Cafetéria konferencia

Pénteken tartott cafetéria konferenciáról beszámolt az ATV  híradója is

Nyilvánosak az MNB-akták, brutális pénzeket folyattak ki

Péntek este hozták nyilvánosságra támogatási szerződéseiket a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Alapítványai. A VS.hu című internetes lapot kiadó és az Origót is megvásárló New Wave Media Kft.-vel és a szintén Száraz István érdekeltségébe tartozó We Love Budapesttel például összesítésünk szerint több mint félmilliárd forintra szerződtek; a közzétett listában milliárdos tételek is szerepelnek.

Tóbiás szerint meg kell szüntetni az MNB-alapítványokat

Semmi szükség nem volt a Magyar Nemzeti Bank alapítványaira, azokat meg kell szüntetni - mondta Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szombaton a szentendrei piacon Korózs Lajossal közösen tartott sajtótájékoztatón

A pártelnök úgy fogalmazott: az alapítványok arra szolgáltak, hogy rajtuk keresztül eltűntessék azt a 263 milliárd forintot, amelyet a devizahitelesek és a forintosítás mentén bezsebelt az MNB.

Lesújtott az Orbán-kormány bosszúja a lázadó tanárokra

A PDSZ szerint viszont ez elfogadhatatlan álláspont. Nyitrai Károly, a szakszervezet jogásza úgy véli – s ezt egy körlevélben a pedagógusok tudtára is adta –, hogy csak annyi illetményt vonhatnak le a tanárok béréből, amennyinek megfelelő idő a sztrájk miatt április hónapban hiányzik a heti 32 óra kötött munkaidőből. Vagyis nem lehet automatikusan levonni az egész napi bért. Ez különösen igaztalan lenne azokkal szemben, akik aznap csak két-három órát tartottak volna

Kunhalmi Ágnes: „Ez valójában iskolarombolás”

A közoktatás „államosítása”, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ létrehozása után a szakképzés átalakítása lehet a legbutább intézkedés az oktatásban a szocialista Kunhalmi Ágnes szerint.

Kunhalmi: Egy egész generációt fog "taccsra tenni" a kormány a szakképzés átalakításával

Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatóján a kormány legbutább intézkedésének nevezte a szakközépiskolák átalakítását.Az átalakítás lényege szerinte, hogy a szakközépiskolákat szakgimnáziumokká, a szakiskolákat szakközépiskolákká nevezik át, "a nevekkel trükköznek", miközben a közismereti tárgyak óraszámát drasztikusan csökkentik. Jelezte: a szakiskolákban már korábban egyharmadára csökkentették ezeknek a tantárgyaknak az óraszámát, és ezt akarják a szakgimnáziumoknál is. Kunhalmi Ágnes szerint így a diákok nem kapnák meg az érettségihez szükséges tudást, az átalakítás jelentősen leszűkíti a továbbtanulás lehetőségét a középosztály gyermekeinek.

Rétvári szerint a jövő év nagy nyertese az egészségügy és a közoktatás

A magyar reformok működnek, így jut  az egészségügyben és a közoktatás területén dolgozók béremelésére is – tudatta a jó hírt az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap. Mind az egészségügy, mind a köznevelés területén előrelépés történhet jövőre, a 2017-es költségvetésben e két területre kétszázmilliárd forintos többletet szán a kormány – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Az ígért többletforrás hatszorosára lenne szükség

Ötször-hatszor annyi hiányzik az egészségügyből, mint amennyi többletforrást a kormány 2017-re ígér az ágazatnak a Magyar Orvosok Szövetsége szerint. A szaktárca államtitkára szerint 100 milliárd forinttal jut több az egészségügyre, de nem biztos, hogy ezt mind béremelésre költik.

Ingyenes közlekedés az általánosba

A 14 év alattiak ingyenes közösségi közlekedését kezdeményezi a Fővárosi Közgyűlésben az LMP.

Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője azt mondta: a közgyűlés legkorábban a májusi ülésén tárgyalhatja a kezdeményezést. Javaslatuk szerinte azért fontos, mert gondolni kell arra is, mekkora terhet ró a családokra, hogy a gyermekek eljussanak az iskolába.

Nehezebb, mint bejuttatni a Yale-re - átalakul az óvodai és a bölcsődei ellátás

Itt a bölcsődei, óvodai beíratási szezon! A kormány múlt év végén elfogadott törvénytervezete jelentősen átformálja a bölcsődei és az óvodai ellátás rendszerét. 2017. január elsejétől átalakulnak a családi napközik, jön a családi, a mini- és a munkahelyi bölcsi.

Kórházi randevút adott Balognak a PM, hogy végre szembesüljön a valósággal

Levélben hívta Balog Zoltán humánminisztert Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, független országgyűlési képviselő, hogy közösen látogassák végig a budapesti kórházakat. Mint azt közösségi oldalára írta: „hátha lelkész-miniszter úr is közelebb kerül a valósághoz!”

Segéd-egészségőröket képeztek a Debreceni Egyetemen

Segéd-egészségőröket képeztek a Debreceni Egyetemen: ők a hátrányos helyzetű lakosság egészségi állapotának javításáért dolgoznak majd.

Megbénulhat Budapest, durva demonstrációra készülnek a taxisok

Taxisdemonstráció béníthatja meg a jövő héten Budapest belvárosát – értesült a Népszabadság. Kedden akár ezer taxis is demonstrálhat a fővárosban azért, hogy végre történjen valami az Uber és más, illegálisan működő személyszállítási applikációk ügyével. Az egység most nagyobb, mint korábban, ezúttal a nagy taxiscégek sem tiltják meg a hozzájuk tartozó sofőrök részvételét.

Simicska megint veszít

Csak Simicska ne nyerjen – ez is lehetne a mottója annak a fővárosi reklámpiaci tendernek, amely jelenleg is zajlik. A Metropol kiszorítása, a hirdetőoszlopok ledöntésének kísérlete után újabb támadás indult az Orbán Viktorral szembefordult vállalkozó ellen: a Népszabadság információja szerint most a BKV írt ki testre szabott közbeszerzést.

Mentő vitte kórházba Simicska Lajost, de már jobban van

A nagyvállalkozó szűk köreiből kiszivárgó információk szerint szombat délelőtt rohammentő vitte kórházba Simicska Lajost  – írja a Ripost. A lap szerint „az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben súlyos tüdővérzést diagnosztizáltak, ami szoros összefüggésbe hozható a közismerten láncdohányos nagyvállalkozó stresszes, az alkoholt sem kizáró életmódjával és az egészségét évek óta veszélyeztető nagymértékű túlsúlyával”. Az Indexnek sikerült elérnie a nagyvállalkozó üzlettársát és barátját, Nyerges Zsoltot. Nyerges a lapnak adott exkluzív interjúban megerősítette, hogy Simicska kórházba került, de szó sincs arról, hogy súlyos állapotban lenne.

Két hét múlva tárgyalhat az alkotmánymódosításról a parlament

A Fidesz várhatóan a jövő héten benyújtja az Országgyűlésnek a terrorveszélyhelyzetre vonatkozó különleges jogrendet létrehozó alkotmánymódosító javaslatát, amelyet így a két hét múlva kezdődő ülésén kezdhet tárgyalni a parlament - erősítette meg Gulyás Gergely (Fidesz), a parlament törvényalkotásért felelős alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

„Elég volt Polt Péterből!”

Ahol a fideszes haverok érintettek, mind megússzák. Ott szabad a rablás – állítja Pápa Levente, az Együtt alelnöke. Szerinte elég volt Polt Péter legfőbb ügyészből, és nem hagyják, hogy a Quaestor-ügy fő gyanúsítottja, Tarsoly Csaba is elkerülje a felelősségre vonást.

Hiába próbálták lebeszélni Orbánt az árokásásról

A magyar társadalom a demokráciától idegen, diktatórikus elemeket nehezen tűri – nyilatkozta a 168 Órának Kolosi Tamás. A Tárki alapítója nem jósol hosszú jövőt egy autoriter kormánynak az unión belül, mert a társadalom ki fog józanodni.

Rendőrök vették le a DK-s zászlót

A Miniszterelnökségnek a Várba költöztetése miatt egy Felcsúttól a Várig tartó maratonfutást rendezett a DK vasárnap. A befutó Varju László a párt zászlóját is kitűzte végén, de a rendőrség miatt egy fotó után le kellett vennie.

Élőképpel tiltakoztak

"Merényletet követnek el Budapest ellen" - élőképpel tiltakoztak

Saját testükből formálták meg a Ligetvédők logóját a rossz idő ellenére is demonstráló tiltakozók a Városligetben. A szervezők szerint Budapest lakói elleni merénylet a fakivágás.

Hogyan működnek a magyar reformok?

A kevés hozzáadott értékkel járó termelés konzerválja az ország gazdasági lemaradását.

Új polgármester Hegyháthodászon

Kercsmár Kálmán független jelöltet választották a Vas megyei Hegyháthodász község polgármesterévé a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson - közölte az MTI-vel a helyi választási iroda vezetője.

Időközi önkormányzati választás több településen Hegyháthodászon és Kislétán is voksoltak

Kercsmár Kálmán független jelöltet választották a Vas megyei Hegyháthodász község polgármesterévé a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson - közölte az MTI-vel a helyi választási iroda vezetője. A korábbi településvezető, Madácsi Imre (független) nyerte meg a vasárnap megtartott időközi polgármester-választást Kislétán.

Megint nem kellett senkinek a Köki Terminál

27 milliárdért kínálták a 40 milliárdból felépült plázát, de a legmagasabb ajánlat is csak 8 milliárdot kínált.

Nem árt figyelni, ha mobilra vett vonatjegyet

2012 decembere óta mobiltelefon kijelzőjén is bemutathatjuk vonatjegyünket a MÁV ellenőreinek, de sokan nem tudják, hogy a lehetőséggel csak akkor élhetünk, ha feláras járattal utazunk. Annak jártunk utána, miért kell kinyomtatni a menetjegyet, ha személyvonattal indulunk útnak.

Y generáció: a kaméleonnemzedék

 Hol keresi az identitását egy mai fiatal? Mit tekint értéknek? Milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy feltételes módú világban?

Nem lehet pénzt kérni közérdekű adatért

Nem lehet jelenleg Magyarországon pénzt kérni közérdekű adatokért, noha a Magyar Posta és egyik intézménye ezt tette.

Letörölhetnek minket a netről

Komoly változásokat hoz az állampolgárokkal kapcsolatos információk kezelésében egy új uniós rendelet. Állami szerveknek, webshopot üzemeltető cégeknek, de a munkatársak adatait kezelő hr-osztályoknak is fel kell készülniük. A büntetési tétel akár az éves árbevétel 4 százalékára is rúghat.

Merkel tartozik a pártjának

Nem szóltak neki, hogy emelkedett a tagdíj, ezért kevesebbet fizetett, és így 9500 euró tartozást halmozott fel pártjával szemben a német kancellár.

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Anasztázia és Tas nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés