlegivel, hogy pokoli kiábrándultság van Európában. A DK elnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában mondta el véleményét. Gyurcsány Ferenc jelezte, a kormányfő hétvégi tusnádfürdői előadásán jól látta, hogy az új generációk messze nem érzik olyan fejlődőnek ezeket az éveket, mint a szüleik. A problémákra adott orbáni válasz pedig zavaros volt.

Már egyetérteni se lehet Fidesszel, mert azt is cenzúrázzák

http://nol.hu/belfold/mar-egyeterteni-se-lehet-fidesszel-mert-azt-is-cenzurazzak-1625263

Az LMP két társelnöke, Szél Bernadett és Hadházy Ákos nem ösztönzi bojkottra a párt szimpatizánsait az októberi kvótanépszavazáson, de nem is támogatják ebben az ügyben a Fideszt.  Az MTI kihagyta a tudósításából, hogy az LMP cinikus hatalomtechnikai lépésnek nyilvánította a népszavazási kiírását.

Magyar bankokat minősített fel a Moody's

http://www.atv.hu/belfold/20160726-magyar-bankokat-minositett-fel-a-moody-s

Magyar bankokat minősített fel kedden a Moody's Investors Service, miután javította a magyar gazdaság makroprofil megítélését is

Nem hisz Portiknak az ügyészség

http://nol.hu/belfold/nem-hisz-portiknak-az-ugyeszseg-1625213

A bűncselekmény gyanújának hiánya miatt elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség azokat a feljelentéseket, amelyet Tényi István belvárosi Fidesz-tag, illetve Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke tett, miután a gyilkossági ügyben felbujtóként elítélt Portik Tamás tízmillió forintnak megfelelő kenőpénz elfogadásával vádolta meg Rogán Antal fideszes kabinetminisztert, egykori belvárosi polgármestert – értesült a Népszabadság.

Letagadta a Juhász Pétert gyalázó közleményét a Fidesz

http://nol.hu/belfold/letagadta-a-juhasz-petert-gyalazo-kozlemenyet-a-fidesz-1625203

Különös személyiségi jogi per folyik Juhász Péter és a Fidesz között. Az Együtt alelnöke azért követel félmillió forint sérelemdíjat, mert a kormánypárt belvárosi szervezete egy nappal a 2014-es önkormányzati választás előtt azt állította róla: „a biztonsági kamerák felvételei szerint dülöngélve, nyilvánvalóan alkoholos vagy drogos állapotban" plakátokat rongált. A közleményből az MTI hírt írt, amelyet több portál átvett. Juhász akkor az ellenzék belvárosi polgármesterjelöltje volt.

Indul az Unikornis és a kísérletezés

http://nol.hu/belfold/indul-az-unikornis-es-a-kiserletezes-1625219

A Népszabadság informá¬ció¬ja szerint már próbaüzemben működik az unikornis.hu portál, amely a New Wave Media csoport új internetes lapja lesz Vándor Éva újságíró vezetésével. Az oldal a közönség számára még nem elérhető. A kulturális-életmód magazinoldalnál több olyan újságíró fog dolgozni, aki korábban a vs.hu munkatársa volt, és bár az áprilisi nagy felmondási hullámban nem távozott, jelezte: szeretne mással ¬foglalkozni. A nyolc újságíró közül hat volt Vs-es, ketten az Origótól érkeztek. A felmondások után György Bence, az Origo–New Wave Media csoport tartalomért felelős igazgatója azt mondta: a megmaradt szerkesztőségen is múlik a Vs.hu sorsa, s úgy tudjuk, hogy a maradó újságírók dolgozták ki az Unikornis koncepcióját.

Művészek százai tiltakoznak a Városliget szétrombolása ellen

http://nol.hu/belfold/muveszek-szazai-tiltakoznak-a-varosliget-szetrombolasa-ellen-1625185

Több mint 280-an írták alá azt a petíciót, amelyben magyar alkotók, művészek tiltakoznak a Városliget beépítése, az egyik legnagyobb közpark tönkretétele ellen.

Elkaszálják a földről szóló népszavazást, de Gőgös még harcol

http://nol.hu/belfold/elkaszaljak-a-foldrol-szolo-nepszavazast-de-gogos-meg-harcol-1625141

A pillanatnyi állás szerint nem lesz kétszázezer érvényes aláírás, amelyre az állami földek értékesítésének tilalmáról szóló referendum kötelező kiírásához szükség lenne. A szocialista Gőgös Zoltán viszont tudni szeretné, milyen megfontolások alapján dobtak ki eddig több mint harmincezer aláírást.

Népszavazás: nyilvánosak az NVI ellenőrzési szempontjai

http://mno.hu/belfold/nepszavazas-nyilvanosak-az-nvi-ellenorzesi-szempontjai-1353683

Nyilvánosságra hozta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a népszavazási kezdeményezések aláírásgyűjtő íveinek ellenőrzési szempontjait.

Dobják vissza Orbánék listáját - kérik az Európa Tanácstól a civilek

http://nol.hu/belfold/orbanek-titkoljak-kit-jelolnek-bironak-strasbourgba-1625187

Nem tudni, mely körből és milyen eljárásban választotta ki a magyar kormány azt a három személyt, akit a strasbourgi emberi jogi bíróságba jelöl. Egyébként azt sem, kik ők. Civil szervezetek ezért azt kérik, az Európa Tanács utasítsa vissza a titokzatos körülmények között született magyar listát.

Őszig nem foglalkoznak az új gyülekezési törvénnyel

http://mno.hu/belfold/oszig-nem-foglalkoznak-az-uj-gyulekezesi-torvennyel-1353584

Leghamarabb szeptemberben, a parlamenti ülésszak megkezdése után célszerű ötpárti egyeztetést folytatni a gyülekezési törvényről – közölte lapunk érdeklődésére az Igazságügyi Minisztérium. Vagyis az Alkotmánybíróság (AB) hiába adott csak az év végéig határidőt az új szabályok megalkotására, a nyári szünetben nem foglalkoznak a kérdéssel

Az irodalomtanárokat zaklatja a migránsozással a Fidesz

http://nol.hu/belfold/az-irodalomtanarokat-zaklatja-a-migransozassal-a-fidesz-1625135

A terrorizmus szorosan - közvetlenül és áttételesen is - összefügg a migrációval, és azok, akik ezt az összefüggést tagadják, tudatosan dugják homokba a fejüket - jelentette ki az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke a Kárpát-medencei magyar irodalomtanárok találkozóján kedden Egerben.

Szigorúbban állították le a közép-magyarországi hűtőpályázatot

http://nol.hu/gazdasag/szigorubban-allitottak-le-a-kozep-magyarorszagi-hutopalyazatot-1625157

Az állami hűtőcsere-támogatási pályáztatás rászorulóknak szóló mai utolsó, közép-magyarországi körében már a keret egyharmados túllépésekor megszüntették a beadási lehetőséget, míg a Dél-Alföldön az ottani keret négyszereséig engedték a jelentkezést. Így Közép-Magyarországon kevesebb jelentkezést fogadtak be, mint a Dél-Alföldön. Holnap reggel a Közép-Dunántúlról, csütörtök reggel pedig Közép-Magyarországról jelentkezhet egy órán át bárki.

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Alexandra és Erik nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés