Még egy hónapig lehet pályázni a munkáltatóknak

http://www.hirado.hu/2016/08/29/meg-egy-honapig-lehet-palyazni-a-munkaltatoknak/

Szeptember 30-áig lehet jelentkezni Az év felelős foglalkoztatója pályázatra, amelyet idén hirdettek meg először - mondta a pályázatot kiíró Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Több tízezer idénymunkás hiányzik a mezőgazdaságból

http://hvg.hu/vallalat_vezeto/20160826_Tobb_tizezer_idenymunkas_hianyzik_a_mezogazdasagbol

Akár 50-80 ezer idénymunkás is hiányozhat szezon idején a zöldség-gyümölcs ágazatból. Már a diákok sem mennek málnát szedni.

Csökkent az álláskeresők száma júliusban a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint

https://szakszervezetek.hu/hirek/6621-csokkent-az-allaskeresok-szama-juliusban-a-foglalkoztatasi-szolgalat-adatai-szerint

Az álláskeresők száma tovább csökkent júliusban, a havi zárónapon 291,9 ezer álláskereső szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában, 19,4 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban.

Mellár Tamás: Válság, szélsőjobb, kiút

http://hvg.hu/gazdasag/20160829_Valsag_szelsojobb_kiut

A termelési rendszer avult el, csak az átállás menthet meg a radikalizmustól. Vélemény.

Ilyen a Z-generáció álommunkahelye

http://hvg.hu/brandchannel/HVG_konferencia_20160825_Ilyen_a_Zgeneracio_alommunkahelye

Néhány év, és új belépőkkel bővül a munkaerő-piac: ők a Z-generáció. A „bedrótozott nemzedékként” is ismert, 1995 után született fiataloknak a vérükben van a médiatechnológia ismerete, bámulatosan gyorsan szívják magukba a tudást, és mindennek utánanéznek – ez alól pedig jövőbeli munkaadójuk sem jelent kivételt. Cikkünkből kiderül, milyen a számukra ideális munkakörnyezet; ön pedig felmérheti, hogy vállalata vajon készen áll-e a munkavállalók új generációjának elkötelezésére.

A felsőoktatás nem munkaerőképzés: ezt állítja egy professzor

http://eduline.hu/felsooktatas/2016/8/30/A_felsooktatas_nem_munkaerokepzes_ezt_allit_VY34LQ

Allain szerint egyébként sem szabadna gazdasági okokból szakot választani. Két dolog kell ugyanis - írja -, egyrészt az érdeklődés, és kisebb részben a nehézség. Mindenképp olyan szakot érdemes választani, ami érdekel, még ha sok unalmas rész is lesz majd a tanulmányok alatt. Nem érdemes a könnyűnek ítélt szakokat sem választani, hiszen azokban nincs semmi kihívás.

Ráadásul azért sem érdemes összekeverni a felsőoktatást a munkaerőképzéssel, mert rengeteg olyan munkakör van manapság, ami 10 évvel ezelőtt nem is létezett, így valószínű, hogy pár év múlva szintén újak jönnek majd létre, amire ma még lehetetlen szakembereket képezni.

Hivatalos: így változik az érettségi jövőre

http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2016/8/30/Hivatalos_igy_valtozik_az_erettsegi_jovore_X6LS05

Megjelent az a kormányrendelet, mely a jövő évi érettségi vizsgák leírását és követelményeit tartalmazza. Több változás is jön.

Szlovákia: lépcsőzetes sztrájkkal kezdődhet az új tanév?

https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/nemzetkozi/6615-lepcsozetes-sztrajkkal-kezdodhet-az-uj-tanev

A tanítói bérek megígért emelése követeléseinkhez képest nagyon alacsony. Van rá remény, hogy sikerül magasabb béreket kialkudni - jelezte Pavel Ondek, a Szlovákiai Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.

A legnagyobb szlovák oktatási szakszervezet ragaszkodik a 25 százalékos béremeléshez, ami havi 150-200 eurós emelés lenne. Az oktatási tárca pillanatnyilag 6 százalékról tárgyal a pénzügyminisztériummal, ami átlagosan havi 36-70 euró pluszjövedelmet jelentene – írja a hirek.sk.

Galló Istvánné az új tanévről: Nem csendesedünk el

https://szakszervezetek.hu/hirek/6623-gallo-istvanne-az-uj-tanevrol-nem-csendesedunk-el

A látványos megmozdulások, sztrájkok az elmúlt fél évben felhívták a közvélemény figyelmét arra, hogy a köznevelés rendszerében komoly változások szükségesek. Az évzáróval elcsendesedtek a tiltakozások, mindenki azt remélte, a kormányzat lázasan dolgozik a megoldáson. Az oktatásban hozott jó vagy rossz döntések következményeit évekkel később az egész társadalom viseli – figyelmeztet Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a Szabad Földben.

Tüntetnek az új iskolaigazgató miatt Szegeden

http://nol.hu/belfold/tuntetnek-az-uj-iskolaigazgato-miatt-szegeden-1629605

Kiállás a Deákért a címe annak a demonstrációnak, amelyet kedden délután öt órára szerveznek a szegedi gimnázium tanulói. Az ellen tiltakoznak, hogy azt az igazgatót neveztek ki az intézmény élére, akit a tantestület a legkevésbé támogatott – írja a Délmagyar.hu.

Rendőrök jelennek meg az iskolák környékén

http://mno.hu/belfold/rendorok-jelennek-meg-az-iskolak-kornyeken-1359147

Szeptemberben az oktatás kezdetének és befejezésének időszakában rendőrök és polgárőrök segítik a közlekedést azoknak az iskoláknak a környékén, ahol ez közlekedésbiztonságilag indokolt – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának (ORFK-OBB) főtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Átalakuló szakképzés, ingyenes tankönyvek az alsósoknak és a rászorulóknak, rövidebb tanórák az első két évfolyamon

http://mno.hu/belfold/sulyos-tizezrekbe-kerulhet-a-tanevkezdes-1359071

Bár sok gyermek ingyen jut a tankönyvekhez, ezen felül is akár több tízezer forintos kiadásokkal kell számolnia a családoknak az iskolakezdés miatt. Hatalmas különbséget találni az árakban: például iskolatáska kapható 5000 forintért, de akár 40 000-ért is. Ugyanez igaz az egyéb taneszközökre is, pár száz forintot, de akár több ezret is költhetünk a papír-írószer boltokban. A tanév változásokat hoz a szakképzésben: mostantól magasabb lesz a szakmai órák száma, a közismereti tárgyaké – köztük a természettudományos tantárgyaké – csökken.

Varga: Ősztől startol az új szakképzési rendszer

http://mno.hu/belfold/varga-osztol-startol-az-uj-szakkepzesi-rendszer-1359128

Szeptember elsejétől már éles üzemben indulnak az új szakképzési intézmények, a szakgimnáziumok és a szakközépiskolák – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Kecskeméten, az országos szakképzési és felnőttképzési tanévnyitón.

Már igényelhető a diákhitel az új tanévre

http://www.hirado.hu/2016/08/29/mar-igenyelheto-a-diakhitel-az-uj-tanevre/

Képzési formától függetlenül, 3,75 százalékos kamattal juthatnak a 40 év alatti hallgatók a szabad felhasználású Diákhitel1-hez, a 2 százalékos kamatú Diákhitel2-t önköltséges képzésben résztvevők kérhetik, képzési díjuk kiegyenlítésére.

MSZP: a "lebutított" szakképzés növeli a munkaerőhiányt

http://www.hirado.hu/2016/08/29/mszp-a-lebutitott-szakkepzes-noveli-a-munkaerohianyt/

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták oktatáspolitikusa, parlamenti képviselője hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-vel közölte, a Fidesz bizonytalanságot és káoszt okozott azzal, hogy a szakképzés átalakításával párhuzamosan nem határozta meg az érintett iskoláknak a szakképzési és közismereti kerettantervet, továbbá a pontos érettségi követelményrendszert.

Aki beszél a problémákról, nem kap munkát?

http://mno.hu/belfold/aki-beszel-a-problemakrol-nem-kap-munkat-1358913

Az egészségügyi tiltakozásokban való részvétele miatt utasították el jelentkezését a Péterfy-kórházba – állítja az ápoló.A nyilvánosság előtt is gyakran kiállt társai érdekeiért Turcsányi Tibor ápoló, aki a Magyar Nemzetnek arról beszélt: úgy hiszi, korábbi nyilatkozatai miatt utasították el jelentkezését egy fővárosi egészségügyi intézményben. A Péterfy Sándor Utcai Kórházban kezdetben azt mondták, felveszik, aztán mégis visszautasították, és más osztályra sem mehetett dolgozni. A kórház igazgatója lapunkkal azt közölte: az ápolót nem érdekelte a más osztályon történő munkavégzés.

Megszületett az ítélet a kerítésvágó politikus ügyében

http://www.atv.hu/belfold/20160829-megszuletett-az-itelet-a-keritesvago-politikus-ugyeben

Nagy sajtóérdeklődés kísérte Kakuk György, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagjának tavaly szeptemberi akcióját, amikor szerb kollégájával közösen egy erővágó segítségével átvágták a gyorstelepítésű drótakadályt a magyar-szerb határon. A politikust a rendőrök a helyszínen igazoltatták, majd előállították és rongálással vádolták. Az ügyben közel egy év után, ma született döntés a Szegedi Járásbíróságon.

Budaházy-per: hét éve tart, kedden első fokon lezárul

http://mno.hu/belfold/budahazy-per-het-eve-tart-kedden-elso-fokon-lezarul-1359201

„Boldog az az ország, amelynek ilyen terroristái vannak” – fogalmazott Budaházy György védője abban az eljárásban, amelynek elsőfokú ítéletét kedden, több mint hét évvel a terrorcselekményekkel vádolt radikálisok letartóztatása után hirdetik ki.

A bírók még nem feküdtek be a Fidesz akaratának, de ki védi meg őket?

http://nol.hu/belfold/elmarasztalo-itelet-a-birosagrol-1629571

HIRDA Fidesz új bíróságot hozna létre, miközben sorra születnek egymásnak ellentmondó ítéletek politikailag kényes ügyekben. Szakértőink szerint rossz a rendszer.

Sándor Zsuzsa: A Fidesz számára lehet kedvező az új Felsőbíróság

http://www.atv.hu/belfold/20160829-kulon-birosag-a-politikailag-kenyes-ugyeknek

Önálló Közigazgatási Felsőbíróságot hozna létre a kormány. A testület olyan politikailag kényes ügyekben járna el, mint a közbeszerzések, a választások vagy a közérdekű adatigénylés

Mellélőtt az Orbán-kormány, visszaüt a plázastop

http://nol.hu/gazdasag/nemet-magyar-boltmeccs-1629625

Plázastop ide vagy oda, a német diszkontok sikerrel harcolnak a Belvárosban, a magyarok hazai pályáján az itteni láncok ellen.

Nem tudni, kikkel tárgyal a kormány

http://mno.hu/belfold/nem-tudni-kikkel-targyal-a-kormany-1359219

Hiába ígérték fideszes politikusok, egyelőre nem egyeztettek a legnagyobb érdekképviseletekkel a vasárnapi munkáról.

Hatalmas bukta a keleti nyitás cége, lehet, hogy konzervvel törlesztenek neki

http://nol.hu/gazdasag/konzervbol-torlesztenek-a-keleti-nyitas-cegenek-1629689

Ahogy a múlt héten beszámoltunk róla, nagy buktának mutatkozik a szinte teljes egészében állami tulajdonban álló Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) pénzügyi teljesítménye. Az intézményt még 2012. év végén a kormány a külpiaci kereskedelem fejlesztése céljából gründolta, ám azóta sem sikerült olyan évet összerakni, amelyben profitot termeltek volna. A tavalyi mérleg már csaknem hatmilliárdos veszteséget mutat.

Másodrendű állampolgárok lettek a Békés megyeiek a MÁV miatt

http://nol.hu/belfold/masodrendu-allampolgarok-lettek-a-bekes-megyeiek-a-mav-miatt-1629697

Másodosztályra tette Békést a MÁV: megszüntették a Békéscsabáról induló belföldi Intercity-járatokat. A döntés már csak azért is meglepő: nemrég 23,5 helyett 35 milliárdért újították fel a vasúti pályát.

A fákat kivágták, Budapestből csak a rohadó közvécék maradtak

http://nol.hu/belfold/a-fakat-kivagtak-budapestbol-csak-a-rohado-kozvecek-maradtak-1629647

Átlagban tízévenként szokták felszedni a burkolatot – jegyezte meg az aktív időszakában építőmérnök Egyed Gábor, és felidézte azt a szép pillanatot, amikor Demszky Gábor és Lakos Imre SZDSZ-es képviselő saját kezűleg vágták ketté a régi időket jelképező macskakövet. Tizennégy éve 13 milliárd forintba került a Bartók Béla út „rendbetétele.

A múzeumkertben sem kímélik a fákat

http://nol.hu/kultura/a-muzeumkertben-sem-kimelik-a-fakat-1629669

Optimalizálnák a benapozott és árnyas helyek arányát, de még nem tudják, ehhez hány fát kellene kivágni a Nemzeti Múzeum körül

Magyar helyett inkább amerikai hazafi lett Orbán kegyvesztett tanácsadója

http://nol.hu/kulfold/magyar-helyett-inkabb-amerikai-hazafi-lett-orban-kegyvesztett-tanacsadoja-1629585

Derékba törve érhetnek véget Orbán Viktor miniszterelnök álmai a magyar-amerikai viszony javulásáról akkor is, ha az amerikaiak november 8-án Donald Trumpot választják meg a Egyesült Államok következő elnökének – első pillantásra legalábbis ezt vetíti előre, hogy Orbán Viktor egykori tanácsadója, a magyarországi jobboldal egyik nagy kegyvesztettje, Gorka Sebestyén nemrég feltűnt a republikánus jelölt környezetében.

Ezrek torlódhatnak föl a határon, ha Ausztria bevezeti a szükségállapotot

http://nol.hu/belfold/szuksegallapot-ausztria-magyarorszag-menekultek-1629575

V4-csúcs: a migráció volt a központi téma

http://www.atv.hu/videok/video-20160829-v4-csucs-a-migracio-volt-a-kozponti-tema

Az ATV Start vendége Szent-Iványi István, külügyi szakértő, Liberálisok.

"Az EU a megoldás, nem pedig a probléma" - jól ellentmondtak Orbánnak

http://nol.hu/belfold/nagykoveti-ertekezlet-1629677

A nagyköveti értekezleten a lengyel külügyminiszter az oroszoktól, a magyar a menekültektől félt. A szlovák szerint az EU nem a probléma, hanem a megoldás.

TGM: A magyar államnak természetes, hogy kitüntetnek valakit fajgyűlölő szövegekért

http://nol.hu/belfold/tgm-a-magyar-allamnak-termeszetes-hogy-kituntetnek-valakit-fajgyulolo-szovegekert-1629701

Volt értelme a tiltakozásnak – állítja Tamás Gáspár Miklós, aki egyike azoknak, akik megváltak állami kitüntetésüktől.

Már százan vannak Bayer ellen

http://nol.hu/belfold/mar-szazan-bayer-ellen-1629703

Tíz nap múltán is újabb tiltakozók mondanak le saját kitüntetésükről, hogy ne legyenek egy listán Bayer Zsolttal. Így született egy új névsor. Immár százas. (Én 101-ről is halottam már e sorok írásakor.-Szerk.)

Csak akkor lesz békemenet, ha drámaivá válik a migránshelyzet

http://www.hirado.hu/2016/08/30/csak-akkor-lesz-bekemenet-ha-dramaiva-valik-a-migranshelyzet/

Csak akkor szervezünk Békemenetet a kvótareferendum támogatására, ha drámai migrációs helyzet alakul ki, azaz sokkal több és agresszíven megnyilvánuló migráns jelenik meg - mondta el a Magyar Időknek adott interjújában Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke, aki elárulta: a CÖF saját népszavazási kampányt indít.

Zavartalanul, alpári stílusban gyalázzák Ferenc pápát Orbán Viktor Facebook-oldalán

http://nol.hu/belfold/zavartalanul-alpari-stilusban-gyalazzak-ferenc-papat-orban-viktor-facebook-oldalan-1629631

Sokakkal előfordult már, hogy az dobta fel a napjukat, ha Orbán Viktor Facebook-oldalán kommenteket olvasgattak. Ami azonban az elmúlt 24 órában a miniszterelnök legfrissebb posztja alatt történik, a legkevésbé sem szórakoztató, hanem inkább szánalmas. Orbán hívei Ferenc pápát, a világ első számú egyházi vezetőjét szidalmazzák és gyalázzák, ezt pedig az oldal kezelője szó nélkül tűri.

Épülő muszlim kulturközpont: Tiltakozik a Mazsihisz

http://www.atv.hu/belfold/20160829-epulo-muszlim-kulturkozpont-tiltakozik-a-mazsihisz

A Budapesti Rabbiság a Facebook oldalán közölte, hogy határozottan tiltakozik, ama tény ellen, hogy az Országos Zsidó Egyetem mellett néhány méterre egy muszlim imaközpont épül

Franciaország létrehozza a franciaországi iszlámot

http://www.atv.hu/belfold/20160829-franciaorszag-letrehozza-a-franciaorszagi-iszlamot

Konzultációkat indított hétfőn a francia kormány az iszlám szervezetek és a civil társadalom képviselőivel annak érdekében, hogy az ország második legnagyobb vallása jobban illeszkedjenek a köztársasági értékekhez. A belügyminisztérium egy alapítvány létrehozását tervezi a "franciaországi iszlám" megteremtéséhez.

Több mint 100 diákot vettek őrizetbe egy Korán-iskolában

http://www.atv.hu/kulfold/20160829-tobb-mint-100-diakot-vettek-orizetbe-egy-koran-iskolaban

Százhat afgán diákot vett őrizetbe a pakisztáni rendőrség egy kvettai Korán-iskolában - közölték hétfőn pakisztáni vezetők.

A Korán-iskolák gyermekek százezreinek nyújtanak alapszintű oktatást, de a tananyag ellenőrzése híján a medreszékben gyakran terjesztenek terrorista tanokat.

Egyelőre semmi olyan adatot nem közöltek, amely alapján a szombaton bezárt iskolát kapcsolatba lehetne hozni szélsőséges csoportokkal vagy akciókkal.

A tízezredik szíriai menekültet fogadja az USA

http://nol.hu/kulfold/a-tizezredik-sziriai-menekultet-fogadja-az-usa-1629707

Az Egyesült Államokba hétfőn érkezik meg a tízezredik szíriai menekült, Barack Obama elnök tavaly ősszel meghirdetett programjának megfelelően. A Fehér Ház erről szóló közleményét Susan Rice nemzetbiztonsági tanácsadó írta alá.

London lett a lengyel álom

http://nol.hu/kulfold/london-lett-a-lengyel-alom-1629633

Krakkó népességét is meghaladja az Egyesült Királyságban élő lengyelek száma, így a bevándorlópopuláció méretét tekintve a történelem során először lekörözték a helyi indiai közösséget. Az Egyesült Királyság statisztikai hivatalának (ONS) legfrissebb adatai szerint 831 ezer lengyel él a szigetországban, 36 ezerrel több, mint indiai.

Mégsem poloskát találtak a Soros támogatását élvező intézetben

http://nol.hu/belfold/megsem-poloskat-talaltak-a-soros-tamogatasat-elvezo-intezetben-1629651

Megszüntette az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetben talált „poloskának" nézett eszköz miatt jogosulatlan titkos információgyűjtés vagy adatszerzés gyanújával indított nyomozást a BRFK. Az igazságügyi szakértő egyértelműen kizárta, hogy a kérdéses eszköz lehallgató berendezés, vagy akár annak alkatrésze lett volna.

Mivel a vizsgált tárgy titkos adatrögzítésre és továbbításra alkalmatlan, a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást. A döntés ellen Majtényi László panasszal élhet.

Az Orbán-kormány szívesen kémkedne ellenünk

http://nol.hu/belfold/az-orban-kormany-szivesen-kemkedne-ellenunk-1629587

Komolyan kémkedni akar az állam a saját polgárai ellen? – kérdeztük volna ez ügyben nyilatkozó kutatót. A HM válaszolt helyette. Nyugalomra semmi ok.

Kihallgatta az OLAF Farkas Flóriánt

http://www.atv.hu/videok/video-20160829-kihallgatta-az-olaf-farkas-floriant

Az ATV Start vendége Hadházy Ákos társelnök, LMP.

Három hét múlva tudjuk meg, mennyivel lesz több az üzemanyagok adója

http://www.hirado.hu/2016/08/29/harom-het-mulva-tudjuk-meg-mennyivel-lesz-tobb-az-uzemanyagok-adoja/

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember 22-ig teszi közzé honlapján a kőolaj világpiaci árát, amely meghatározza az üzemanyagok jövedéki adójának október elsejétől hatályos mértékét - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel. Az adómértékek a kőolaj világpiaci ára függvényében negyedévente módosulhatnak, azaz az október 1-jétől meghatározott mértékek idén már nem fognak változni.

Figyelmeztet a NAV: erre ügyeljen, ha Airbnb-n adná ki lakását

http://www.hirado.hu/2016/08/29/figyelmeztet-a-nav-erre-ugyeljen-ha-airbnb-n-adna-ki-lakasat/

Eltérő adószabályok vonatkoznak a hosszabb időre szóló ingatlan-bérbeadásra és a rövid távú, néhány vendégéjszakára szóló szolgáltatásra, utóbbinál például kötelező az adószám - hívta fel a

figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hétfői közleményében.

Kivégeztek egy értekezleten elalvó észak-koreai hivatalnokot

http://hvg.hu/vilag/20160830_Kivegeztetett_a_Kedves_Vezeto_fia_egy_ertekezleten_elalvo_hivatalnokot

Nyilvánosan kivégezték a korábbi mezőgazdasági minisztert és az oktatási tárca egyik munkatársát Észak-Koreában, aki elaludt egy Kim Dzsong Un elnökletével megtartott értekezleten - jelentette kedden meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Dzsungang Ilbo című dél-koreai lap.

Váratlanul elhunyt a Népszava újságírója

http://www.atv.hu/belfold/20160829-varatlanul-elhunyt-a-nepszava-ujsagiroja

73 éves korában váratlanul meghalt Kósa Csaba, a Magyar Újságírók Közösségének (MUK) elnöke, a Népszava egykori munkatársa - adta hírül a Népszava.

MSZP: ne büntesse a Fidesz-kormány a paralimpikonokat!

http://www.hirado.hu/2016/08/29/mszp-ne-buntesse-a-fidesz-kormany-a-paralimpikonokat/

Az MSZP szerint felvetődik a gyanúja, hogy a paralimpikonok egy "fideszes bosszú áldozatai", ezért a szocialisták arra szólítják fel a Fideszt és a kormányt, hogy ne büntesse a paralimpikonokat, hanem adjon nekik ugyanakkora jutalmat, mint az olimpikonoknak - mondta Varga László, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján.

Gyömrőt nem érdekelte az adócsalás, simán újraválasztották az elítélt polgármestert

http://nol.hu/belfold/gyomrot-nem-erdekelte-az-adocsalas-siman-ujravalasztottak-az-elitelt-polgarmestert-1629561

A gyömrőiek nem zavartatták magukat a körülményektől, megválasztották az adócsalásért elítélt Gyenes Leventét – aki elvileg nem is lehet polgármester.

Mire megy Gyömrő a büntetett előéletű polgármesterrel?

http://www.atv.hu/belfold/20160829-mire-megy-gyomro-a-buntetett-eloeletu-polgarmester-nelkul

Elsöprő győzelmet aratott a felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, korábbi polgármester, Gyenes Levente, az időközi választáson a pest megyei Gyömrőn. Hárman indultak a posztért, de a másik két jelöltnek szinte esélye sem volt. Gyenes Leventét áprilisban ítélték el adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt, májusban ő maga mondott le a posztjáról. A Pest megyei kormányhivatal vezetője szerint az újra megválasztott polgármesternek méltatlanság miatt le kell mondania, ha nem teszi, akkor a Munkaügyi Bíróságra mennek.

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Alexandra és Erik nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés