Azoktól sem lehet megtagadni az egészségügyi ellátást, akik nem jogosultak rá

Az egészségügyi szolgáltatóknak azokat a betegeket is el kell látniuk, akiknek évek óta rendezetlen az egészségbiztosítási jogviszonya - olvasható a Magyar Idők keddi számában. Júliusban több mint félmillióan vettek igénybe egészségügyi ellátást úgy, hogy elvileg nem lettek volna rá jogosultak, mert sem ők, sem a munkáltatójuk nem fizetett járulékot.

LMP: az állam vegye saját kezelésébe a betöltetlen háziorvosi praxisokat!

Az LMP felszólította a kormányt, hogy vegye állami kezelésbe a tartósan betöltetlen háziorvosi praxisokat, és - az infrastruktúra biztosítása mellett - munkaviszonyban foglalkoztasson fiatal doktorokat ezeken a helyeken.

Egyszerűbb lesz a cafeteriában a lakástámogatás folyósítása

A cafeteria-rendszeren keresztül augusztus 1-től a munkáltatók egyszerűbben támogathatják dolgozóik lakásvásárlását, lakáshitel-törlesztését, mivel annak szabályozása egységesen a személyi jövedelemadó (szja) törvénybe került - mondta Fata László cafeteriaszakértő hétfőn az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.

Hagynak mindenkit őrjöngeni a balatoni dugókban, Orbánnak a választás fontosabb

A balatoni dugók egyhamar nem szűnnek meg – az M7-es autópálya fejlesztése az egyik olyan projekt, amelyet a kormány kitűzött, majd eltörölt. Második rezsicsökkentésre kell a pénz, vagy Lázár János és Seszták Miklós párbaja vált nyilvánvalóvá? Ennek néztünk utána a furcsa kormányzati pálfordulás után.

Elkezdődött a magyar lakosság eladósodása

Egyre több hitelt vesznek fel a magyarok. A szakértők azonban nem tartanak attól, hogy emiatt nagymértékű lesz az eladósodás. Júniusban 5,3 milliárd forinttal vettek fel több hitelt, mint korábban. A mostani szint azonban messze elmarad a válság előtti időszak hitelfelvételétől. További részletek a videóban.

Mikor lesz Magyarországon euró?

Az ATV Start vendége Bokros Lajos közgazdász, elnök, MOMA.

Civilek a korrupció ellen

Több civil szervezet összefogva „nekimegy” az intézményesített korrupciónak: vasárnap késő délután sajtótájékoztatón jelentették be, hogy két kérdésben aláírásgyűjtő akciót kezdeményeznek.

 Ujhelyi Sándor, a Civil Ellenzéki Kerekasztal (CEKA) képviselője kérdésünkre elmondta, hogy már hétfőn országjárásba kezdenek, és elsőként Győrött, majd Szombathelyen, utána Budapesten, s azt követően Pécsett települnek ki az utcákra.

Helsinki Bizottság: Nyilvánvalóan nem jogellenes a járdafestés

Rongálás szabálysértés miatt indult eljárás hétfőn a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáival szemben, akik egy széttöredezett járdát festettek mozaikmintásra.

Amint arról beszámoltunk, a kétfarkúak Facebook-oldalukon írták meg, hogy a Dob utcában végzett járdaszínezés közben rendőrök jelentek meg, állítólag lakossági bejelentésre. A rendőrök szinte szabadkoztak, hogy értelmetlenül, de fel kell vegyék az aktivisták adatait. Távozásuk után váratlanul helyszínelők jöttek, akik mintát vettek a festékből, és civil ruhás rendőrök faggatták a környező kocsmák vendégeit. Azután az is kiderült, hogy hivatalos eljárás indult az ügyben.

„Ellopták és szétcsalták” - milliárdokat nyeltek le az állami erdők

Bűncselekményeket tárt fel hat állami vállalatnál
a Miniszterelnökség felügyelte ellenőrzési szervezet, a Kehi. A kár elérheti a másfél milliárd forintot – értesült a Népszabadság.

xxx

 

Matolcsyékat is perelnék a Quaestor-botrány miatt

A Quaestor-károsultak nevében próbapert akar indítani Magyar György ügyvéd, aki számos becsapott embert képvisel. Szerinte a felügyeleti hatóságnak, a Magyar Nemzeti Banknak tudomása lehetett a Quaestor-brókerháznál folyó visszaélésekről, ezért felelősséggel tartozhat az ügyfeleknek okozott kárért.

Nem fogadják el Orbán politikáját, átírják a kormány plakátjait

Szigetvári Viktor, az ellenzéki párt elnöke hétfőn jelentette be ak­ciójukat. Azt mondta, nem fogadják el az embertelenséget, nem fogadják el Orbán Viktor Európa-ellenes politikáját.

Mese Orbán ígérete a modern városokról

Orbán Viktor körbehaknizta az országot, ígárt fűt-fát a Modern városok program keretében, most meg visszavonta azokat - méltatlankodik az MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete.

A saját fegyverét fordítják Orbán ellen, és megnézik, mi lesz

Beindul a Jobbik ősszel. A párt a már korábban meghirdetett „valódi nemzeti konzultációt” kiszélesítve kérdőívet küld az összes háztartásba.

A megszűnés szélére került a Class FM

Hét év után novemberben lejár a Class FM jogosultsága, amelyet a Médiatanács nem hosszabbít meg, mert az szerinte hátráltatná a rádiós piac fejlődését. Most egy több adóval kibővített pályázat meghirdetését tervezik, ez pedig azt jelenti, ha azon nem nyer a Class FM szolgáltatója, akkor az ország leghallgatottabb rádiója hamarosan elhallgat.

Komoly gondok vannak Komárom-Esztergom megyében a közvilágítással

Hiába van közvilágítás egy közúton, ha nem szabványos, közel akkora a halálos balesetek bekövetkezésének esélye, mint a kivilágítatlan utakon – állapítja meg a kemma.hu cikke.

Közérdekű munkára ítélték a Rogánt joghurttal leöntő férfit

Gyorsított eljárásban garázdaság miatt 240 óra közérdekű munka büntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki joghurttal öntötte le pénteken a Parlamentből távozó Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét - közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész hétfőn.

Vizoviczki hazamehet, kifizették a negyedmilliárdos óvadékot

Egy összegben kifizették a 250 millió forintos óvadékot a költségvetési csalással, illetve egy másik ügyben vesztegetéssel vádolt Vizoviczki László ügyében.

Mindkét oldal megkapta a magáét Vizoviczkitól

A budapesti éjszaka diszkópápája igyekezett minden politikai érában megtalálni a helyét. Azt már tudjuk, hogy a szocialistákkal kifejezetten jó kapcsolatot ápolt, de – mint azt egyre több tényanyag bizonyítja – a jobboldaltól sem idegenkedett, ahogyan annak képviselői sem tőle. Érdemes megemlékezni az előzményeket.

Három embert késeltek meg hétfőn este a Rákóczi úton

Az elkövetőt azóta is keresik.„A Ferenciek terénél a híd felé vezető oldal tele mentővel, rendőrrel. Astoriánál a járda és a buszsáv is tele van villogó rendőrautókkal" – tájékoztatta az Indexet egyik olvasója. A portál megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, ahol megerősítették a hírt. Mint írták, tegnap este 10 körül egy ismeretlen férfi zsebkéssel sebesítette meg a három áldozatot, akiket könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba.

Leválasztják a népszavazásról a nyugaton dolgozókat

A parlamenti választásokon még találtak érvet a külföldön dolgozó magyarok és a határon túliak megkülönböztetésére. Ez már nem áll.

Szeptemberben érkezhetnek az osztrák rendőrök a magyar határra

Előreláthatólag szeptemberben érkeznek Magyarországra osztrák rendőrök határvédelmi feladatok ellátására - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Októberben a házak előtt maradhatnak a kukák Budapesten

Budapest továbbra sem szállt be az állami kukacégbe. Félti a nyereségét. A fővárosban ugyanis kétszer akkor a díj, mint például Felcsúton.

Palóc Világtalálkozót rendeznek Nógrádban

A Palócföld hagyományainak és kulturális kincseinek bemutatása, életben tartása, valamint az összetartozás erősítése a célja a Palóc Világtalálkozónak, amelyet a hétvégén rendeznek meg a Nógrád megyei Bátonyterenyén.

Több mint ezer robot táncolt egyszerre Kínában

Egy percen keresztül táncolt egyszerre 1007 robot a kelet-kínai Santung tartományában, amellyel új Guinness-rekordot állítottak fel szimultán robottáncban. Szombat délután három órakor 1040 darab 43,8 centiméter magas robot kezdett táncolni, akik közül 1007-en tartottak ki egy percig megállás vagy eldőlés nélkül – adta hírül a kínai állami hírügynökség.

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Örs és Stella nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés