Cafeteria 2017 - Felkészülni! Nagyot lehet koppanni

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/cafeteria_2017_felkeszulni_nagyot_lehet_koppanni.620555.html

Sok kihívást tartogat a munkáltatók és a munkavállalók számára egyaránt, a jövő évre tervezett cafeteria-átalakítás. A cégeknek alaposan át kellene gondolniuk, mit és hogyan módosítanak, ám várhatóan erre sokan nem fognak energiát fordítani. Az új rendszer túl bonyolult, immár alig célzott és nem támogatja az öngondoskodást sem - hangzott el egy szakmai konferencián.

Módosul a munka törvénykönyve? - A dolgozók járhatnak rosszul

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/modosul_a_munka_torvenykonyve_a_dolgozok_jarhatnak_rosszul_.620391.html

Vissza kell adni a munkavédelmi ellenőrzési jogot a szakszervezeteknek a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke szerint.

Kegyetlenül kizsákmányolják a magyar dolgozókat

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/kegyetlenul_kizsakmanyoljak_a_magyar_dolgozokat.620563.html

Továbbra is elképesztő körülmények között dolgoztatnak a magyar cégek: az idei első félévben a vállalkozások több mint kétharmada megbukott a munkaügyi ellenőrzéseken. Sokan bíznak abban, hogy őket úgysem vizsgálják, de sokan vannak, aki kihasználják, hogy kiscégként elsőre úgyse bírságolhatják meg őket.

Felszámolná a kormány a munkaügyi bíróságokat?

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/felszamolna_a_kormany_a_munkaugyi_birosagokat.620218.html

A kabinet tervezetet alkotott egy új bírósági rendszerről, amelyben kiemelt szerepet kap egy közigazgatási felsőbíróság, amelyet immár számos bírálat ért. A kiszivárgott dokumentumban azonban megjelenik a munkaügyi bíróságok megszüntetésének koncepciója is - hívja fel a figyelmet a Liga Szakszervezetek.

ÉSZT: Ne szüntessék meg a munkaügyi bíróságokat!

https://szakszervezetek.hu/kozlemenyek/6757-eszt-ne-szuntessek-meg-a-munkaugyi-birosagokat

Az elmúlt hetekben, mind a sajtóban, mind szakmai körökben napvilágot látott a kormány újabb terve, amellyel a munkavállalók kiszolgáltatottságát kívánja növelni. Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) elfogadhatatlannak tartja, hogy a közigazgatási bíráskodás átalakításának indoka mögé bújtatva, csendben, mondhatni sunyi módon, megszüntetik a munkaügyi bíróságokat is!

Nyugdíj előtt áll? Akkor kattintson!

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdij_elott_all_akkor_kattintson.619782.html

Sokan tudni vélik, hogy megszűnt az a törvényi rendelkezés, mely védelembe részesítette a nyugdíj előtt álló munkavállalókat, tehát már az ő munkaviszonyuk sincs biztonságban. Ez azonban nem így van - olvasható a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. összefoglalójában.

Ha késve fizet a munkáltató

https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/munkajog/6752-ha-kesve-fizet-a-munkaltato

Meddig kell türelmesen várni a jogos járandóság megérkezésére? Áttekintjük a késedelmes munkabérfizetés eseteit és jogkövetkezményeit – írja a munkajog.hu.

Mi lesz a vasárnapi pótlékkal?

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/mi_lesz_a_vasarnapi_potlekkal_.620537.html

A kiskereskedelemben a vasárnapi munkavégzés szabályozásának kérdésében még távol áll egymástól a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) munkaadói és munkavállalói oldalának álláspontja - nyilatkozta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára a keddi VKF-tárgyalást követően.

Mindenki vágyik rá, de mindenki mást ért alatta: Járulékcsökkentés?

https://szakszervezetek.hu/hirek/6758-mindenki-vagyik-ra-de-mindenki-mast-ert-alatta-mi-az-jarulekcsokkentes

Egyértelmű, hogy abban az országban, ahol a nagyon magasak a bérköltségek (ami rontja a gazdaság versenyképességét), ahol egyszerre van munkaerőhiány és több mint 200 ezer közfoglalkoztatott, és ahol a dolgozói szegénység egész szektorokra jellemző, ott munkáltatóban, munkavállalóban, gazdasági szakemberben, és végül, de nem utolsósorban, politikusban is felmerül a járulékcsökkentés ötlete. De valóban egyszerre képes kezelni ez a beavatkozás az összes problémát?

Az erről szóló hírek nem adnak választ arra a kérdésre, hogy milyen hatással járna a járulékcsökkentés rövidtávon, s milyen következményei lennének tíz-tizenöt év alatt.

És az sem derül kie gyértelműen, hogy pontos an mitért VargaMihály nemzetgazdasági miniszter járulékcsökkentésen.

Drágult itthon az élet?

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/dragult_itthon_az_elet.620602.html

Több magyar és külföldi vonatkozású makrogazdasági adat érkezik csütörtökön.

A Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön teszi közzé a fogyasztói árak augusztusi alakulásáról szóló becslését. Júliusban 0,3 százalékkal csökkentek az árak, az elemzők most 0,1 százalékos emelkedést várnak.Szintén csütörtökön érkezik a külkereskedelem júliusi adatsora. Egy hónappal korábban a kereskedelmi mérlegtöbblet 265 millióval, 1,112 milliárd euróra nőtt.

Vigyázat, 10-15 ezer forintot bukhat évente az alapszámlával

http://hvg.hu/gazdasag/20160907_Vigyazat_1015_ezer_forintot_bukhat_evente_az_alapszamlaval

Kinek, miért és hogyan éri meg az október közepétől minden bank által kötelezően biztosítandó alapszámla? És kinek nem? Itt a legfrissebb számlakörkép.

Sosem látott állami vízfej nő

http://hvg.h/itthon/20160908_allami_vezetok_rekord

Megdöntötte a rekordot az állami vezetők száma: jelenleg 270-en vannak, majd kétszer annyian, mint 2010-ben. A legtöbb államtitkár a bürokrácia leépítésén dolgozó Miniszterelnökségnél van.

Emelné az köztisztviselői illetményalapot az MSZP

http://www.hirado.hu/2016/09/07/emelne-az-koztisztviseloi-illetmenyalapot-az-mszp/

Az MSZP alelnöke az évek óta változatlan köztisztviselői illetményalap megemelését sürgeti.

Zánkán esik puhára a bukott Klik-vezér

http://nol.hu/belfold/zanka-tabor-fidesz-1630879

Senkit nem agy az út szélén a kormány – legalábbis sajátjai közül. Nem engedték el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) korábbi vezetője, a mamutintézmény bukása miatt lemondatott Marekné Pintér Aranka kezét sem.

Az Erzsébet Táborok Kft. tényként állítja, hogy „a táborhelyek tulajdonosa az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány”.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. ugyanilyen határozottsággal állítja ennek az ellenkezőjét.

Pilz Olivér nem akar kormányt buktatni, együttműködni viszont képtelenség

http://nol.hu/belfold/pilz-oliver-nem-akar-kormanyt-buktatni-egyuttmukodni-viszont-keptelenseg-1630901

Az oktatási rendszer elleni tiltakozáshullám egyik legfontosabb szervezete, a Tanítanék Mozgalom második vezetője nyilatkozott a Magyar Időknek.

Becsaptak több mint ezer idős tanár

http://hvg.hu/itthon/20160907_idos_tanarok_atsorolasa_fizetesemeles_elmaradt

Sokan csak a tanévnyitó értekezleten döbbentek rá: hiába van hátra hét vagy kevesebb évük a nyugdíjig, kimaradtak az automatikus átsorolásból, és ezzel a majd' 26 ezer forintos béremelésből is.

Iskolabezárás, múzeum negyedáron - Rogán kerülete mindent megtesz, hogy a régi ismerősnek jó legyen

http://nol.hu/belfold/v-kerulet-belvaros-rogan-antal-epulet-eladas-muzeum-iskola-1630733

Negyedáron az utolsó darabja, a vendéglátó-ipari múzeum egykori, Szent István téri épülete is elkelt a három éve csomagban meghirdetett, de végül egyenként eladott három értékes belvárosi ingatlannak – értesült a Népszabadság. A vevő régi ismerős.

Öntik a pénzt Fertődre - milliárdostól vett céget az állam

http://www.napi.hu/ingatlan/ontik_a_penzt_fertodre_milliardostol_vett_ceget_az_allam.620517.html

A fertődi Esterházy-kastély felújítására és az Eszterháza Központ működtetésére tízmilliárd forint uniós és magyar állami támogatás jutott az elmúlt években. A kormány 2014-ben létrehozta, most megszünteti az Eszterháza Központot, a jogutódja az a Nistema Kft. lesz, amelyet az állam tavaly vásárolt meg egy magyar milliárdostól.

A börtönőrök jobban teljesítenek

http://hvg.hu/itthon/20160908_A_bortonorok_jobban_teljesitenek

Dübörög a börtönépítési láz, az állam 2500 börtönőrt készzül felvenni, hatezerrel több magyar csücsülhet 2018-tól rács mögött. Ma van a büntetés-végrehajtás világnapja.

Több tízezer informatikus hiányzik a munkaerőpiacról

http://www.atv.hu/videok/video-20160906-tobb-tizezer-informatikus-hianyzik-a-munkaeropiacrol

Az ATV Start vendége Székely Tamás alelnök, MSZSZ.

Nem állnak le az MNB-alapítványok - hatalmas fejlesztésbe kezdenek

http://www.napi.hu/ingatlan/nem_allnak_le_az_mnb-alapitvanyok_hatalmas_fejlesztesbe_kezdenek.620443.html

A Pallas Athéné Alapítványok 150 ezer négyzetméternyi irodafejlesztésbe kezdenek a Váci úti irodafolyosón - jelentette be Fekete Zoltán vezérigazgató. Három telket vásároltak 17,2 milliárd forintért. Budapest egyik legnagyobb ingatlanfejlesztése indulhat el.

Óriási pofon a CBA-nak - visszafelé sült el a kormány fegyvere

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/oriasi_pofon_a_cba-nak_visszafele_sult_el_a_kormany_fegyvere.620611.html

Cáfolja a Fidesz sikerpropagandáját a CBA egyik franchise partnere, amely a központi intézkedések miatt került nagy bajba - olvasható a Népszabadság elemzésében.

Intő jel a kormánynak - Ennyit tud a magyar gazdaság

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/into_jel_a_kormanynak_ennyit_tud_a_magyar_gazdasag.620524.html

Az unión belül, 2016 második negyedévének magyar GDP-adata második legjobb volt, az előző negyedévhez mérten. Ám a tavalyi második negyedévvel párhuzamba állítva, a magyar gazdaság növekedése már korántsem kimagasló EU-s szinten - régiós összevetésben pedig az egyik leggyengébb volt.

Titokban kiürült az állami élelmiszerraktár?

http://nol.hu/belfold/titokban-kiurult-az-allami-elelmiszerraktar-1630771

Miközben városi legendának minősítették, hogy a budapesti metró alatt komoly konzervkészletek rejlenek, azt nem sikerült kideríteni, hogy hol van, ki kezeli, és miből áll az állami élelmiszertartalék. A földművelésügyi tárcához már nem, a Belügyminisztériumhoz viszont még nem tartozik a kérdés.

Miután Németország elkezdte lakosait felhalmozásra biztatni, az Index újságírói megkérdezték a Földművelésügyi Minisztériumot, hogy mi a helyzet Magyarországon az állami élelmiszertartalék-készletekkel.

Tudta? Augusztusra eltapsolták a teljes népszavazási pénzkeretet

http://nol.hu/belfold/tudta-augusztusra-eltapsoltak-a-teljes-nepszavazasi-penzkeretet-1630811

Nem tartott ki a népszavazásig a Miniszterelnöki Kabinet kampánykerete. Az erre a célra elkülönített 3,1 milliárd forint már augusztusban elfogyott az utolsó fillérig, ezért az október 2-ig hátralévő egy hónapra Rogán Antal minisztériuma újabb szerződést kötött a miniszter szomszédja, Csetényi Csaba cégeiből álló konzorciummal.

„Magyarországon az uniós támogatások egy részét lebetonozzák, egy másik részét pedig ellopják”

http://nol.hu/belfold/magyarorszag-europai-unio-liberalisok-jobbik-fidesz-tamogatas-lmp-cseopreghy-nandor-1630849

A Liberális Párt konferenciáján vitatkoztak a pártok a magyar gazdaság EU-n kívüli kilátásairól. Kilépni senki sem akar, de a Fideszen kívül mindenki szerint elfolyik az uniós pénz.

Tóta W.: Akik ellopják a jövőt

http://hvg.hu/gazdasag/20160908_Akik_ellopjak_a_jovot_tombor_andras_heim_peter

Magyar startupok pénzét lenyúlni hazafias tett. Hiszen az nem is magyarul van, hogy startup.

Tehát a magyar startupokra szánt uniós pénz köré megannyi farkasflóriánként odagyűlik a falka, és zsupsz, zsebreteszi a pénzt. Ember embernek farkasflóriánja.

Családtagok, barátok és bolondok nélkül nincs új Facebook-sikersztori

http://hvg.hu/gazdasag/20160907_Csaladtagok_baratok_es_bolondok_nelkul_nincs_uj_Facebook_sikersztori

FFF, vagyis Family (család), Friends (barátok) és Fools (bolondok) – a nyugati világban jellemzően ők segítik induláskor a startupokat. De mi a helyzet Magyarországon?

Tiltakozott Bayer ellen a történész, ő bukott bele

http://nol.hu/belfold/tiltakozott-bayer-ellen-a-tortenesz-o-bukott-bele-1630809

Stark Tamás történész szerette volna elérni, hogy az általa vezetett Gulág-alapítvány tegyen közzé nyilatkozatot, amelyben „egyértelműen elhatárolódik” Bayer Zsolttól. Miután erre a kuratórium nem volt hajlandó, Stark lemondott elnöki posztjáról.

Olyankor is büntet a NAV, amikor senki sem számít rá

http://www.napi.hu/ado/olyankor_is_buntet_a_nav_amikor_senki_sem_szamit_ra.620502.html

Az utóbbi évek adóhatósági és bírósági gyakorlata szerint a számvitel és a társasági adó eltérései nem korlátozódnak azon területekre, amelyeket a társaságiadó-törvény az adóalap módosító tételek körében kifejezetten definiál. Ez pedig a közelmúltban számos esetben vezetett adóhiány megállapításához - állapította meg Fischer Ádám, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda adóperes ügyvédje.

Ez nem jött be a kormánynak - hiába vezettek be egy adónemet?

http://www.napi.hu/ado/ez_nem_jott_be_a_kormanynak_hiaba_vezettek_be_egy_adonemet.620481.html

A lakosság megtakarítási hajlandóságát nem vetette vissza a 2006 szeptemberében bevezetett kamatadó, az állam azonban már nem keres százmilliárdokat a teherrel, rekordalacsony bevételekre számíthat - írja a Világgazdaság keddi száma

Merkel lemondott egy budapesti látogatást

http://hvg.hu/itthon/20160908_Merkel_lemondott_egy_budapesti_latogatast

Egymástól várja a gesztusokat Magyarország és Németország, a kétoldalú viszony fagyos – írta a Figyelő. A lap szerint AngelaMerkel nemrégiben lemondott egy budapesti utazást is.

Ha félni szeretnénk, ezektől érdemes

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/ha_felni_szeretnenk_ezektol_erdemes.620559.html

Összegyűjtötte a SociétéGénérale azokat a fontosabb veszélyforrásokat, melyek a világgazdaságra nézve a jövőben a legnagyobb veszélyt jelenthetik. A legfontosabbnak a gazdaságpolitikai és szabályozói bizonytalanság növekedését tekintik.A SociétéGénérale elemzői közzétették friss előrejelzéseiket a globális gazdasági növekedésre vonatkozóan, melyben felsorolták azokat az alacsony valószínűségű eseményeket is, melyek váratlan összeomlást okozhatnak a piacokon. Ezeket a pénzügyi világ csak fekete hattyúnak hívja - írja a CNBC-re hivatkozva a Portfolio.hu.

A globális növekedésre nézve számos fontos veszélyforrást azonosítottak, ezek között a legfontosabb a szakértők szerint a gazdaságpolitikai és szabályozói bizonytalanság növekedése Európában és Amerikában. Ez egyrészt folyamatosan visszafogja a munkaerő felvételt és a strukturális reformokkal kapcsolatos kísérleteket, másfelől megvan a veszélye egy olyan kedvezőtlen kimenetelnek, ami pénzügyi instabilitást okoz.

Lehullt a lepel, megvan a Brexit egyik legnagyobb nyertese

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/lehullt_a_lepel_megvan_a_brexit_egyik_legnagyobb_nyertese.619220.html

Rekordmennyiségű aranyat vásároltak a befektetők az idei első félévben az Arany Világtanács adatai szerint. A Brexit-szavazás, az amerikai elnökválasztás közeledte és az alacsony kötvényhozamok is fűtötték a nemesfém keresletet.

Az amerikaiak nem reménykedhetnek bérnövekedésben egyelőre

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/az_amerikaiak_nem_remenykedhetnek_bernovekedesben_egyelore.620604.html

Továbbra sincs széles körű bérnövekedési nyomás az amerikai gazdaságban - állapította meg az amerikai Fed szerdán közzétett jelentésében.

Rezsicsökkentés Bécsben - Erőművé alakítják a bécsi lakásokat

http://www.napi.hu/ingatlan/rezsicsokkentes_becsben_eromuve_alakitjak_a_becsi_lakasokat.620516.html

Elkészült az első önkormányzati lakóépületre telepített közösségi naperőmű az osztrák fővárosban. A 13 egységből álló, mintegy kétezer négyzetméteren megvalósított beruházás évente 132 háztartást lát el zöldárammal, a bérlőknek pedig elővásárlási joga van a napelemekre.

A magyar titkosszolgálat megzsarolt egy újságírót, de ő nem engedett

http://nol.hu/belfold/titkosszolgalat-zsarolas-sajtoszabadsag-magyarorszag-1630871

Vizsgálatot követel az ellenzék, miután a 444.hu azt írta, hogy a titkosszolgálat megzsarolt  és be akart szervezni egy újságírót.

Egymillió embert érint a Népszabadság kiadójának sorsa

http://hvg.hu/itthon/20160907_videki_lapok_mediaworks_magyar_aszfalt_meszaros_lorinc_pannon_lapok_tarsasaga_nepszabadsag_nemzeti_sport

Fidesz-közeli kezekbe kerül a tizenhárom megyei lapot is birtokló Népszabadság-kiadó, és ha a Class FM helyén is egy kezesebb adó lesz hallható.

Ferenc pápa, a pásztor – farkasok prédája

http://kettosmerce.blog.hu/2016/08/28/ferenc_papa_a_pasztor_farkasok_predaja?token=72b292ec0633ba9fb2c98c6f1695d6e1

Úgy tűnik, mintha Ferenc, a pásztor egyre inkább farkasok prédájává válna. Ahogy közeledünk a bevándorlással kapcsolatos népszavazás időpontjához, gomba módra szaporodnak el azok a megnyilatkozások, amelyek Ferenc pápát hol viszonylagos visszafogottsággal, hol pedig nemcsak egyházfői, de emberi méltóságában is megalázva támadják. Perintfalvi Rita, katolikus teológus értelmezi Ferenc Pápa forradalmi programját és az ellene irányuló szokatlan támadásokat.

Az arab lesz az új zsidó?

http://hvg.hu/velemeny/20160907_arab_lesz_az_uj_zsidobalavany

Az Európára leselkedő legnagyobb veszély nem az iszlamizáció, hanem az új, kollektív arabellenes rasszizmus.

Kétfarkúakra akad ki Orbán a legújabb Bukás-videóban

http://nol.hu/mozaik/ketfarkuakra-akad-ki-orban-a-legujabb-bukas-videoban-1630783

A Kétfarkú Kutya Párt plakátkampánya hergeli robbanásig Orbánt a Bukás-videó legújabb feldolgozásában. A kvótanépszavazás előkészületeiről, az ellenzéki pártokról, a menyétekről és a viccpártról készült videót határozottan viccnek szánták alkotói.

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Alexandra és Erik nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés