Így szerződik a Klik - nem csoda, hogy nem működik az oktatás

Elég meghökkentő adatokat talált a Klik szerződéseiben a Magyar Nemzet. Van olyan megállapodás, amelyik csak 6884 év múlva jár le. Más szerződések lejárati dátumaként 2999 vége van megadva.

Közérdekű bejelentés a Klik szerződései miatt

A feljelentéseiről ismert Tényi István az adatvédelmi hivatalhoz fordult cikkünk nyomán. Közérdekű bejelentést tettek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szerződései miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) – értesült a Magyar Nemzet.

Hiába járna több fizetéssel, nem kérnek belőle a tanárok

Az ATV Start vendége Mendrey László elnök, PDSZ.

Nincs Casco a rendőrautókon

Azt már tudjuk, hogy a katonáknak nincs élet- és felelősségbiztosításuk, de vajon mi a helyzet a rendőrökkel? És mi van akkor, ha egy autósüldözés során a járőr összetöri magát és/vagy a szolgálati gépkocsit? Tényleg vannak az állományban, akik inkább be sem ülnek egy 10 milliós rendőrautóba?

Varga: Nem kapták meg a bérkiegészítést

Nem kapta meg az ígért bérkiegészítést az iskolai, óvodai alkalmazottak jelentős része – állítja Varga László. A szocialista politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy azokban az intézményekben, ahol az önkormányzat a fenntartó, nem tudják kigazdálkodni a juttatást. A dajkák, a konyhai kisegítők vagy a karbantartók nettó fizetése alig haladja meg a 70 ezer forintot, nekik a bérkiegészítés egy egész havi jövedelmet jelentene

MSZP: Tűrhetetlen ami az Országos Mentőszolgálatnál zajlik

http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=mszp-turhetetlen-ami-az-orszagos-mentoszolgalatnal-zajlik

Július elsején egy hírlevélből tudta meg tíz megyei mentőtiszt, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megbízott főigazgatója leváltja őket, akár azokat is, akik 20-30 éve dolgoznak az OMSZ-nél, 10-20 éves vezetői gyakorlattal rendelkeztek. A helyükre kinevezett személyek sokszor vezetői gyakorlat nélkül, gyakran az állományon kívülről érkeztek.

Az NVB nemet mondott a kéményseprőknek

 Nem hitelesítette hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a kéményseprés gyakoriságáról benyújtott népszavazási kezdeményezést.

Nem lép a kormány a vasárnapi pótlék ügyében?

Az ATV Start vendége Bubenkó Csaba elnök, KDFSZ.

Magyar egyetemeken tanuló muszlimoknak is üzentek már a dzsihád hackerei

Az ATV-nek nyilatkozó szakértők megegyeznek abban, hogy doktrínaváltásra van szükség a terrorizmus elleni küzdelemben, mivel a megelőzés és elhárítás hagyományos módszerei csődöt mondtak az új típusú, úgynevezett önszerveződő, individuális terrorizmussal szemben. Magyarországon is több olyan személyről tudnak a hatóságok, akik valamilyen módon kapcsolatba hozhatók terrorszervezetekkel.

Készül az új gyülekezési törvény

Az ATV Start vendége Szabó Máté Dániel szakmai igazgató, TASZ.

Szétszórták az azbesztet a Városligetben rombolók

A jogszabályban rögzített biztonsági intézkedések betartása nélkül bonthatták le azt az épületet, amely a ligetvédők tapasztalatai szerint jelentős mennyiségű azbesztet tartalmazott.

Lassabban nőhet a magyar gazdaság?

Az ATV Start vendége Palócz Éva vezérigazgató, Kopint-Tárki Konjuktúrakutató Intézet.

Varga Mihály: Rossz árfolyamon életveszélyes csatlakozni az euróövezethez

A nemzetgazdasági miniszter nem tartja alaptalannak, hogy Magyarország az évtized végére csatlakozzon az euróövezethez. Varga Mihály erről a Magyar Hírlap keddi számában megjelent interjúban beszélt.

VOSZ: 200 ezer láthatatlan munkanélkülivel is számolni kell

Pozitív a takarékszövetkezeti ügyben elkezdődött tisztulási folyamat, és pozitív ha ennek az az eredménye, hogy Orbán Viktor és Demján Sándor többet beszél egymással – mondta Dávid Ferenc az ATV Egyenes beszéd Ráadás című műsorában. A VOSZ főtitkára a munkanélküliség aktuális problémáiról is beszélt.

Alig jön vendégmunkás Magyarországra

Tavaly összesen 5245 munkavállalási engedélyt adtak ki külföldieknek a kormányhivatalok, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, 12,3 százalékkal többet az előző évinél - írja a Világgazdaság a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adataira hivatkozva. Messze alatta marad a 2005-ös és a 2009-es csúcsnak, amikor több mint 18 ezren jöttek hozzánk dolgozni.

Leváltanák Orbánt, új pályára állítanák Magyarországot

Hadházy Ákost választották meg az LMP szombati kongresszusán a Schiffer András lemondása miatt megüresedett társelnöki pozícióra. A civilben állatorvosként dolgozó politikus – aki ősztől a parlamentben is elfoglalja Schiffer helyét – ijesztő kórképet vázolt föl az országról: úgy véli, a szervezett pénzlenyúlás már a következő generációk jövőjét és az államberendezkedést veszélyezteti.

A jóságos nagybácsi hozzávágott egy lakást Matolcsy fiához a 200 milliós fajtából

Szemerey Tamás, az MNB elnökének unokatestvére megvásárolt egy XIII. kerületi luxuslakást saját vállalkozása nevére, egy másik érdekeltségével felújíttatta, majd a 200 millió forint értékű ingatlan használatát átengedte Matolcsy György fiának. A felújítást ugyanaz a cége végezte, amely a Matolcsy fiú balatoni házát építi, és közben a jegybank alapítványaitól kapja a megrendeléseket.

Politikusokat kísérthet a múlt

A korrupciós vádak után tanúk állítják, hogy prostituáltakkal videóztak egy fideszest. Bár még a választási kampányhajrá messze, megnyílhatnak a politikai elit egyes szereplőire nézve terhelő dokumentumokat tartalmazó dossziék, előkerülhetnek mélyre süllyesztett felvételek. Erre utal legalábbis az a jelenség, hogy az elmúlt hetekben a kilencvenes évek alvilági figurái és hozzájuk köthető személyek álltak elő olyan állításokkal és információkkal, amelyek alaposan felbolygathatják a közéletet. A vallomások és kiszivárogtatások egyelőre nem bizonyító erejűek, politikai hatásuk azonban így is lehet. Az ellenzéki erők immár évek óta próbálják a kormánypártok nevét összemosni a korrupcióval, ám ez a közvélemény-kutatások szerint eddig nem hozott számukra érdemi eredményt. Az új taktika lényege a karaktergyilkosság lehet, amelynek fókuszában jelenleg Rogán Antal áll.

A kiszivárogtatások fő csatornája a Jobbikhoz kötődő N1TV, a napokban itt tették közzé a Vizoviczki-ügy vádlottjának két interjúrészletét is.

Rezsiharc: lejjebb csúszott Budapest

Romlott a budapesti lakossági gáztarifa helyezése a legfrissebb európai energiaár-összehasonlításban – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által közzétett adatokból. A felmérésben szereplő 26 európai főváros közül a miénk júniusban a másodikról visszacsúszott a harmadik legolcsóbbéra.

Maradhat-e a Szabadság-szobor a helyén?

Ötletpályázatot írt ki a Gellérthegy rendezésére a Miniszterelnökség háttérintézménye a Lechner Lajos Tudásközpont. Más olvasatban: újabb szimbolikus térfoglalást készít elő a jobboldali kormány.

Augusztus 2-án temetik Esterházyt

Esterházy Péter temetése augusztus 2-án, 11 órakor lesz Gannán, a családi sírhelyen - közölte a család kérésére a Magvető Kiadó kedden.A gyászszertartást Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát celebrálja. Az Esterházy család tagjai a Veszprém megyei Gannán a Szent Kereszt Felmagasztalása plébániatemplom alatti mauzóleumban nyugszanak. A család azt kéri a gyászolóktól, hogy a virágokra szánt összeget az Alapítvány a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért segítő szervezetnek ajánlják fel.

Esterházy Péter: „Ne féljen, segíteni fogok!"

A múlt héten elhunyt Esterházy Péter utolsó, Hasnyálmirigynapló című kötetének szerkesztője Tóth-Czifra Júlia volt, akit a közös munkáról kérdeztünk.

Nincsenek kapuőrök, elkopott a közbeszéd

Mindenki azt hiszi – hangsúlyozza Csepeli –, hogy a többséghez tartozik, miközben párhuzamos valóságok keringenek, amelyek sehol sem találkoznak. Mindez kiegészül a szenzációhajhászással, személyek és ügyek leértékelésével, a jó és a ­rossz relativizálásával. Könnyű hírnévre szert tenni, de a dicsőség múlékony. Egyre aljasabb, hülyébb tartalmakkal kell annak előállni, aki a hírnév megtartására vállalkozik.

Gyerekekkel kereskednek a szociális gondozók

Prostitúcióra kényszerítették, illetve eladták a rájuk bízott gyerekeket több dél-romániai megye szociális gondozói. Erről a bukaresti kormány szociális miniszter nyilatkozott egy vasárnap este sugárzott tévéinterjúban.

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Anett és Antal nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés