Önkormányzati dolgozók sztrájkolnak, “Fél év alatt kiürülhetnek a hivatalok”

Egész napos országos sztrájkot hirdetett szerdára a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ). Ezt még augusztus közepén jelentette be a szervezet elnöke, Boros Péterné, miután a június 22-ei figyelmeztető akciót nem követte érdemi intézkedés a kormány részéről.

Akkor a dolgozók 15 százaléka (mintegy 50 polgármesteri hivatalban) vett részt a kétórás akción, ennek ellenére a kormány mindössze arra volt hajlandó, hogy elismerje az MKKSZ követeléseinek jogosságát.

Félórás kérdéssor vár ránk az orvosnál

Az ATV Start vendége Komáromi Zoltán háziorvos, szakpolitikus, Együtt.

Nemsokára újabb patikákat zárathatnak be

Visszaélések és szabálytalanságok miatt legalább két-három gyógyszertár bezárására lehet még számítani a következő hetekben – tudta meg a Magyar Nemzet a gyógyszerészkamara elnökétől.

Index: már a dolgozókat sem tudja rendesen fizetni a bajba került CBA-központ

Az Index úgy értesült, hogy a CBA északkeleti régiós központja, a Palóc Nagyker Kft. már a szerződés szerinti bért sem tudta kifizetni a dolgozóknak: volt, aki az utazási költségtérítését nem kapta meg, valaki pedig arra panaszkodott, hogy hónapok óta nem fizetik be utána a járulékokat.

Ezért halhatott meg a négy tűzszerész Hortobágyon

A Magyar Idők szerint elővigyázatlanság is közrejátszhatott a hortobágyi tűzszerészbalesetben.A tűzszerészek egy különleges bombát akartak elszállítani az egyik mentesítési helyszínről, hogy megvizsgálhassanak és a fiatalabb szakembereknek bemutathassanak bizonyos szerkezeti elemeket. Azt gondolták, hogy a szokásos biztonsági intézkedések után ezt megtehetik, de a robbanótest mozgatása végzetesnek bizonyult .

Egyre jobban fenyegeti a munkaerőhiány a MÁV-ot

A vasút teljes egészét lefedi a munkaerőhiány, főleg a forgalmi tevékenységekkel összefüggő munkaterület van veszélyben – erről beszélt a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában a Vasutasok Szakszervezetének elnöke.

Meleg János szerint 2019-ig kb. 4000 ember hagyja majd ott a mávot, ennek oka hogy sokan mennek nyugdíjba és kevés a fizetés.

Varga: a közterhek mérséklésének következő területe a járulékcsökkentés lehet

Megegyezik a kormány és gazdasági partnerei nézete arról, hogy a közterhek csökkentése keretében legközelebb a járulékokat mérsékeljék; az őszi adótörvény-csomagban lesznek munkaerőpiacot, foglalkoztatást kedvezően érintő javaslatok - mondta a nemzetgazdasági miniszter a gazdasági kabinet ülését követő sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Nő a megváltozott munkaképességű emberek támogatására fordítható összeg

Nyolcmilliárdról 12 milliárd forintra emelkednek a megváltozott munkaképességű emberek támogatására fordítható források, 2018 végéig csaknem 12 ezer embert kívánnak bevonni a támogatottak körébe - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára keddi tatabányai sajtótájékoztatóján.

Szaktudásért, tapasztalatért is hajlandók vagyunk ingyen dolgozni

Többen vállalnak munkát Magyarországon fizetés nélkül, mint korábban, ami összefügg a tudásalapú társadalom kialakulásával is.

Megháromszorozhatják a családi pótlékot

Meglepő kijelentés tett Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára múlt héten a lengyelországi Krynicában tartott gazdasági fórumon – figyelt fel ár a Napi.hu. Az eseményen felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is, aki a V4-ek miniszterelnöki találkozóján vett részt a Lengyelországban.

Ez pedig azt jelenti, hogy kvázi megtripláznák a családi pótlékot. Hiszen annak alapösszege egy gyerekre jelenleg (2008 óta változatlanul) havi 12 200 forint, két gyerekre pedig 13 300 forint.

Négynapos munkahét jöhet, hamarosan Magyarországon is

A digitális technológiák terjedése átalakíthatja a hazai cégek munkarendjét. A változás oka a cégekre nehezedő, fokozott teljesítménynyomás, de az új folyamatok egyben komoly lehetőséget is jelentenek a cégvezetők, humánerőforrás-menedzsment szakemberek és a munkavállalók számára. A munka fogalma átalakul, a kihívásokra friss, új, izgalmas válaszokat egy hazai rendezvényen kaphatnak az érdeklődők.

Fizettesse szemüvegét a munkáltatóval, megteheti

Sokan nem is tudják, de ha valaki például napi négy óránál többet dolgozik számítógép előtt, akkor a szemüvegét adómentes egészségügyi juttatásként átvállalhatja a munkáltató is.

Bérparadoxon

Ez volna hát a hihetetlen munkaerőhiány. Olyan fontos körülményekről szó sem esik, hogy mennyit kerestek eddig a McDonald’sban a dolgozók, mihez képest számítódik az a 10 százalékos emelés. Hogy számolják ott a műszakpótlékot, hogyan kompenzálják a szombatot és a vasárnapot, van-e például kollektív szerződés.

A szaporodó példák mindenesetre jelzik a paradoxont: a tisztességes bér igenis benne van a rendszerben. Eddig is benne volt, csak nem adták oda. És most is csak annyit adnak, amennyit muszáj.

A migránsoktól tartunk, nem a munkanélküliségtől

Az egészségügy, az alacsony bérek és a migránsválság problémáját tartják a legsúlyosabb gondnak a magyarok – derült ki a Závecz Research országos reprezentatív közvélemény-kutatásából, amit az Index rendelt meg. A legaggasztóbbnak az egészségügy állapota tűnik: harminckét százalék jelölte meg ezt a területet, az Index szerint pedig minél fiatalabbat kérdeztek, annál jellemzőbb volt, hogy ezt említette elsőként. Jellemzően a városlakók említették a kórházi állapotokat, mintsem a községekben élők. A korrupt politikusokat 13, a munkanélküliséget 10, az oktatás helyzetét pedig csak 6 százalék említette. A tekintélyelvűség 1 százalékot aggaszt összesen.

Infláció: 2%? Most jöhet csak a fekete leves

A magyar gazdaság rövid távú kilátásait illetően a befektetési társaság úgy véli, a növekedés elmaradhat idén a kormány 2,5 százalékos várakozásaitól, olyannyira, hogy a bővülés csak 2 százalék lehet. Az államháztartási hiány 2 százalékos célja viszont teljesíthető.

 Az Equilor szerint az átlagos infláció idén 0,3, míg jövőre már emelkedik, igaz csupán 2 százalék lehet. A javuló makromutatókat a hitelminősítők is pozitívan értékelik, ám ez azért nem lesz általános.

Elértéktelenedhetnek a megtakarítások?

Jöhet a negatív reálkamat, mivel a csökkenő hozamok mellett ősztől emelkedésnek indul az infláció - vélik az Equilor elemzői.

Csökkent az ipari termelés júliusban

A munkanaphatástól megtisztított mutató 0,1 százalékos mérséklődést jelez.

Megijedt a kormány a visszautasítástól

Korábbi szándéka ellenére pályázatot írt ki a kormány a strasbourgi emberi jogi bíróság magyar bírói posztjára. Ennek oka: az Európa Tanács nem fogadja el a kabinet jelöltlistáját.

Közig. felsőbíróság. Handó még reméli, hogy a kormányt érdekli a véleménye

A bírói kar támogatja a közigazgatási felsőbíróság létrehozását, az önálló közigazgatási perrendtartás létrehozását, valamint a szakmai munka megerősítését – nagyjából ennyit mondott a közelmúltban nagy vihart kavart elképzelésekről Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke. Az új fórum tárgyalná egyebek mellett a médiahatóság vagy a versenyhivatal döntései ellen indított pereket.

Önkormányzatok. Semjén Zsolt újabb fontos területen bizonyíthat

Megtartotta alakuló ülését a Nemzeti Címer Bizottság az Országházban kedden. A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vezetésével és heraldikai szakértők - Bertényi Iván és Pandula Attila professzorok - részvételével működő testület feladata, hogy segítse a helyi és nemzetiségi önkormányzatok jelképeinek szakszerű megalkotását - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Nem indul nyomozás Spéder Zoltán ellen

Nem indul nyomozás Spéder Zoltán, az FHB elnöke ellen és azok ellen sem, akik korábban helyzetbe hozták őt.

Farkas Flórián mentelmi jogát is kiadja a Fidesz

Amennyiben a legfőbb ügyész kikéri – mondta az ATV-ben a kormánypárt alelnöke.

Felfüggesztette Ujhelyi mentelmi jogát az EP

Ujhelyi István mentelmi jogának felfüggesztését a Pesti Központi Kerületi Bíróság kezdeményezte tavaly, miután Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke feljelentést tett ellene rágalmazás miatt a képviselőnek az ATV 2014. április 25-i Egyenes beszéd című műsorában tett, rá vonatkozó kijelentései miatt.Sneider szerint a szocialista politikus "hazugságok terjesztésével" őt "fasisztoid, fajgyűlölő személynek", önmagát viszont a rasszizmus elleni küzdelem harcosának állította be.

Raportra hívta Orbánt az Európai Parlament elnöke

Martin Schulz Pozsonyban találkozni akar Orbán Viktorral, hogy magyarázatot kérjen a miniszterelnök "brüsszeli cseleket" emlegető megjegyzésére. Az Európai Bizottság nem lát okot Magyarország szankcionálására.

Újra megszólalt a Magyarország kizárását követelő luxemburgi miniszter

A Magyarország uniós tagságának megvonásáról szóló kijelentés ébresztő volt a pénteki pozsonyi rendkívüli uniós csúcstalálkozóra – mondta Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Süddeutsche Zeitung című német lapnak, amely szerdai számában tette közzé Asselborn magyarázatát.

Breaking: Orbán új fogalmat dobott be

A megélhetési bevándorló, az illiberális demokrácia és a modernkori népvándorlás után újabb fogalmat dobott be a köztudatba Orbán Viktor miniszterelnök, aki kedden Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével folytatott megbeszélést.

Tudta, hogy mi az igazi tétje a népszavazásnak? - Itt egy magyarázó videó

Tények és tévhitek az október 2-i kvótanépszavazásról: az Eötvös Károly Intézet felvilágosító videója szerint a kvóta nem automatikus befogadásra, hanem a menekültügyi eljárások lefolytatására kötelezné az államokat. Érthetetlen, hogy a kormány mire szeretne tőlünk felhatalmazást kapni a népszavazáson. Hogy miért? Kiderül a videóból.

Független az az NVB-elnök, akinek három másik vezetői poszt is belefér?

Totálisan függetlennek kell lennie a legfőbb választási szerv elnökének a törvény szerint, az NVB-elnök Patyi András viszont három másik olyan posztot is betölt, ami kapcsolódik a kormányhoz. Ebből kettőre kormányhatározattal nevezték ki. Ennek ellenére állítja, fel sem merülhet összeférhetetlensége, évtizedes pályafutása miatt tartanak rá igényt ennyi pozícióban.

„B” terve is van a Fidesznek: az erkölcsi eredményesség

Stratégiát váltott a Fidesz miután megneszelte, hogy nem vehető biztosra 4,1 millió választópolgár részvétele az október 2-i kvótaellenes népszavazáson. Vezető politikusai a kötcsei piknik, illetve a párt füredi frakcióülése óta azt magyarázzák, hogy erkölcsi értelemben a referendum akkor is eredményes lesz, ha történetesen nem sikerülne érvényesre kihozni.

Tudta? Hazánk adja magát a legolcsóbban

Dühösek az európai országok a letelepedési programunk miatt, a magyar állam ugyanis még fizet is a bevándorlók után. A közvetítők alkalmazása sem megszokott.

HIRDETÉS

„Számos európai uniós ország működtetett letelepedési programot, de több szempontból is a magyar a legelőnyösebb" – így reklámozta a magyarországi letelepedési kötvényeket a bahreini tiszteletbeli konzul, Garamvölgyi Balázs az African Business nevű lap májusi számában.

Minden nap megkönnyítené a munkáját? Ezzel megteheti

Minden feladathoz vagy munkához más és más lapokat szoktunk megnyitni a böngészőben. Ezeket rendszerezhetjük ezzel a Chrome-bővítménnyel, hogy minden fontos oldalt egy pillanat alatt elérjünk.

Aki a munkahelyén a feladatok mellett az ehhez böngészőben megnyitott oldalakat is rendszeresen szokta változtatni, annak óriási segítség lesz a TobyChrome-bővítmény. Telepítése után ugyanis minden új lap megnyitásakor mutatja azokat a listákat, amelyeket gyorsan létrehozhatunk, hogy utána egy kattintással az összes olyan lapot megnyissuk a böngészőben, amelyre szükségünk lesz.

Heverő vagy franciaágy – marad a cölibátus vagy sem?

Gyakorlatilag folyamatos a katolikus egyházban a cölibátust, vagyis a papi nőtlenséget övező polémia, komoly vezetők pár év alatt megváltoztatható egyházfegyelmi szabályról beszélnek. Török Csabával, az egyház tévéreferens papjával annak jártunk utána, hogyhogy nem vésték kőbe a cölibátust az évszázadok során, illetve mivel járna a házasodás tilalmának általános feloldása. A lelkipásztor szerint nem csak a heverő franciaágyra cserélésével.

Autósüldözés, karambol: Budapesten forog a viszkis rablóról szóló film

Autósüldözés, karambol, füstölő autók, sérültek …. ilyeneket láthattak kedden azok, akik a Keleti pályaudvar környékén jártak. A viszkis rablóról készülő film egyik akciójelenetét vették fel. Antal Nimród és csapata már három hónapja forgat vidéken és Budapesten. A film a jövő év második felében kerülhet a mozikba. További részletek a videóban.

Ingyen vihetjük a biciklit a vonaton

Péntektől jövő csütörtökig ingyenes a kerékpárszállítás a hazai vasútvonalakon – közölte honlapján a MÁV. Szeptember 22-én jogosítvánnyal lehet ingyen vonatozni, ugyanezen a napon lesz a bringásreggeli is.

Már látszik, hol ér véget a szeptemberi kánikula

Szombaton jön a trendforduló, mikor máskor? Már ha hihetünk a jelenlegi előrejelzésnek. A hétvégétől már csak 25 fok körüli csúcshőmérsékletekre lehet számítani, eső, zápor, zivatar is kialakulhat.

Ön kitalálja, hol élnek a legboldogabb emberek Magyarországon?

Elkészült Magyarország boldogságtérképe, amely szerint többek között a nők, a kistelepüléseken élők, a 30-50 év közöttiek, a családosok és diplomás nyugat-magyarországiak a legboldogabbak.

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Csanád és Emil nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés