A munkaerőhiány miatt üresek a polcok a Tescóban

Hetek óta üres polcok fogadják az egyik XIV. kerületi Tesco Expressben azokat, akik húst szeretnének vásárolni. Olvasónk szerint csirkét kapni szinte képtelenség, általában néhány doboz darált sertéshús, illetve szeletelt sertéskaraj van csupán.

Eddig csak alázták a közmunkásokat, most jön a sunyi zsarolás?

Szigorúan önkéntes alapon toboroz a közmunkások körében a honvédség – szögezte le közleményében a HM. A belügyi tárca azonban egész nap nem válaszolt arra a kérdésünkre, kötelező-e a közfoglalkoztatottaknak meghallgatniuk az ajánlatot, s lehet-e bármilyen következménye, ha valaki nemet mond.

Kevés konkrétumot mondtak az új digitális stratégiáról

Elkészült és a nyár végére a kormány elé kerül a Digitális oktatási stratégia (DOS), szeptemberben pedig hozzákezdenek a végrehajtásához – jelentette be a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Budapesten.

„Túlnyomórészt megfelelő” a létszám

Bár létszámbővítésre szükség van, jelenleg is elég a 4900 főnyi szakértő a tanfelügyeleti ellenőrzések és a pedagógusminősítési eljárások lefolytatására – tudta meg a Magyar Nemzet az Oktatási Hivataltól. Nahalka István oktatáskutató szerint fontos, hogy legyen tanfelügyelet és értékelés, de a mostani „megalomán rendszerre” nincs szükség, szerinte elvi problémák vannak a pedagógusminősítéssel.

Titokzatos tulajdonos söpri be a Fidesz-kedvenc profitját

Bőven jutott a kormánypárt segítette Hunguard Kft. új, titokzatos tulajdonosának a tavalyi év után fizetett busás osztalékból.

A nyerőautomaták kötelezővé tett auditálásáért is valahogy csak a Hunguardnak lehetett fizetni. A közműcégügyi Fidesz-segítség után, 2015-ben Csík Balázs többségi tulajdonosként már százmilliókat vihetett haza.

Saját helytartói lázadoznak Orbán ellen

Két éve, amikor a 2014-es választáson megszűnt a párhuzamos hivatalviselés lehetősége, több mint 90 országgyűlési képviselőnek kellett döntenie, hogy a parlamentben marad-e, vagy megelégszik a polgármesteri poszttal. A többség akkor az önkormányzatot választotta. Mára azonban már mindenki számára világos, hogy a választással nem pusztán az országgyűlési képviselőséget, hanem gyakorlatilag minden lobbierejüket, befolyásukat is elvesztették a Fidesz helyi politikusai. Eddig nagy volt a csend, Tusványoson szóltak be először nyíltan a miniszterelnöknek.

Még valami, ami egyedül Orbánt nem feszélyezi

A Donald Trump progjamját dicsőítő szavai után Orbán Vikor máris felkerült a republikánus elnökjelölt támogatóit listázó Wikipedia-oldalra - szúrta ki a 444. Bár a névsorban számos jól ismert név található Dick Cheney-től David Cameronig, Jean-Marie Le Pentől Nigel Farage-ig, az oldal tanúsága szerint jelenleg Orbán a világ egyetlen miniszterelnöke, aki beállt Trump mögé.

Éhségsztrájkolnak a menekültek a határnál

Éhségsztrájkkal tiltakoznak a magyar határzár ellen a migránsok a vajdasági Horgosnál. Többségük vasárnap este érkezett Belgrádból a szerb-magyar határhoz.

Már Rogán Antal mentelmi joga a tét

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hétfőn ugyan meghozta döntését arról, indít-e nyomozást hivatali vesztegetés gyanúja miatt abban az ügyben, amely kapcsán várhatóan Rogán Antal miniszter érintettségét kellene vizsgálniuk, egyelőre nem közölték, hogy határoztak. A hatóságoknak először ugyanis a feljelentőt kell tájékoztatniuk, s csak azután hozhatják nyilvánosságra döntésüket.

Schmidt Máriáról

Tamás Gáspár Miklós írása. Ami őt a kormánypárti jobboldal/szélsőjobboldal egyik reprezentánsává teszi, az nem holmi áhítatos és szeretetteljes odafordulás valaminő nemesebb múlthoz, hanem csak a mélységes utálat azok iránt, akiket „haladó értelmiségieknek" vél.

Schmidt Mária se konzervatív, hanem a szó eredeti értelmében reakciós. Nem tisztán jobboldali, hanem antiliberális és antibaloldali.

"Az a párt megrohadt" – interjú az LMP társelnökével, Hadházy Ákossal

A Fidesz az egyetlen, amellyel semmi szín alatt nem közösködne a kormányon Hadházy Ákos, az LMP nemrég megválasztott társelnöke, akit megkérdeztünk az Uberről, Gyurcsány Ferencről, Szél Bernadett tusnádfürdői szerepléséről és az ott a kvótanépszavazásról elmondott mondatairól is, amelyek nyomán Tamás Gáspár Miklós jelezte, hogy elfordul a párttól.

Spéder-össztűz: 1800 forintba került Habonyéknak a lejárató cikk

Közvetlenül a Spéder Zoltán ellen indított hadjárat előtt az ügyvédjét támadta meg a kormányoldali médiagépezet. Utólag egyértelmű, hogy ez csak a lejárató kampány bemelegítése volt. Az ügyvéd perelt, nyert, és mindegyik eljárásról beszélt a hvg.hu-nak. A győzelem inkább erkölcsi elégtétel, tekintve, hogy mint most kiderült, a helyreigazításon túl pár ezer vagy tízezer forinttal megúszható, ha offshore-ozással hoznak hírbe valakit.

A Fidesz megvizsgálná a 2010 előtti kiadásokat

Meg kell vizsgálni a 2010 előtti kormányzati kommunikációs kiadások jogszerűségét és azt, hogy kik voltak a szerződések fő haszonélvezői a Fidesz szerint

Ezt mondta a szcientológusok vezetője a magyarokról

Mérföldkő jelentőségű esemény Magyarországon a szellemi szabadság terén – így minősítik a szcientológusok, hogy átadták ideálisnak tartott székházukat Budapesten, a Váci úton. A rendezvényen David Miscavige, a nemzetközi szcientológia egyház vezetője is beszédet mondott.

Több mint 25 évvel azt követően, hogy a szcientológia megjelent Budapesten, a vallás megünnepelte az „ideális szcientológia egyházi szervezet megnyitóját a történelmi városban".

Májusban 6,8 százalékkal bővült a boltok forgalma

Májusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,8 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 5,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - közölte második becslését a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Hoppon maradhatnak a hop on buszosok

Kiírta a koncessziós pályázatot a főváros az úgynevezett hop on-hop off autóbuszos városnézésre - írja a Magyar Nemzet. A hozzáférhető hivatalos magyarországi cégadatok szerint a pályázaton e megkötés miatt várhatóan csak hárman indulhatnak: egy külföldi és egy belföldi cég, valamint egy részben jordániai érdekeltségű konzorcium.

Lehetőséget is hozhat a magyar cégeknek a török káosz

Magyarországon közel 250 török tulajdonosi hátterű cég működik, 1500 főt meghaladó alkalmazotti létszámmal - közli az Opten. A Törökországba irányuló export árbevétele meghaladja a 30 milliárd forintot. A puccskísérlet  által beindított politikai és gazdasági folyamatok mindkét irányba változtathatnak Magyarország és a törökök jelenlegi gazdasági kapcsolatain - fogalmaz a céginformációs szolgáltató.

430 milliárdos gyorsítás

Több komoly beruházásról is döntött a kormány a múlt hét végén, köztük a HÉV fejlesztéséről és a földalatti felújításáról, valamint arról, hogy kétszer három sávosra bővítik az M1-es és M7-es autó­pályát. A nagy építkezések azért még nem jövőre indulnak: egészen 2018-ig csak a tervezés zajlik majd, de már ez is elvisz több mint egymilliárd forintot, legalábbis erről tanúskodik a Magyar Közlönyben megjelent határozat.

Összeolvadna a HÉV és a 2-es metró

Összekötnék a gödöllői HÉV-et a 2-es metró vonalával. A BKK már várja a terveket. A beruházás előkészítésére ötmilliárd forint van, de a főváros abban bízik, hogy kevesebből is megoldható lesz a munka. A közgyűlés már tavaly megszavazta a beruházáshoz szükséges 300 milliárdos keretet, amelynek jelentős részét uniós forrásból biztosítanák. Az MSZP szerint azonban olcsóbb megoldás is lenne a problémára.

MLP: Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia

A meglévő hidak felújítására van szükség Budapesten, nem pedig újak építésére – jelentette be a Magyar Liberális Párt. Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke azt mondta, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia, amikor márciusban vasbetondarabok szakadtak le a sürgősen felújításra szoruló Petőfi hídról a rakpartra.

Megszüntették a gyerekekkel ketrecharcokat szervező egyesületet

A Budapest Környéki Törvényszék megszüntette a korábban szegény sorsú gyermekekkel ketrecharcokat szervező Mix Martial Art Kevert Harcművészeti Országos Szövetséget (MMA) - közölte az ügyben feljelentést tevő Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke hétfőn az MTI-vel.

Kegyetlenül megöltek egy 10 éves gyerekmunkást

Gyári munkások százai vonultak az utcára hétfőn Dakkában az utcára amiatt, mert vasárnap egy helyi gyárban egy 10 éves kisfiút brutális módon megöltek a munkatársai.

Az eddigi legjelentősebb leletekre bukkantak a Duna-Tisza közén

A Duna-Tisza köze eddigi legjelentősebb középső bronzkori aranytárgyegyüttesének tekinthető - mind mennyiségben, mind minőségben - az a tizenegy arany ékszerből álló lelet, amely Kiskőrös környékéről került elő - tájékoztatott Wilhelm Gábor régész.

Elhunyt Szegedy-Maszák Mihály

Életének 74. évében elhunyt Szegedy-Maszák Mihály irodalomtörténész, akadémikus, az összehasonlító irodalomtudomány, a fordításelmélet és a magyar irodalom 19. századtól napjainkig tartó időszakának neves kutatója - tudatatta az MTA.

 

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Anett és Antal nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés