A védőnők úgy érzik, csúnyán átverte őket a kormány, sztrájk?

A kormány által bejelentett 35 ezer helyett legfeljebb 2500-3000 forintot kapnak a védőnők. Szeptemberben jöhet a sztrájk.

Akár sztrájkkal is rákényszerítik a védőnők a kormányt, hogy betartsa az adott szavát – ígéri Varga Andrea, az Autonóm Területi Szakszervezet elnöke. Az érdekvédő szerint nem igaz, hogy a védőnők januártól visszamenőlegesen 30-35 ezer forinttal többet vihetnek haza, mint ahogyan az a kormányzati kommunikációban elhangzott, mert a valóságban az összeg tizede sem nagyon jut nekik. Ugyanis most nem a védőnők bérét, hanem a tevékenységre jutó finanszírozást emelték meg az említett 30-35 ezer forinttal. 

Mintha minden hatodik gyerek eltűnt volna az óvodákból

A rendszerváltás óta nem jutott ilyen kevés gyerek egy óvodai pedagógusra, közülük sokan mégis úgy érzik, hogy túlterheltek.

Sokan tanulnak óvónőnek, el is kapkodják őket

„Zajlik egy generációváltás, nagyon sok óvónő megy mostanság nyugdíjba” – találgatta Mikonya György, az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának dékánja, miért érezhetik sokan úgy a szakmában, hogy túl kevesen vannak. A dékánt arról kérdeztük, miért lehet ilyen népszerű az óvodapedagógia a felvételizők körében, miközben a többi toplistás szak ennél jóval magasabb fizetéseket és nagyobb karrierlehetőséget ígér.

Kevés pénz jut oktatásra

Riasztóan kevés pénzt fordított oktatásra az Orbán-kormány az elmúlt években – derült ki a lapunk által megismert legfrissebb állami jelentésből. Míg Rétvári Bence államtitkár néhány hónapja azt állította, hogy az uniós forrásokkal együtt a GDP 6,14 százalékát költöttük 2014-ben oktatásra, a most készült kormányzati jelentésből kiderül, az állami és önkormányzati beszámolók alapján mindössze 4,3 százalék ment erre, holott az ajánlások szerint ennek 6 százalék fölött kéne lennie

A kerítés őrzésénél már csak a pihenő a fárasztóbb, rendőrök

A feladattal senkinek nincsen baja, de azzal igen, amin kis ráfordítással, jobb szervezéssel segíteni lehetne – derült ki a határon lévő kerítésnél szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák beszámolóiból. A járőr ázzon és süsse a nap.Nem sok minden változott azóta, hogy a szolgálatot ellátó rendőrök és katonák körülményeiről írtunk márciusban.

Kevés a buszsofőr

Kevés a budapesti buszvezető, holott a metrópótlás idején nélkülözhetetlen 150 busz üzemeltetéséhez 300-400 sofőrre lenne szükség - olvasható a Népszabadság csütörtöki számában.

Saját forrásból emeli kutatói bérét az MTA

Átlagosan 35 ezer forinttal lesz magasabb a fizetése a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) mintegy 3100 kutatójának szeptembertől – tudta meg a Magyar Nemzet az Akadémia kommunikációs főosztályától. A tájékoztatás szerint az intézmény elnöke, Lovász László még az Akadémia májusban tartott 187. közgyűlésén jelentette be, hogy az MTA saját forrásból emeli a tudományos kutatói munkakörben foglalkoztatott munkatársai illetményét a szeptember 1. és december 31. közötti időszakban.

Népszavazás a földről: újabb érvényes aláírásokat találtak

A földügyben kezdeményezett népszavazáshoz benyújtott, és elsőre érvénytelennek minősített aláírások másodlagos ellenőrzésénél további, csaknem 250 érvényes aláírást talált a Nemzeti Választási Iroda - jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén.

Módosulhat a választójogi törvény?

Az ATV Start vendége Mráz Attila részvételi jogi programvezető, TASZ

Milliárdos csalás az erdőgazdaságoknál?

Az ATV Start vendége Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő, LMP.

30 milliárdos beruházás van készülőben

Összesen 30 milliárd forint értékű biciklifejlesztés ér véget 2018-ig - ezt Révész Máriusz mondta. Addigra megépítik például a Budapestet és a Balatont összekötő; illetve a Tisza-tavat megkerülő bicikliutat. A Fejlesztési Minisztériumon belül ráadásul hamarosan létrejön egy "kerékpáros-fejlesztési fő-osztály" is, amely koordinálja a beruházásokat.

A pékszövetség áfacsökkentést és tiszta piaci viszonyokat szorgalmaz

A Magyar Pékszövetség az általános forgalmi adó (áfa) csökkentését és tiszta piaci viszonyok megteremtését szorgalmazza a sütőiparban, annak érdekében, hogy a magyar pékségek jövedelmezően működhessenek, és elláthassák az embereket jó minőségű pékáruval - mondta Septe József, a szövetség elnöke szerdán az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.

Újabb intézkedéseket tervez kormány a kiskereskedelemben

További piacbefolyásoló intézkedéseket tervez a kormány a napi fogyasztási cikkek kiskereskedelmében. A több területen újszerű előírásokat tartalmazó javaslatok várhatóan kora ősszel kerülnek a kabinet elé, és érintik egyebek mellett a munkaerőhiány kérdését is – értesült a Magyar Idők.

Bíróságon felelnek Botka emberei

Bíróság elé áll a szegedi parkolási botrány miatt Solymos László MSZP-s alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor kabinetvezető, őket és másik három személyt többrendbeli, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolják

Ötmilliót kért előre a fideszes képviselő

Alkotmányos költség néven ötmillió forintot kért előre Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő egy uniós pályázatért cserébe.

A szociális szövetkezetek igényelt uniós pályázatának büntetőügybe fulladt korrupciós szálait a 168 óra fedi fel. A lehallgatási jegyzőkönyv alapján azt írják: a borsodi fideszes képviselő által menedzselt uniós pályázatból végül nem lett semmi, de a megállapodás szerinti 50 százalékos visszaosztásból az ügy végére már 90 százalékos lett, vagyis a nyertesek csak 10 százalékot tarthattak volna meg.

Rendőrt hívott Farkas Flórián családja

Már a Der Spiegelnek is feltűnt, hogy Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztos egy ideje nem mutatkozik a nyilvánosság előtt. A német hetilap júliusi cikke szerint mindez azért van így, mert ő áll a roma támogatási pénzek körüli „korrupciós botrány középpontjában”. Ezt is szerettük volna megkérdezni a fideszes politikustól, aki jó ideje lemondja nyilvános szerepléseit, a sajtónak nem nyilatkozik, a kamerák elől pedig rendre elfut. Lakhelyén, Szolnokon és szülőfalujában, Tiszaroffon próbáltuk utolérni.

Ellenzéki frakcióátalakítások

Megújult frakciókkal vág neki az Országgyűlés szeptember 12-én kezdődő őszi ülésszakának az MSZP, a Jobbik és az LMP. Sem a jobbikos Novák Előd, sem az LMP-s Schiffer András nem lesz tagja a parlamentnek, és új frakcióvezetőket választottak a képviselőcsoportok élére.

Doppingyanú: két kajakos „bukta” az olimpiát az indulás előtt

Az ATV Start vendége Baráth Etele elnök, Kajak-Kenu Szövetség.

Rogán ellen nem nyomoznak, Portik ellen tervezik

Elhárult a törvényi akadály, a Budapesti Nyomozó Ügyészség hamis vád bűntettének gyanújával napokon belül megindíthatja a nyomozást Portik Tamás ellen. Már bekérték a szükséges iratokat a Központi Nyomozó Főügyészségtől.

Őket tették ki az olimpiai kajakcsapatból

Annyit lehetett tudni, hogy Molnár Péter és Tótka Sándor állhat rajthoz két másik, akkor még meg nem nevezett versenyző helyett. Sejteni azonban lehetett, hogy Horváth Bence és Szomolányi Máté kerül ki a csapatból.

Titkolják, hol nyaral Orbán

Nem adott tájékoztatást a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan arról, hogy hol nyaral az idén Orbán Viktor. Havasi azt mondta, hogy a kormányfő magánprogramjáról nem tud tájékoztatást adni. Annyit árult el pusztán, hogy a miniszterelnök ezen a nyáron már többször kivett néhány nap szabadságot.

Börtönbe kerülhet Berki Krisztián

http://nol.hu/mozaik/bortonbe-kerulhet-berki-krisztian-1626309

Ha a rendőrség és az ügyészség, majd később a bíróság is bekeményít, akár három évre is börtönbe kerülhet Berki Krisztinán, a Tv2 „sztárja". Berki nemrég 255-tel száguldott Porschéjával az M7-esen, az ezt bizonyító felvételt ő maga töltötte fel az Instagramra. Tényi István is látta azonban a felvételt. Jól látható, amint autója 250 feletti sebességgel halad az éjszakai autópályán, ahol 130 a megengedett maximális sebesség.

Videón a putnoki családi hadsereg elfogása

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség egy putnoki férfi és családtagjai ellen – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Rendőrök és tüntetők csaptak össze Rióban

Összecsapások törtek ki a rendőrök és a tüntetők között Rio de Janeiróban, miközben az olimpiai láng megérkezett a brazil nagyvárosba, a 2016-os ötkarikás játékok helyszínére.

Kiújult a maffiaháború Nápolyban

Két ember meghalt, egy megsebesült a Nápoly belvárosában szerdán lezajlott fegyveres üldözésben. Az eset a hatóságok szerint a szervezett bűnözés klánjai között a város feletti uralomért zajló háború újjáéledését bizonyítja.

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Alexandra és Erik nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés