Kevesebb az ellenőrzés, több a munkabaleset

Megszüntették az önálló munkavédelmi hatóságot, és azonnal nőtt a munkahelyi balesetek száma – ezt állítják a szakszervezetek, és a statisztika ezt a vélekedést támasztja alá. Ezért követelik, hogy az érdekképviseletek kapják vissza a korábban elvett jogukat arra, hogy munkavédelmi ellenőrzést végezzenek.

Megdöbbentő: Minden második magyar túlórázik

Tízből hat magyar férfi dolgozik heti 40 óránál többet, míg a nőknek közel fele túlórázik - ismertette csütörtökön a Világgazdaság a Randstad Award felmérését

Izgatás az önkormányzatok ellen? Feljelent a TÖOSZ

Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) az önkormányzati rendszer 2020-ig lezajló átalakítását taglaló, néhány hónapja nyilvánosságra került, amúgy titkosnak szánt stratégiai jelentés miatt. A mai napig nem lehet tudni, ki írta és ki volt a megrendelője, mindenesetre a stratégia első üteme máris megvalósulni látszik.

Tüntettek kora hajnalban a budaörsi Tescónál

Be nem jelentett demonstráció kezdődött április 28-án 4 órakor Budaörsön, a Tesco Hipermarket parkolójában. A rendőrség a demonstrációval kapcsolatban a szükséges intézkedéseket megtette - közölte honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. ( A hírt folyamatosan bővítik – szerintem:a tejtermelők demonstrálnak /k.n./…)

Sólyom keményen beszólt: A kormány kíméletlen

Meglehetősen kemény és kritikus mondatok hangzottak el a konzervatív értelmiségieket tömörítő Eötvös József Csoport A közoktatás helyzete címmel tartott beszélgetésén. A sötét jövőkép alapján értelmes, jól kivitelezett reformok nélkül végérvényesen szétszakad a társadalom, és mindannyian elindulunk a lejtőn.

Pénzhiány miatt lefújták a nagy-nagy romatüntetést

A romák felzárkóztatására szánt pénzek elherdálása, a korrupció és Farkas Flórián ellen tiltakozva hirdetett nagyszabású demonstrációt az ORÖ (Országos Roma Önkormányzat) két ellenzéki képviselője, Lakatos Oszkár és Vajda László. A szervezők több ezer résztvevővel kalkuláltak. Csak éppen mostanra kiderült, hogy az egészből nem lesz semmi.

Matolcsy unokatestvérének bankján áramlott át a jegybanki pénzhullám

Szemerey Tamás üzletember, Matolcsy György unokatestvére sokkal közelebb állhat a Vs.hu és az Origo kiadójához, mint azt a New ­Wave médiacsoport állítja. S nem csak azért, mert az üzletember bankja a Magyar Nemzeti Bank félmilliárd forintos hitelét adta oda a médiacégnek. Szemerey cége dokumentálhatóan feltűnt a New Wave Production alapítását követő feltőkésítésekor is.

Orbán Viktor és fideszesek is tudtak az MNB-költésekről

Ellentétes az Alkotmánybíróság döntésével a kedden másodszorra elfogadott jegybanktörvény-módosítás is - nyilatkozta lapunknak Róna Péter.

„Tőlem csak a tisztességemet lopta el” – kifakadt a főigazgatóra a legendás miskolci professzor

Túl sok hatalom összpontosul a Borsod megyei kórház igazgatója kezében, s azt nem jóra használja – írta egy köztiszteletben álló miskolci kardiológus főorvos, Kaló Emil a Facebook-oldalán. Feljelentéssel fenyegetik.

Ötödével nőhet az egészségügy bérkerete

A jövő évi egészségügyre jutó költségvetésben 167 milliárd forint többlet van, amelynek több mint felét, 80-85 milliárd forintot a bérekre szánja a kormányzat – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szerdán a Népszabadság és a Világgazdaság egészséggazdaság konferenciáján.

Több kórház alig végez boncolást

Hatalmas az eltérés az egyes kórházak között abban, hogy milyen gyakran végeznek boncolást. Míg Kazincbarcikán az elhunytak 85 százalékánál elvégezték a kórboncolást, addig ez Csornán mindössze 6 százalék – derül ki a lapunk által megismert adatokból. A Magyar Patológusok Társaságának elnöke szerint nem feltétlenül az a probléma, ha egy intézményben kevés a boncolás, sok kórházban ugyanis a magas finanszírozás miatt végezhetik el a vizsgálatokat.

Szédületesen néz ki a mentőautó töréstesztje

Kipróbálták, milyen, amikor felborul az autó, és erről videót is készítettek. Sajnos az utóbbi hetekben sokkal többször szenvedtek balesetet a mentőautók, mint kellene, és itt most arra gondolunk, hogy egyetlen eset is egyel több a kelleténél. A veszélyt ilyenkor nem(csak) az ütközés jelenti, hanem az is, ha az autó felborul.

Krónikus problémára drasztikus terveket készít a kormány

Több ezer ápolásra szoruló, jobbára idős ember kerülhet ki a kórházak fennhatósága alól, és maradhat ellátatlanul egyes szakemberek szerint, ha a kormány a szaktárca javaslata alapján számol fel egyes krónikus belgyógyászati osztályokat, s bízza azok feladatait a szociá­lis ágazatra. A kormány zökkenőmentes átállást ígér. A tervek szerint első körben, júliustól kétezer beteg ellátója változhat, 2018-ig pedig 12 ezer embert adnának át.

Égetően szükség lenne új vasutasokra

A cégnél 2015-ben csaknem 38 ezer vasutas dolgozott, amivel kapcsolatban Dávid Ilona elmondta: nehéz munkaerőt találni. Nem mintha az emberek ne jelentkeznének vasutasnak, de sokan nem felelnek meg az egészségügyi alkalmassági vizsgálatokon. Pedig az utánpótlás fontos, hiszen 2019-ig 4 ezer vasutas megy nyugdíjba

Az autószerelők is megindultak Nyugatra

A magyarországi fizetésük három-négyszeresét keresik meg Nyugat-Európában az autószerelők, akik közül az egészségügyi és az építőipari szakképzett munkaerőhöz hasonlóan immár egyre többen választják a külföldi munkát, helyenként komoly fennakadásokat okozva a javítóműhelyek és szakszervizek munkarendjében.

Óriási károkat okozott a fagy

Hektárszámra ment tönkre a termés. Országszerte hatalmas károkat okozott az elmúlt napok lehűlésével járó éjszakai fagy

Tárki: felzárkózott az MSZP a Jobbikhoz

Felzárkózott az MSZP a Jobbikhoz, miközben a kormánypártok érzékelhető mértékben veszítettek táborukból - közölte a Tárki a legfrissebb, áprilisi pártpreferencia-kutatásának eredményeit szerdán az MTI-vel

Hétfőn jöhet az új csata a Ligetért

Előkészületeket tesznek a Városliget Zrt.-nek dolgozó biztonságiak a Ligetvédők kiszorítására; úgy tudjuk, az érintettek arra számítanak, hogy hétfőn megpróbálják eltávolítani őket az egykori Hungexpo-telekről, és újraindul a fairtás. A civilek egyébként egy bejelentett demonstráció keretében, legálisan tartózkodnak a helyszínen, vagyis az elzavarásuk valószínűleg törvénysértő lenne.

Egy hét alatt 2,7 milliárddal lett drágább a római-parti gát

A római-parti gát építési költsége 2,7 milliárddal emelkedett egy hét alatt. A múlt héten még azt mondta a főpolgármester, hogy a gátemelés 10 milliárdba kerül, ám a mai előterjesztésben már 12,7 milliárd szerepel. Fakivágás pedig mindenképpen lesz.

Indulhat a postabezárási hullám

Kezdődhet a postai hálózatoptimalizációs program: az Országgyűlés elfogadta a postatörvény módosítását, ami lehetővé teszi, hogy pénzügyi intézmények is nyújthassanak ezentúl postai szolgáltatást a kistelepüléseken – közölte a posta szerdán az MTI-vel.

Végre kezdődhet a honvédségi modernizáció

Immár a második évben is megkapja a honvédelmi tárca a még 2012-ben beígért 0,1 százaléknyi GDP-nek megfelelő büdzséemelést, s ezzel végre jelentősebb beszerzések előtt is megnyílhat az út.

Évente több mint 15 ezer gyerek lesz bűncselekmény áldozata Magyarországon

Évente több mint 15 ezer gyerek válik erőszakos bűncselekmény áldozatává Magyarországon - közölte az UNICEF (az ENSZ Gyermekalapja) Magyar Bizottság, amely online kutatást is készített a gyermekbántalmazásról.

Félúton tart a szabadkereskedelmi egyezmény

Körülbelül félúton tartanak a TTIP tárgyalások – így látja az Európai Bizottság, amely szerdán összefoglalót adott ki a 2013 óta tartó egyeztetések eddigi eredményeiről.

Vajna, az oligarcha

Andy Vajna televíziós szaktudás nélkül, politikai hátszéllel és állami pénzből vásárolhatta meg az ország második legnézettebb kereskedelmi tévéjét, a TV2-t. Neki elég volt ehhez a rangos filmes múlton kívül, hogy ő Orbán Viktor miniszterelnök és Habony Árpád főtanácsadó bizalmasa. Ez elég volt ahhoz is, hogy korábban elnyerje a budapesti kaszinók üzemeltetési jogát, majd egy törvénymódosítás nyomán a több milliárd forintot kitevő konces­sziós díjat levonhassa a befizetendő játékadóból.

Háromezer forint két korty vízért a debreceni villamoson

Viharos gyorsasággal terjedt el az a Facebook-bejegyzés, amit Cserháti Zoltán, a Nemzeti Sport Online újságírója osztott meg közösségi oldalán.

A sportújságíró kedden Debrecenben járt, egy sajtótájékoztatóra igyekezett és villamosra szállt. Pechjére pont akkor kortyolt bele ásványvizes palackjába, amikor az ellenőr arra járt, aki háromezer forintra büntette.

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. alvállalkozójaként dolgozó ellenőr szerint a járművön tilos italt fogyasztani, erről videofelvétel is készült

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Anasztázia és Tas nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés