Az MSZP szerint a kormány hamis statisztikákkal hülyíti az embereket

Az MSZP úgy látja, valótlanok a kormány munkaerőpiaci statisztikái. Gúr Nándor, az MSZP alelnöke vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, semmi nem lett az Orbán Viktor által 2010-ben megígért egymillió munkahelyből, viszont azóta már 600 ezren mentek külföldre dolgozni, pénzt keresni, hogy eltarthassák magukat és a családjukat.

MSZP: menekül a munkaerő

Az ATV Start vendége Varga László frakcióvezető-helyettes, MSZP

Irány a teljes foglalkoztatottság

A gazdaság további élénkítését célzó összetett intézkedéssorozaton dolgozik a Nemzetgazdasági Minisztérium - írja a Magyar Idők. A nemzetgazdasági miniszter a lapnak elmondta: az előkészítő munkákkal feltehetően szeptemberben elkészülhetnek, utána kerülhet az intézkedéscsomag a kormány, illetve az Országgyűlés elé. Varga Mihály hangsúlyozta: a cél az, hogy Magyarország gazdasága a következő években legalább 3-5 százalék közötti növekedést mutasson fel, ehhez azonban a munkanélküliség további mérséklésére, a munkaerőhiány enyhítésére, több iparág, így például a gyógyszeripar, a vegyipar, a zöldenergia-ipar és a turizmus fejlesztésére van szükség. Ha ezt elérnénk, lényegében teljes foglalkoztatásról beszélhetnénk Magyarországon - tette hozzá Varga Mihály.

"Egyre jobb a fiatalok munkaerő-piaci helyzete" "Akkor miért mennek külföldre?"

Egyre jobb a fiatalok munkaerő-piaci helyzete.Többen vesznek részt gyakornoki programokban, vagy kapnak állást, illetve vállalkozási lehetőséget. Rétvári Bence szerint a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, munkanélküliségre vonatkozó adatai bizonyítják ezt. Az ellenzék szerint ha így lenne, a fiatalok nem a külföldi munkavállalást tartanák a legjobb alternatívának.

Kedden ülésezik a gazdasági kabinet

Kedden ül össze először a gazdasági kabinet, az ülésen közel ötven napirendi pontról tárgyalnak, így többek között a múlt héten napvilágot látott friss GDP-adatról, a Brexit következményeiről, de a Modern városok program állásáról és az államháztartás helyzetéről is egyeztetnek - mondta Varga Mihány nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek adott, hétfőn megjelent nyilatkozatában.

Elvándorlás: Havi 1,2 milliót keres egy magyar szakápoló külföldön

A Brexit óta megháromszorozódott az Angliából és Németországból hazánk felé irányuló nővérelcsábítás mértéke – mondta el lapunknak egy érdekképviseleti vezető, azt is hozzátéve, hogy ma már az egészségügyi képzésben résztvevők többsége külföldre készül. A szakember szerint a nővérhiány olyan méreteket kezd ölteni, hogy a fővárosi kórházak között nemtelennek nevezhető verseny bontakozott ki a szakszemélyzet pótlására.

Hozzátartozók viszik a vizet a betegeknek

A szombathelyi kórház egyes osztályain továbbra sem működik a vezetékrendszer. Törlőkendőkkel mosdatnak.

Havi 3-4 milliárddal nő a kórházak tartozása

Június végén 51,8 milliárd forintos beszállítói tartozásuk volt - írta a Magyar Államkincstár adataira hivatkozva a hétfői Népszava.A lap azt írta, az állam által fenntartott intézmények tartozásállományának június végi listája azt mutatja, hogy a bírósági, rendvédelmi, oktatási vagy szociális terület kifizetetlen számlái a teljes adósságállománynak mindössze 23,9 százalékát teszik ki, a többit ismét az egészségügy halmozta fel. Ez a terület a 68,2 milliárdos teljes adósságállományból 51,8 milliárdos beszállítói tartozást gyűjtött össze – írta a lap.

Nem tablettazabáló nép a magyar, de keményen dolgoznak rajta, hogy az legyen

Egy ideje Dunát lehet rekeszteni a sok gyógyszerreklámmal, a televíziós műsorok szünetében mintha csak ilyesféle dőlne a képernyőről. Pedig a látszat ellenére a magyar nem egy tablettazabáló nemzet. Utánajártunk, miért nyomasztják a tévénézőket olyan sok hirdetéssel a gyártók.

Több száz Pilz Olivér és Pukli István fogja újrakezdeni a tanártiltakozást

Nyáron több százan csatlakoztak a Tanítanék Mozgalomhoz, amely októbertől újra akciózik – nyilatkozta a Népszabadságnak interjújában Pilz Olivér, a mozgalom egyik alapítója. Nyitottságot a nyáron sem tapasztaltak, az Orbán-kormány hat-nyolc hét alatt akar lezavarni egy olyan változást, amelyhez hat-hét évre lenne szükség.

Szállodát építenének rá a budapesti gimnáziumra

Speciális geodéziai fúrásokat végeztek 15 méter mélységig a Veres Pálné Gimnázium kizárólagos használatában lévő udvarán. A feltáró munka két napig tartott. S ezzel újra feléledt a gyanú, hogy szálloda épülne az iskolával közösen használt ingatlanon és a butikhotel mélygarázsához rendelték meg a feltáró fúrásokat.

Száz fiatal közül nyolcvan szerint Magyarország nagyon korrupt

A megkérdezettek 77 százaléka a politikai életet tartja a leginkább fertőzöttnek – derül ki a Trans­parency International Magyarország felméréséből, amelyet Martin József Péter, a szervezet igazgatója mutatott be a Sziget Fesztiválon.

Három-négy hónap múlva munkába állnak a határvadászok

Három-négy hónap múlva szolgálatba állnak a határvadászok a déli határ mentén – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnapi Híradójában.

Fosztogatják a siófoki nyaralókat

A készenléti rendőröket a határra vezényelték. Botrányos a helyzet a sétányon.

BKV: nincs félnivalójuk a tolvajoknak

Kockázatmentes és könnyű jövedelmi forrás a tolvajok számára a budapesti tömegközlekedési járatok közönsége. Legalábbis ez derült ki a lapunk által a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól kikért statisztikai adatokból. A szarkák legtöbbször a villamosokon csapnak le áldozataikra.Az év első négy hónapjában 408 olyan eljárást zártak le, amelyek a budapesti tömegközlekedési járatokon elkövetett lopások miatt indultak. A több száz eljárás közül azonban mindössze kettőben voltak eredményesek a rendőrök.

Strasbourghoz fordul egy elítélt rendőr a rossz börtönkörülmények miatt

A strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul egy exrendőr, aki hat évre került a rácsok mögé, s nem elégedett a börtönkörülményekkel.

Kiakadtak az érintettek a vasárnapi boltzár újabb ötletén

Ismét törvénnyel szabályozná a kormány a vasárnapi nyitva tartást. A Népszabadság szerint: ha a multi cégek nem zárnak be délben, akkor különadót kellene fizetniük. De változnának a bérezés szabályai is: a bolti dolgozók fizetése óránként emelkedne azokon a helyeken, amelyek 12 óra után is nyitva vannak. Az ágazati érdekképviseletek felháborodtak.

Már egy ideje agyalnak az új boltzárról és a kereskedők is tudnak róla

A Miniszterelnökség eltolta volna a kormánytól a vasárnap déli boltzár koncepcióját, de a kereskedők jó ideje már tudnak a tervről.

Hiába próbálja jelentékteleníteni, hitelteleníteni a Miniszterelnökség lapunknak azt az információját, miszerint egy olyan koncepció kering kormányzati berkekben, amely voltaképpen a vasárnap déli boltzárral ér fel, a kereskedelmi szektorban jó ideje tudnak az elképzelésről.

„Orbán előkészíti a kilépést az EU-ból” – összefogott Gyurcsány és Molnár

Molnár Gyula, az MSZP és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke megállapodott abban, hogy a két párt együttműködnek a kormány kvótanépszavazásának bojkottjában – értesült lapunk.

Izaura is migránsozni fog az Orbán-kormány kampányában

Három kereskedelmi médiaszolgáltató is jelentkezett a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB), hogy a szombaton indult népszavazási kampányban politikai reklámot kíván közzétenni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldalának adataiból.

Visszaüthet a határontúli magyarok mozgósítása

Hétfőig nyolcmillió választópolgárt értesítenek arról, hogy szerepel-e a névjegyzékben. A kettős állampolgároknak viszont jelezniük kell, ha voksolni akarnak, s 260 ezerről tudni, hogy ezt megtette, de kétszer ennyien vannak, akik még regisztrálhatnak. Megkezdődött a kampány, így jöhetnek a kéretlen telefonok, SMS-ek és e-mailek

Kényelmetlenné vált érvelés

A romafelzárkóztatás már nem indok a gazdasági bevándorlással szemben. Úgy látszik, nem használná fel még egyszer a kormány a cigányfelzárkóztatás kérdését a kvóta-népszavazási kampányban, habár Orbán Viktor kormányfő és Trócsányi László igazságügyi miniszter is a romák ügyével érvelt korábban a migránsokkal szemben. A hétvégén elkezdődött az október 2-i referendum kampánya.

Első a nyaralás, csak utána Magyarország biztonsága

Nyáron, a szabadságolások miatt semmi esély nem volt egy határozatképes ülés összehívására. Molnár Zsolt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke ezzel magyarázta lapunknak, hogy miért halasztódott augusztus legvégére a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) vezetőjének a kinevezéséhez elengedhetetlen szakbizottsági meghallgatása.

Méregbomba ketyeg Kiskunhalason, hatalmas katasztrófa fenyeget

A szennyező eltűnt, a veszélyes hulladék maradt. Ide vezetett, hogy a Fidesz felszámolta a környezetvédelmi hatóságokat.

Eseti országgyűlési bizottság felállítását kezdeményezi a veszélyeshulladék-telepek felderítésére és felszámolásra Kepli Lajos országgyűlési képviselő (Jobbik), az Ország­gyűlés környezetvédelmi ellenőrző albizottságának elnöke. Ezt pénteken Kiskunhalason, a már nem létező Bács-Reál Kft. telephelye előtt jelentette be az újságíróknak.

A cég, amely 2013. december 2-án megszűnt, 581 tonna veszélyes, szennyező anyagot hagyott maga után.

A trafikkirály kiszállt a Magyar Időkből

Liszkay Gábor visszavásárolta Sánta Jánostól, a Continental Zrt. tulajdonosától a Magyar Idők Kiadó Zrt. 49 százalékát, így Liszkay ismét teljes jogú tulajdonosa lett a vállaltan kormánypárti napilapnak.

Eltűnt Farkas Flórián?

A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy engedje el Farkas Flórián miniszterelnöki biztos kezét. Az ellenzéki párt szerint normális esetben a Gyorskocsi utcai fogdában kellene fellelniük a fideszes képviselőt.

A mai fiatalok kevesebbet keresnek, mint szüleik

A McKinsey Global Institute által nemrég végzett felmérés szerint a mai nyugat-európai fiatalok rosszabbul élnek, kevesebbet keresnek, mint szüleik korábban.

Durván megszivatták a Harry Potter rajongókat Londonban

A rajongók mindent felülmúló érdeklődését kihasználva üzérek több mint nyolcezer fontért árulnak eredetileg legfeljebb 140 fontos (50 ezer forintos) jegyeket a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című darabra Londonban.

Magyarok szálltak le a világ legmélyebb barlangjának fenekére

Elérte a világ legmélyebb barlangjának alját a hét végén, és már a felszín felé tart négy magyar barlangkutató, akik egy nemzetközi expedíció keretében részt vesznek Abháziában a 2197 méter mély Krubera-Voronya barlang feltárásában - közölte idősebb Adamkó Péter barlangkutató, az expedíció kapcsolattartója.

A doktorok szerint Rózsa Sándor nem tűnt gonosztevőnek

Testrészek, amelyek túlélték a testet, s a test halála után még képviselték gazdájukat. Utaztak, eltűntek, felbukkantak vagy csak álltak csendben és formalinban. Cserna-Szabó András író elsőként Rózsa Sándor fejének ered a nyomába.

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Alexandra és Erik nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés