Itt a kötcsei beszéd teljes szövege!Orbán Viktor: “A mi ellenfeleink nem liberálisok, hanem nihilisták”

Ismét nagy hatású, világos és jövőbemutató beszédet tartott Orbán Viktor miniszterelnök a kötcsei Polgári Pikniken. A zártkörű fórumon a kormányfő hosszan sorolta az 1998-ban kezdődött ciklussal együtt immár tíz évnyi Fidesz-KDNP-kormányzás eredményeit, köztük azt is, hogy Antall József pikírt megjegyzése („Tetszettek volna forradalmat csinálni.”) mára valósággá vált, hiszen ez a kormányzás az államigazgatás és a jogrendszer minden területén élt a forradalommal felérő felhatalmazásával. Kiemelte, hogy Európában elsőként ez a kormány védte meg az illegális bevándorlóktól a határokat.

Orbán: A kommunisták olyanok, mint a Terminátor

Európa jövője kapcsán a kormányfőazt mondta, a britek távozása lehetőség arra, hogy a tagországok felismerjék, melyik az a politikai elit, amit el kell utasítani. Jean Claude Juncker-t és Martin Schulz-ot a nihilizmus képviselőinek nevezte.

Orbán Viktor a Földközi-tengeren süllyesztené el a menekültek hajóit, az utasokat pedig líbiai menekülttáborba terelné vissza. A baloldali ellenzék képviselőiről azt mondta, a kommunistákkal már felesleges foglalkozni; de azt nem szabad elfelejteni, hogy olyanok, mint a Terminátor: néhány szétesett törmelékből is képesek újraéledni.

Rettegnek a fideszes polgármesterek, hogy Orbán most rajtuk bosszulja meg

Kérdésekre válaszolva a miniszterelnök beszélt egy, a fideszes polgármesterek között hallható „mendemondáról”.

Eszerint – ha az uniós kvótának nem lesz felső határa, és be kell telepíteni migránsokat – akkor azokon a településeken lesznek „betelepítések”, ahonnan a legkevesebben mennek el október 2-án szavazni, illetve ahonnan a legtöbben szavaznak a kormánypropagandával szemben, azaz igennel.

Orbán a Vatikánra is kitért, azt mondta, érzékelhető, hogy a pápa és a konklávé döntő többségének a fókusza Latin-Amerikára irányul, nem Európára, így meg kell várni az ortodox egyház álláspontját a migráció ügyében – tudtuk meg.

Lánczi: a népszavazásnak külpolitikai tétje van

A rendszerváltás óta először a magyar népszavazásnak külpolitikai tétje van, a referendum eredménye nagyon messze elérhet, és egész Európa jövőjére hatással lehet - értékelte Orbán Viktor kötcsei szavait a Századvég Alapítvány vezető elemzője a 180 percben.

Lánczi Tamás: Mennyire számít az érvényességi küszöb?

A Mozgástér blog egyik legutóbbi bejegyzéséhez igen érdekes kommentártfűzött Török Gábor. Álláspontja szerint egyes politikai elemzők túldimenzionálják azt a kérdést, hogy eléri-e a népszavazási részvétel az 50 százalékos érvényességi küszöböt.

Lakner Zoltán: Három hét múlva eldőlhetnek a 2018-as választások

Orbán ma már nem túlélésért küzd Brüsszelben, hanem szövetségeseket toboroz, a Jobbik keresi a váltópárti pozíciót, a baloldali ellenzékkel meg nem az a kérdés, mi lesz 2018-ban, hanem mi lesz bármikor. Lakner Zoltán szerint nem túlzás, hogy a 2018-as választások eldőlhetnek október 2-án. Interjú.

Nem kell előre bejelenteni a népszavazási gyűléseket

Állami és önkormányzati intézményekben is lehet ilyeneket tartani, de a fenntartók csak azonos feltételekkel bocsáthatják rendelkezésre a helyiségeiket, tilos azonban kampánytevékenységet folytatni olyan épületben, amelyben hatóság működik. Ez alól kivételt képeznek az ötszáznál kevesebb lakosú települések, ha más közösségi célú épület nem áll rendelkezésre.

Sándor Mária új harcot hirdet a szabad országért

Magyarországért Mozgalom néven alakított új ernyőszervezetet társaival Sándor Mária. A fekete ruhás nővér országjárásba kezd az ősszel – írja a Népszabadság.

Komoly tényező a V4 Európában?

http://www.atv.hu/videok/video-20160909-komoly-tenyezo-a-v4-europaban

Az ATV Start vendége Róna Péter közgazdász: Róna Péter: Otthon kell maradnunk

A neoliberális világ elpusztította az erkölcsös ember eszményét, a helyére benyomuló, cinikus jobboldal pedig indentitásneurózisban szenved – mondta előadásában csütörtök este Róna Péter. Az egyebek között az Oxfordi Egyetemen is tanító közgazdász az LMP gazdaságpolitikai műhelyében tartott előadást, s aggasztó képet festett korunk Magyarországáról, Európáról és a nyugati társadalomról.

A V4-ek lehetnek az EU eminensei, Csath Magdolna

A makroszámokkitűnőek, és ha a tendencia folytatódik, a régióban erősebb gazdasági pozíciót lehetne szerezni - vélekedett a szakérő az M1-en.

Rétvári szerint hirtelen eltűntek a szegény gyerekek

„Hat év alatt megfeleződött az óvodákban, általános iskolákban és középiskolákban a hátrányos helyzetű gyermekek száma” - közölte az Emmi parlamenti államtitkára. Kár, hogy a gyerekek semmit nem éreznek ebből, hisz ez egy statisztikai trükk.

Isten segedelmével - miért menekítik mind többen gyereküket egyházi iskolába?

Egyre több család a felekezeti intézményekben keres menedéket gyermekének az állami oktatás elől. A folyamatot kormányzati intézkedések is gerjesztik.

PSZ: sztrájkbizottság. Kibabrálni az idős tanárokkal?

A sztrájkbizottság azonnali összehívását kezdeményezi a kormánynál a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), mert elfogadhatatlannak tartja, hogy méltánytalan és megalázó helyzetbe kerültek azok a tanárok, akiknek az öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig legfeljebb hét évük van hátra – olvasható a Népszavában.

Tagadja a jogszabálysértéseket a tárca

Nem sikerült hitelt érdemlően cáfolnia az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy jogszabálysértéseket követtek el a tankönyvpiacon – állítja a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete. A szervezet továbbra is állítja: érdemi egyeztetésre lenne szükség a tárca, az érintett szakmai szervezetek és a gyakorló pedagógusok között.

Palkovics: az orvosképzés megújítása kiemelt feladat

A hazai orvosképzés megújítását nevezte az elkövetkező évek egyik kiemelt feladatának az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) oktatásért felelős államtitkára vasárnap Debrecenben.

Ne az orvosok kényszerüljenek ápolási munkákra - Visszatér a régi képzés

A béremelés, a nővérszállók felújítása, vagy a szakképzés fejlesztése javíthatja a betegellátást és segíthet megtartani az ápolókat, de nem ad garanciát arra, hogy ezentúl többen maradnak itthon. Az egészségügy jövőjéről hamarosan megint tárgyal az államtitkárság a kiválasztott szakmai és érdekvédelmi szervezetekkel.

Rekordnagyságú béremelést kapnak az egészségügyi szakdolgozók

A kormány minden eddiginél nagyobb béremelési programot indított szeptembertől az egészségügyi szakdolgozóknak, annak eredményeként az ágazatban 65 százalékkal növekedhetnek a jövedelmek 2019-re - mondta a Fidesz-frakció szóvivője szombaton Budapesten.

A mentősök többsége több állásban dolgozik, van, aki 24 órát is lenyom egyben

Lélegeztetőgépre kerülhet az Országos Mentőszolgálat, ha nem kezdik meg mihamarabb a dolgozók bérének drasztikus emelését a szakszervezet szerint. Bár szeptembertől bruttó negyvenezer forinttal nőhet az illetményük, a mentősök többsége több állásban dolgozik, a fluktuáció pedig rendszeresen eléri a 30 százalékot.

A gyógyítók 80 százalékát a közszolgálati bértábla alapján fizetik

Nem igaz, hogy a kórházak hatalmas pénzeket fizetnek az orvosoknak, a gyógyítók 80 százalékát a közszolgálati bértábla alapján fizetik, állítja Dénes Tamás. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének (Reszasz) elnöke azokra a sajtóhírekre reagált, miszerint sok intézmény „piaciáron” foglalkoztatja a doktorokat – írja a VasárnapiHírek.

Népszerű a határvédelem, több százan jelentkeztek határvadásznak

http://www.atv.hu/belfold/20160911-nepszeru-a-hatarvedelem-tobb-szazan-jelentkeztek-hatarvadasznak

Országosan 321 pályázat érkezett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) határvadász képzésére péntek estig a szeptember elsejei meghirdetés óta - közölte Pozsgai Zsolt rendőr dandártábornok.

Pénzre várnak a vasutasok

A Vasutasok Szakszervezete szerint már csak a kormányon múlik, elkezdődhet-e akár azonnal a MÁV-nál uralkodó drámai létszámhiány módszeres, megalapozott felszámolása.

Hat tipp arra, miként lehet hatékonyabb a munkában

Hogy egy nap mindössze 24 órából áll, sok vezetőnek, vállalkozónak okoz fejfájást, főleg, mert ebbe még a pihenést is be kell ütemezni. A kényszer különböző megoldásokat szül: trénereket, írót és üzletembereket kérdeztünk, mit látnak a legnagyobb problémának, és milyen trükkökkel, szokásokkal próbálják megnyújtani a napot.

Nem minden a pénz – Ezért van ekkora hiány informatikusokból

Hiába a több százezres kezdőfizetés, a felmérések szerint kevés az informatikus nem csak idehaza, de az egész unióban. Adja magát a kérdés: ha ennyire keresett a szakma, miért nem választják többen?

TGM: Magyar parlamentarizmus 1990-től a semmiig

Az új magyarországi parlamentarizmus kezdettől (1990) fogva népszerűtlen volt még hivatásos gyakorlói körében is. Bár kezdetben nem annyira, mint ma. Többet is számított. Sokan követték a televízió parlamenti közvetítéseit, olvasták az újságban az összefoglalókat. Voltak az Országgyűlésben nagy szónokok, jeles elmék is, olyik vita nem volt színvonaltalan. Hajdan.

Felbontják az MSZP leveleit?

Az ATV Start vendége Tóth Bertalan frakcióvezető, MSZP.

Fej fej mellett a Jobbik és az MSZP

Májushoz képest csak a Fidesz–KDNP támogatottsága tudott emelkedni, az ellenzéki pártokat egyértelműen­ a stagnálás, vagy enyhe gyengülés jellemezte a nyári uborkaszezonban – ez derült ki Közvéleménykutatók.hu által a kormányközeli Magyar Idők számára készített összesítéséből.

Okostelefonnal buktatnák meg Orbán Viktort

A Demokratikus Koalíció 1700 kitelepülésen kezdte meg az országos népszavazási kampányát. Ennek keretében szombaton elindult a DK facebookos aláírásgyűjtése is, amelyet okostelefonos applikáción keresztül is alá lehet írni. A kérdés úgy szól, hogy „Egyetért-e azzal, hogy Orbán Viktornak le kell mondania, ha a kormány által kezdeményezett októberi népszavazás érvénytelen lesz?”

Trócsányiék sajátos megoldással álltak elő

Jelentős összeget spórolhat meg az állam, ha elfogadja az Igazságügyi Minisztériumnak (IM) a fogvatartottak kártérítéséről szóló javaslatát – írja hétfői számában a Magyar Idők.

A koncepció 2000 forintban maximálná a napi sérelmi díjat. Az Emberi Jogok Európai Bíróságának gyakorlatával összevetve ez mintegy 180 ezer forintos megtakarítását jelentené évente rabonként.

Alaposan kitömi a multicégek zsebét a magyar kormány

Néha egészen extrém összegekkel támogat a kabinet nemzetközi, főleg autóipari cégeket, amelyek munkahelyteremtő beruházásokat ígérnek. Európai összehasonlításban Magyarország a második legtöbbet fizető állam.

Megszórják a bankok a jelzáloghiteleseket

Több tízezer nehéz helyzetben lévő jelzáloghitelesnek küldenek levelet a bankok és más hitelező cégek a hónap végéig, hogy különböző mentőjavaslatokat tegyenek - írja a Világgazdaság.

Dől az árfolyamgát, figyel a részletekre?

Nem sokan váltották ki eddig árfolyamgátas hitelüket más konstrukcióval, vagy vállalták a magasabb törlesztőrészlet fizetését az árfolyamgát lejárta előtt. Az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból az is kiderült, hogy az ügyfelek egy részének nem emelkedik majd a törlesztője, a bankok pedig készülnek az esetleges fizetési nehézségek kezelésére. A törlesztők a kedvezményes - fix összegű - törlesztési lehetőség lejárata után emelkednek, az árfolyamgát alkalmazásának kezdő időpontjától számított 60 hónap elteltével, jellemzően 2017 második felében.

A kormány megadóztatná a Facebook-ot és az Amazont is

A digitális vállalatoknak is ki kell venniük a részüket a közteherviselésből, ahogy bárki másnak - ezt mondta Varga Mihály. Bár az adóelkerülést célzó magyar javaslat munkaneve "Google-adó", ez nem csak a keresőóriásra vonatkozik, hanem több olyan cégre, amely hasonló adózási rendszerrel dolgozik. Így például a Facebook-ra, vagy az Amazon-ra.

Mérséklődött az adóelkerülés

Az Európai Bizottság tanulmánya szerint Magyarországon egy év alatt - 2013-ról 2014-re - több mint négy százalékponttal csökkent az áfaadórés, ami azt jelenti, hogy mérséklődött az adóelkerülés - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vasárnap az MTI-vel.

Az MNB-nél a legjobban keresők egyike volt Vajda Zita

"A legjobban fizetett 4-5 százalékba tartozhatott a Magyar Nemzeti Bankban Vajda Zita, aki a válófélben lévő Matolcsy György új barátnője" - írja a Népszabadság. Az 1300 alkalmazottat foglalkoztató MNB-ben a legjobban fizetett 116 személy közül csak 33-nak volt magasabb a bére, mint neki, pedig Vajda Zita nem vezetett önálló osztályt.

Feladata a jegybankelnök külföldi útjainak szervezése volt, amelyekre sokszor el is kísérte Matolcsy Györgyöt. Vajda Zita idén májusban távozott az MNB-től, fizetése addig havi bruttó 1,7 millió forint volt, ami nettó 1 150 450 forintot jelent.

A Jobbik leléptetné Matolcsyt

A Jobbik szerint Matolcsy Györgynek távoznia kell a Magyar Nemzeti Bank (MNB) éléről - erről Z. Kárpát Dániel beszélt vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Pest megyében nem rúgták ki a hamis nyelvizsgabizonyítvánnyal csaló rendőröket

Hamis nyelvvizsgájuk ellenére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon (PMRFK) dolgozhat tovább három vezető beosztású rendőr, holott a testület más szervezeteinél nem voltak ilyen engedékenyek - írja az Atlatszo

Teréz anya - a szent, akinek sokan figyelték a kezét

Vitatott a szentté avatott Teréz anya személyisége és munkássága. Azt azonban bírálói is elismerik, hogy a szegények követeként vitathatatlanul sokat tett a rászorultakért.

Másfél millió török diák maradhat tanár nélkül

A puccskísérlet után csaknem 40 ezer pedagógust rúgtak ki, vagy függesztettek fel Törökországban, de a helyükre egyelőre nem ültek be mások. Törökországban a tanév szeptember 19-én kezdődik.

A brit szakszervezet szerint kirívóan nagy a különbség a vezetői és átlagbérek között

A legnagyobb brit vállalatok vezetőinek jövedelme csaknem 50 százalékkal emelkedett az elmúlt öt évben, és egyes óriáscégek igazgatóinak éves jövedelme több ezerszer magasabb a brit alkalmazotti átlagkeresetnél - áll a legnagyobb brit szakszervezeti szövetség (TUC) vasárnap ismertetett elemzésében.

Példa nélküli a francia terrorfenyegetettség

Mintegy 15 ezer embert tartanak számon radikalizálódás miatt Franciaországban - közölte vasárnap Manuel Valls francia miniszterelnök.

Több száz tonna hulladék ég Oroszlánynál

A Vértesi Erőmű telephelyén, Oroszlány közelében kigyulladt egy négyezer tonnás hulladéktároló egy része. A több száz tonnányi izzó anyag oltásán 11 tűzoltó, 3 fecskendő és több munkagép dolgozik – mondta el a megyei katasztrófavédelem szóvivőhelyettese vasárnap az MTI-nek.

Itt a 36 ezer forintos számítógép, amit azonnal elkezdhet használni

Nagyjából benne van a Raspberry Pi új kezdőcsomagjában, ami szükséges az olcsó miniszámítógép használatának elkezdéséhez.

Lefülelt mondatok: "Az orbánizmus az ellenzék torkán akadt"

A legutóbbi napokban magasabb fokozatra kapcsolt a népszavazási kampány. Gyurcsány idegenkedett, Thürmer dicsérte a kormányt, Lázár rákfenézett, Orbán legénykedett, az ellenzék pedig irigykedett Orbánra. Lefülelt mondatok.

Mit tegyen, ha összefut egy medvével?

Visszatérő nagyragadozók. A farkasok évek óta jelen vannak Magyarország északi erdeiben, kameracsapdás felvételek bizonyítják, hogy szaporulat is van. De mi a helyzet medvékkel? Hol kell számítani a felbukkanásukra, okozhat-e meglepetést a nagyragadozó? Mi a teendő, ha valahol felfigyelünk egy medvére?

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Alexandra és Erik nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés