Közmunkásoknak is kampányolniuk kell a népszavazás sikeréért?

A 444.hu kedden írta meg, hogy információik szerint arra utasítottak hivatalnokokat: külön kiosztott telefonokkal, Kubatov-listával és egy fidesz–KDNP-s logóval ellátott kétoldalas útmutatóval felfegyverkezve, munkaidőben egy-egy vidéki szavazókörzetben hívogassanak szavazókat, és győzködjék őket a népszavazás fontosságáról.

A portál szerdán közölte: azóta több hírt is kaptak hasonló esetekről. Ezekben pedig közös, hogy a hivatalnokok tisztában vannak vele, ha kiderül, hogy beszéltek a sajtóval, akkor elvesztik állásukat. Egyik forrásuk egy Pest megyei kistelepülésről írt, és részletesen beszámolt a mozgósítás folyamatáról: náluk nemcsak előkészületek voltak, mint a minisztériumban, ezen a héten már „folyamatosan mennek a telefonálgatások, reggeltől délutánig, még szombaton is lesznek”. A hivatalban közmunkások is dolgoznak, nekik is kötelező beszállni a munkába. A hivatalt fideszes önkormányzati képviselők utasítják erre, ők szervezik és irányítják az ezzel kapcsolatos teendőket – olvasható a cikkben. Az említett önkormányzati hivatalnok és munkatársai is megkapták a pártlogós útmutatót.

Kocsis Máté: Rendben van, hogy hivatalnokokkal kampányoltatnak

Mi is beszámoltunk arról, hogy a 444.hu információi szerint arra utasítottak minisztériumi hivatalnokokat: külön kiosztott telefonokkal, Kubatov-listával és egy fidesz–KDNP-s logóval ellátott, kétoldalas útmutatóval felfegyverkezve munkaidőben egy-egy vidéki szavazókörzetben hívogassanak szavazókat, és győzködjék őket a népszavazás fontosságáról. A portál később azt írta: önkormányzati hivatalnokoknak és közmunkásoknak is telefonálgatniuk kell.

Újabb pofont kapnak a tanárok – Galló Istvánné

Rendezni kell annak az 1300 pedagógusnak az ügyét, akik a kormányzati ígéret ellenére nem kerültek fel automatikusan a nagyobb bérrel járó pedagógus 2 kategóriába - ezt a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke mondta a Klubrádió reggeli műsorában.

Így reagált a Tanítanék Mozgalom Pukli távozására

Pukli István kilépett a Tanítanék Mozgalomból, mert szerinte nem jó irány, hogy csatlakoztak a Lásd az embert! demonstrációhoz. A hátrahagyottak szerint ők csak az emberiességről szeretnének beszélni.

A mozgalom a napokban csatlakozott a menedékkérők befogadása mellett állást foglaló szeptember 30-i Lásd az embert! című demonstrációhoz. Pukli a Magyar Nemzetnek adott interjújában ezt kifogásolta és nem jó iránynak nevezte.

Pukli: Soha a büdös életben nem leszek a Fidesz tagja

Kiszállok a Tanítanék Mozgalomból, de az oktatásügyért tenni fogok, addig teszek, amíg nem sikerül átütni a falat a fejekben ezzel a fontos kérdéssel kapcsolatban – ezt Pukli István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Sándor Mária megérti, de elfogadni nem tudja Pukli visszalépését

Noha Pilz szerint meglepődtek Pukli döntésén, az elmúlt hetekben érzékelhető volt egyfajta bizonytalanság, feszültség a mozgalmon belül. Különösen azután, hogy Pukli a hónap elején a kormánypárti Magyar Időknek adott interjúban arról beszélt, hogy nem baloldali fordulatot szeretne, hanem jobb oktatási rendszert.

A kincstár és az egészségbiztosító is felkészült az egészségügyi béremelés utalására

Mind a Magyar Államkincstár, mind az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) felkészült arra, hogy a több mint 97 ezer egészségügyi munkavállaló megkapja emelt összegű alapbérét – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán budapesti sajtótájékoztatóján.

Ónodi-Szűcs: az alapbérrel a mozgóbérelemek is emelkednek az egészségügyben

A szeptember 1-jétől érvényes alapbéremeléssel az egészségügyben dolgozók mozgóbérelemei, például az ügyeleti és a készenléti díj, a műszakpótlék is nőnek - mondta az egészségügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Egyre fiatalabbak gondolják úgy: az egyetlen megoldás, ha véget vetnek az életüknek

Ismét késik a gyermekpszichiátria és -addiktológia támogatása, a tavaly ígért 6 milliárd forintot talán jövőre kaphatják meg az intézmények. Hiába áll a Heim Pál kórház Gyöngyösi úti telephelyén a felújított épület, amely otthont adhatna az új központnak, nincs forrás az infrastruktúra kialakítására és a működtetésre. Pedig ez a központ a legsúlyosabb eseteket látná el – tudta meg a Magyar Nemzet.

Kevés a szakember és a kórházi ágy a gyermekpszichiátriai osztályokon

http://www.atv.hu/belfold/20160929-keves-a-szakember-es-a-korhazi-agy-a-gyermekpszichiatriai-osztalyokon

Kevés az orvos és nincs elég ágy a magyarországi kórházakban a gyermekpszichiátriai osztályokon - írta csütörtökön a Magyar Nemzet.

Tovább rohadtak a 2006–2008-ban bezárt kórházak épületei

http://mno.hu/belfold/tovabb-rohadtak-a-2006-2008-ban-bezart-korhazak-epuletei-1363886v

Többnyire üresen állnak azok az ingatlanok, amelyekben korábban kórház működött, és 2006–2008-ban az MSZP-kormány bezárta őket – írta a Magyar Idők csütörtökön.

Újra bíróság előtt a legerősebb rendőrszakszervezet vezetője

http://nol.hu/belfold/ujra-birosag-elott-legerosebb-rendorszakszervezet-vezetoje-1633779

A Tettrekész rendőrszakszervezet vezetőjét első fokon három évre ítélték sikkasztás és költségvetési csalás miatt. Szerinte az eljárás koncepciózus, politikai megrendelésre akarják ellehetetleníteni őt és a több mint hétezer rendőrt tömörítő szervezetet.

Nyolchónapos terhesként hívták be a határvadász-tájékoztatóra

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/nyolchonapos-terheskent-hivtak-be-a-hatarvadasz-tajekoztatora-685718

Nyolc hónapos terhesen hívtak be rendőrségi határvadász-tájékoztatóra egy kaposvári kismamát, aki hiába jelezte, hogy hamarosan szülni fog, ezért nem buszozna oda-vissza száz kilométert, közölték vele: ha nem jelenik meg, törlik a közmunka-programból.

Egyezség született a cafeteria kifizetéséről az egri kórházban

https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/mibol-elunk/7073-egyezseg-szuletett-a-cafeteria-kifizeteserol-az-egri-korhazban

Peren kívüli megállapodás született az egriMarkhot Ferenc Kórház dolgozóinak járó cafeteria kifizetéséről hétfőn az érdekképviseletek és az intézmény között - tájékoztatta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kedden az MTI-t.

A közleményben azt írták: a kórház érdekképviseletei - az Egri Ápolási Szakszervezet, valamint a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete -, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ képviselői és a kórház megbízott főigazgatója megállapodtak abban, hogy az egészségügyi intézmény a jogosult munkavállalóknak peren kívül kifizeti az elmaradt cafeteriát. Ennek érdekében pedig kollektív megállapodást kötnek.

Juttatás!! Az Operában dolgozol? Akkor a szabad estéiden gyere…

http://index.hu/belfold/2016/09/28/opera_utasitas_visszanezo/

Visszanéző néven operanéző programot indított a dolgozóinak a Magyar Állami Operaház (MÁO). A főigazgatói utasításba adott lehetőség lényege, hogy minden alkalmazott béren kívüli juttatásként nyolc előre megnevezett előadásra kap két bérletet, egyikkel ő mehet be, másikkal pedig bárki más.

Kereseti térkép, megyénként

http://faktor.hu/faktor-itt-keresik-a-legkevesebb-penzt-a-magyarok?source=hirkereso

A hivatalos területi adatok között óriási különbségek vannak. Az országos átlagot Budapest húzza fel: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint jelenleg a fővárosban keresik a legtöbbet, havonta nettó ­­222 028 forinttal. Ezzel szemben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ennek a töredékét, alig több mint 116 ezer forintot.

Az országos átlag ez alapján havi nettó 171 590 forint. Elkeserítő, de az átlagot csak Budapest és Győr-Moson-Sopron haladja meg: Komárom-Esztergom a második legjobban kereső megye 168 192 forintos átlaggal, de ez is jócskán elmarad a budapesti és az országos átlagtól.

Újranyitották a Palóc boltokat

http://nol.hu/gazdasag/ujranyitottak-a-paloc-boltokat-1633631

A becsődölt cég bevállalja a csatát a CBA-val. A Palócnál még 900-an dolgoznak, ám a szakszervezet a cég elhagyását javasolja a munkavállalóknak.

BKV. Kamerázzák a dolgozókat?

http://vs.hu/kozelet/osszes/bkv-nem-kamerazzuk-a-dohanyzo-kollegakat-0927#!s7

Azért nem kamerázzák a BKV-nál a dohányzókat, mert a zárt helyiségekben tilos dohányozni. Az autóbuszos szakszervezet szerint törvénytelenül készítenek képfelvételeket a telephelyeken, például a dohányzóhelyiségekben. Az adatvédelmi biztos szerint lehet megfigyelni, de sok kivétel van, ahol nem. Ilyenek például a dohányzóhelyiségek. Amik nincsenek.

Vajon megfigyelnek munkahelyünkön?

https://szakszervezetek.hu/hirek/7074-vajon-megfigyelnek-munkahelyunkon

A kamerák használata, valamint az e-mail levelezések ellenőrzése sok esetben a munkavállalók érdeke is lehet. A munkaadóknak tehát úgy kell kialakítaniuk az ellenőrzési rendszerüket, hogy az a munkavállaló számára is megérhető legyen és ne érezzék saját személyes szférájukat veszélyben – mondta a Rádió Orientnek Osztopáni Krisztián adatvédelmi szakértő.

Felmondás nyugdíjasnak: így döntött a Kúria

http://adozona.hu/munkajog/Felmondas_nyugdijasnak_igy_dontott_a_Kuria_X6WN1Y

Indoklás nélkül mondott fel a munkáltató egy egy nyugdíjas munkavállalónak, aki pert indított, amelyben a Kúria mondta ki a végső szót.

EY: a magyar cégvezetők 12-18 százaléka mérlegelne egy korrupciós ajánlatot

https://szakszervezetek.hu/hirek/7089-ey-a-magyar-cegvezetok-12-18-szazaleka-merlegelne-egy-korrupcios-ajanlatot

A magyar vállalatvezetők 54 százaléka legalább egy olyan esetről tud, amikor korrumpálni próbáltak egy hivatalos szerv ügyintézőit, a cégvezetők 12-18 százaléka fogadna el, illetve mérlegelne egy korrupciós ajánlatot - derült ki az EY nemzetközi tanácsadó és könyvvizsgáló cég legutóbbi felmérésből, amit szerdán sajtótájékoztatón mutattak be Budapesten

Ismét uniós pénzeket bíztak Voldemortra

http://www.atv.hu/belfold/20160928-a-feladatokat-ugyanugy-meg-kell-oldani-ismet-unios-penzeket-biztak-voldemortra

Taktaköz térségben kilenc település fogott össze az úthálózat fejlesztéséért, ebben segédkezik majd a Voldemort néven ismertté vált Mengyi Roland, aki ellen éppen uniós pénzekkel való visszaélés miatt nyomoznak.

Tömeges ORÖ-kihallgatás: Ezekre voltak kíváncsiak a nyomozók

http://www.atv.hu/belfold/20160928-tomeges-oro-kihallgatas-ezekre-voltak-kivancsiak-a-nyomozok

Ahogy azt várni lehetett, elsősorban a Híd a munka világába körüli gyanús pénzköltésekre – többek között az irodavásárlásokra - voltak kíváncsiak a NAV munkatársai. A képviselők egy részét megviselte, hogy nem az ügyben leginkább érintetteket idézték be.

Marakodás a metrópótlóbusz-tender kiírása miatt?

http://www.atv.hu/videok/video-20160928-marakodas-a-metropotlobusz-tender-kiirasa-miatt

Az ATV Start vendége Gy. Németh Erzsébetfővárosi képviselő, DK.

Medián: Veszélybe kerülhet a népszavazás érvényessége

http://www.atv.hu/belfold/20160928-median-veszelybe-kerulhet-a-nepszavazas-ervenyessege

Nagy többségben lesznek a „nem” szavazatok, de aligha lesz érvényes a népszavazás, mivel várhatóan a jogosultak kevesebb mint fele járul majd az urnákhoz - derül ki a Medián által a HVG megbízásából készített felmérésből. A közvélemény-kutató figyelmeztet, hogy a mostani referendum előrejelzése a szokásosnál is kockázatosabb, de minden eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy a ténylegesen szavazók arányát mindig a részvételüket biztosra ígérők aránya közelíti meg a legjobban. Ez az arány pedig 42 százalék.

Orbán: Ezt egyszer a magyarok javára fogják írni a történelemkönyvekben

http://www.atv.hu/belfold/20160929-orban-ezt-egyszer-a-magyarok-javara-fogjak-irni-a-tortenelemkonyvekben

Ha Magyarország nem teljesítette vlna a kötelességét az illegális bevándorlással kapcsolatban, akkor Európa mára már elesett volna - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a Lokálnak.

Az MSZP lefújta az október 2-ra tervezett rendezvényét

http://www.atv.hu/belfold/20160928-az-mszp-lefujta-az-oktober-2-ra-tervezett-rendezvenyet

Az MSZP nem tartja meg a kvótareferendum napjára, október 2-ára a fővárosi Vörösmarty térre tervezett családi napját, egyrészt azért, mert nem szeretné, ha a Fidesz egy "jogsértőnek titulált" szocialista rendezvénnyel indokolná a népszavazás esetleges kudarcát, másrészt azért, mert szolidaritást vállal a Párbeszéd Magyarországért párttal (PM), amelynek ugyancsak vasárnapra tervezett eseményét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) jogsértőnek minősítette.

PM – nem marad el a tüntetés

http://mno.hu/belfold/az-nvb-szerint-jogserto-de-nem-marad-el-a-tuntetes-1363837

Választási gyűlésnek tekinthetőa Párbeszéd Magyarországért vasárnapra, a budapesti Kossuth térre meghirdetett rendezvénye, és mivel a szavazás napján nem lehet választási gyűlést tartani, a párt megsértette a választási eljárásról szóló törvény rendelkezéseit – állapította meg a Nemzeti Választási Bizottság szerdán. Karácsony Gergely, a párt társelnöke az MNO-nak elmondta, hogy a Kúriához fordulnak, és megtartják a vasárnapi rendezvényt.

Tovább tart a jogsértő plakátkampány

http://mno.hu/belfold/tovabb-tart-a-jogserto-plakatkampany-1363870

Nem cserélték le, így a közterületeken jelenleg is láthatók azok a népszavazásra és nem szavazatra buzdító óriásplakátok, amelyeken – jogsértő módon – nem tüntették fel jól olvashatóan a hirdetés megrendelőjét.

Lánczi: Még ádázabb küzdelem jöhet október 2-a után

http://www.hirado.hu/2016/09/29/lanczi-meg-adazabb-kuzdelem-johet-oktober-2-a-utan/

A népszavazásnak biztosan lesz jogi következménye, de ami annál is , „egy talán még ádázabb küzdelem a jelenleginél” – jelentette ki Lánczi Tamás. Brüsszel ugyanis reagálni fog az eredményre, védeni fogja az álláspontját és a magyar kormány is „bele fog állni”, a szuverenitást ugyanis nem adják ingyen – mondta a Századvég vezető elemzője az M1 Szemtől szembe című műsorában.

Van, aki a pápát is lemondatná a migránsok miatt

http://nol.hu/belfold/a-papa-is-monnyon-le-1633857

Az önkormányzati kiadású asi Szemle főszerkesztője visszahívná XVI. Benedeket, mert Ferenc pápa túl toleráns a menekültekkel - írja a nyugat.hu.

Nemzeti szuverenitás mellett a Hit Gyülekezete

http://www.hirado.hu/2016/09/29/nemzeti-szuverenitas-mellett-a-hit-gyulekezete/

A Hit Gyülekezetének vezető lelkésze szerint ragaszkodni kell a nemzeti szuverenitásunkhoz és a magyar illetékes szerveknek kell eldönteniük, hogy kinek adnak letelepedési jogot és kinek nem - erről Németh Sándor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt.

Kampánygyűlése előtt rendőrök igazoltatták Bokros Lajost

http://nol.hu/belfold/kampanygyulese-elott-rendorok-igazoltattak-bokros-lajost-1633847

Nem először fordul elő a népszavazási kampány kezdete óta, hogy a rendőrség – persze szigorúan az érintettek védelme érdekében – igazoltatja a kampánygyűlésre érkező aktivistákat. Van, ahol állítólag a polgármester kíváncsi arra, hány emberrel akarnak beszélni az ellenzékiek.

Tíz évbe is telhet a migránsok azonosítása a szakértő szerint

http://www.hirado.hu/2016/09/29/tiz-evbe-is-telhet-a-migransok-azonositasa-a-szakerto-szerint/

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint a titkosszolgálatoknak 5-10 évbe is beletelhet kideríteni az eddig Európába érkezett migránsok pontos személyazonosságát.

Önkormányzati. 11 településen választanak vasárnap

http://nol.hu/belfold/11-telepulesen-valasztanak-vasarnap-1633895

Tizenegy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: hét helyen polgármestert, háromban polgármestert és képviselő-testületet, Soroksáron pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak

Pofára esett a médiahatóság, százmilliót kell visszafizetni a Klubrádiónak

http://nol.hu/belfold/szazmilliot-visszakap-a-klubradio-1633869

A Kúria szerint a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) vissza kell fizetnie a Klubrádió által befizetett 103 millió forintos médiahasználati és frekvenciahasználati díjat. Ugyanakkor a Kúria a jó hírnév sérelme miatt nem ötmillió, hanem csak kétmillió forintos kárt ítélt meg a rádiónak az NMHH-val szemben indított polgári perének szerdai felülvizsgálati tárgyalásán

15 dolog, amit eddig biztosan nem tudott Gyurcsány Ferencről

http://www.atv.hu/belfold/20160929-15-dolog-amit-eddig-biztosan-nem-tudott-gyurcsany-ferencrol

A politikusok magánéletét bemutató 50 perces riportfilm vendége ezúttal a Dk elnöke, Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök volt. Összegyűjtöttünk néhány információt, amelyek eddig rejtve voltak a nagyközönség elől.

Magyarul kért bocsánatot a Teréz körúti robbantó

http://mno.hu/belfold/magyarul-kert-bocsanatot-a-terez-koruti-robbanto-1363897

A merénylet után nekiment az egyik szórakozóhely kidobójának. Közben a koronatanú is meglett

Új fordulat a kitiltási botrányban: megjött a válasz Amerikából

http://hvg.hu/gazdasag/20160928_Uj_fordulat_a_kitiltasi_botranyban_megjott_az_USA_valasza?ver=2&utm_expid=1324304-9.JvgK46VJQ96PBmQcdWWPlQ.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fhvg.hu%2F

Az amerikai hatóságok semmilyen konkrét adattal nem bizonyították a magyar kormányzati tisztviselők állítólagos korrupciós ügyét, amely miatt korlátozták beutazásukat az Egyesült Államokba – közölte a Fővárosi Főügyészség a jogsegélykérelemre adott amerikai válaszra hivatkozva

Családi vállalkozás. Kik élik túl a következő éveket?

http://www.hirado.hu/2016/09/29/generaciovaltas-elott-a-cegek-kik-elik-tul-a-kovetkezo-eveket/

Kész stratégiára, évtizdes felkészülésre van szükség ahhoz, hogy egy jól működő családi vállalkozást átadjunk a leendő utódjának, legtöbb esetben az apa a fiúnak. A cégek többsége a rendszerváltás után öltött jogi formát, így a generációváltás, a staféta átadása itt áll a küszöbön. Hazánkban a családi vállalkozások, hasonlóan az európai átlaghoz, 30- 50 százalékát teszik ki a gazdaságnak.

Jövőre 2,7 százalékos bővülést vár a GKI

http://www.hirado.hu/2016/09/28/jovore-27-szazalekos-bovulest-var-a-gki/

A magyar gazdaság az idén 2,0 százalékkal, míg jövőre 2,7 százalékkal bővülhet a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb előrejelzése szerint, az államháztartás hiánya a kormányzati várakozásoknál kissé rosszabb, idén 2,3 százalék, jövőre 2,5 százalék lehet GDP-arányosan, az államadóssági ráta pedig a tavalyi 75,3 százalékról idén év végére 74,5, míg jövőre 73,7 százalékra csökkenhet.

Normális ez az ország? Hét dolog, ami miatt aggódik a magyar

http://hvg.hu/gazdasag/20160929_Normalis_ez_az_orszag_Het_dolog_ami_miatt_aggodik_a_magyar?ver=2&utm_expid=1324304-9.JvgK46VJQ96PBmQcdWWPlQ.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fhvg.hu%2F

Három hónap elegendő volt ahhoz, hogy a korrupció, a menekültkérdés és a gazdasági helyzet megelőzze a munkanélküliséget a legfontosabbnak tartott problémák listáján. Az egészségügy első helyét semmi sem fenyegeti.

Meddig marad a meleg?

http://hvg.hu/idojaras/20160928_idojaras_terkepek

Pénteken-szombaton akár 27 fok is lehet, és a legfrissebb előrejelzések szerint pedig még jövő héten is melegebb lehet az átlagosnál. Sőt, október közepén sem valószínű még, hogy hidegebb lesz az ekkor megszokottnál.

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Arnold és Levente nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés