100 milliárdot ígér a kormány óvodákra és bölcsődékre

http://www.atv.hu/videok/video-20160826-100-milliardot-iger-a-kormany-ovodakra-es-bolcsodekre

Az ATV Start vendége Szűcs Viktória (elnök, BDDSZ).

Van vagy nincs káosz a tanévkezdésben?

http://www.atv.hu/belfold/20160828-van-vagy-nincs-kaosz-a-tanevkezdesben

Már csak 4 nap, és becsengetnek. Az oktatási államtitkár szerint: adottak a feltételek a szeptemberi tanévkezdéshez. A Civil Közoktatási Platform azonban nem így látja. Szakértőjük szerint teljes a bizonytalanság a szakképző intézményekben.

Kidolgozták ugyan a rugalmas tanterveket, mégis az óraszámcsökkentés könnyítene a diákok terhein

http://mno.hu/belfold/latszatintezkedes-az-ofi-lepese-1358909

A pedagógusok jelentős része által nem szívesen használt állami tankönyvekhez készített rugalmas tanmeneteket az Oktatáskutató és - fejlesztő Intézet (OFI), hogy ezáltal próbálja csökkenteni a tanulók leterheltségét. Ugyanakkor a lapunk által megkérdezett szakemberek szkeptikusak voltak mindezzel kapcsolatban: a pedagógustiltakozások egyik vezéralakja, Pilz Olivér és Mendrey László szakszervezeti vezető egyaránt látszatintézkedésről beszélt. Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke szerint a rugalmas tanmenetek javíthatnak ugyan a pedagógusok közérzetén, de nehéz megmondani, hogy segítik-e a tanulók terheinek csökkentését.

 

Van olyan tankönyv, amit mobilon is lehet olvasni

http://nol.hu/belfold/van-olyan-tankonyv-amit-mobilon-is-lehet-olvasni-1629445

Új generációs kísérleti tankönyvek elkészültéről számolt be az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet vezetője: ezek a könyvek tableten és mobiltelefonon is olvashatók.

Már kétszázezren egyházi iskolába járnak

http://nol.hu/belfold/mar-ketszazezren-egyhazi-iskolaba-jarnak-1629469

A szocialista-liberális kormányzás idején az egyházak finanszírozása kiszámíthatatlan volt, időnként kifejezetten egyházellenes hangulat uralkodott, sok szülő ezért nem egyházi iskolába járatta a gyermekeit, de 2010 után az Orbán-kormánynak sikerült rendeznie a viszonyokat – állítja Soltész Miklós államtitkár.

Orbán menesztette az Óbudai Egyetem kancellárját

http://nol.hu/belfold/orban-menesztette-az-obudai-egyetem-kancellarjat-1629385

A hvg.hu a Magyar Közlönyre hivatkozva azt írja, hogy a miniszterelnök menesztette az Óbudai Egyetem kancellárját. Hogy miért, azt nem tudni.

Aki nem szerez diplomát, fizethet

https://szakszervezetek.hu/hirek/6609-aki-nem-szerez-diplomat-fizethet

A felvett pénz felét vissza kell fizetniük azoknak az állami ösztöndíjas hallgatóknak, akik a megadott határidőig nem szereznek oklevelet.

Magyarország szétesik, és már nem is kell összerakni

http://nol.hu/belfold/magyarorszag-szetesik-es-mar-nem-is-kell-osszerakni-1629511

Az Orbán-kormányok hetedik tanéve indul el a napokban. Mondhatni, elkezd beérni a vetés. Minden sikerpropaganda dacára azonban a tény az tény marad: az iskolarendszer teljesen alkalmatlan a születéskor kapott esélyek megváltoztatására.  A tankötelezettség leszállítása pedig ezreket ítél örök közmunkára.

Szétesik az ország, és attól félek, nem kell összerakni. Pedig korábban hittem abban, hogy össze kell, mert ez így nem tud működni – mondta az oktatáskutató Mártonfi György, érezhetően hosszú évek tapasztalatát összegezve.

Parkolópályán a XXI. századi magyar újjászületés tervezett központja

http://mno.hu/belfold/penzfalo-a-szimbolikus-kocka-1359053

Hiába szavazott meg az Országgyűlés és csoportosított át a kormány már több mint hárommilliárd forintot a bűvös kocka motívumára épülő kiállítási központ nyolcmilliárdosra becsült beruházására, az tovább késik – tudta meg lapunk. Értesüléseink szerint hazánk olimpiai pályázatának bő egy év múlva esedékes elbírálásáig nemcsak a Rubik-ház fejlesztését, hanem a Népliget megújítását is parkolópályára tették.

És akkor magyar ember ennyi pénzért már nem dolgozik

http://hvg.hu/gazdasag/20160828_Es_akkor_magyar_ember_ennyi_penzert_mar_nem_dolgozik

Egymás után üt be a málna-, a szeder-, a körte- és az almafrász a mezőgazdaságban. Kiderült az is, hogy a Lidl és az Aldi fizet a kiskereskedelmi láncok közül a legjobban. Ez volt a héten a gazdaságban.

400 ezres kezdő fizura várnak a fiatalok

https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/mibol-elunk/6604-400-ezres-kezdo-fizura-varnak-a-fiatalok

Ma a pályakezdő fiatalok a reálistól távol eső fizetési igénnyel lépnek be a munkaerőpiacra, ami miatt rögtön csalódottsággal, és akár az elhelyezkedés nehézségeivel találják szembe magukat. Emellett nemzetközi szinten jellemző erre a generációra az erőn felüli költekezés is. A hiányos pénzügyi tudás és a kortársak hatása nagyban hozzájárulnak a téves kép és az ebből fakadó irreális pénzügyi döntések kialakulásához – írja a Piac és Profit.

Tiltakoznak a legdühösebbek az online pénztárgépek bekötése ellen

http://www.atv.hu/belfold/20160828-tiltakoznak-a-legduhosebbek-az-online-penztargepek-bekotese-ellen

Tiltakoznak a masszőrök az online pénztárgép rendszer bevezetése ellen. A Nemzetgazdasági Minisztérium szeptember végétől bekötné az adóhatósághoz például az autószerelőket, és a fitness termeket is. A körbe a masszőrök is bekerültek, pedig őket korábban mentesítette volna a jogszabály. A Masszőrök Egyesülete nyílt levelet írt Varga Mihálynak

Serkenti a gazdaságot a fogyasztás bővülése

http://www.hirado.hu/2016/08/27/serkenti-a-gazdasagot-a-fogyasztas-bovulese/

Kezd megváltozni a lakosság hozzáállása a magyar gazdaság helyzetéhez, ami kedvezően hat a gazdaság növekedésére - mondta Németh Dávid, a K&H vezető elemzője az M1 szombat reggeli műsorában.

Kifejtette: a magyarok már nem félnek annyira attól, hogy elveszítik munkájukat; és a növekvő bérekből kevesebbet tesznek félre, mint pár évvel ezelőtt, ez pedig segít, hogy ne csak a kedvező külső környezet miatt növekedjen a magyar gazdaság, hanem a lakossági fogyasztás is hajtsa a növekedést.

Csúsznak a nagyprojektek, alig lesz mit átadni a 2018-as kampányban

http://hvg.hu/gazdasag/20160827_csusznak_a_nagyprojektek_alig_lesz_mit_atadni_a_2018as_kampanyban

A Népszabadság összeszedte, hol tartanak a kormányzati és fővárosi fejlesztések, melyikből lehet valóság és mikorra. A lap megállapítja, hogy 2018-ban a Fidesz kampánygurujai valószínűleg nem nagyon építhetnek nagyszabású átadóünnepségek népszerűség-felhajtó erejére Budapesten, hiába van sok ötlet illetve hiába indultak el építkezések.

Változik a szociális ellátórendszer

https://szakszervezetek.hu/hirek/6608-valtozik-a-szocialis-ellatorendszer

Erősítenék a gyermekvédelmet: a helyi és a járási szint mellett megyei szinten a kormányhivatalok is részt vennének a krízishelyzetet észlelő és jelző rendszer működtetésében – egyebek mellett ezt is tartalmazza a kormány előterjesztés-tervezete. Módosításra szorul a Biztos Kezdet Gyerekházak szabályozása is, a kötelező óvodáztatás miatt a célcsoporttá az óvodába még nem járó gyermekek szülei váltak – írja a Magyar Hírlap.

Naponta 2000 forint kártalanítás járhat a raboknak

http://www.atv.hu/belfold/20160829-naponta-2000-forint-kartalanitas-jarhat-a-raboknak

Változhat a fogvatartottakra vonatkozó jogi szabályozás, így akár naponként kétezer forint kártalanítás is járhat a pernyertes raboknak - írja a Magyar Idők hétfői száma.

Szellemi holdudvarát építi a Jobbik

http://mno.hu/belfold/szellemi-holdudvarat-epiti-a-jobbik-1359051

Nagyjából százötven értelmiségi előtt, zárt körben beszélt a Jobbik néppártosodásáról és a magyar társadalom problémáiról Vona Gábor. A pártelnök – főként ideológiai síkon zajló – beszédében kiemelte, a magyarokba történelmileg táplált vesztestudatot győztestudattá kell formálni.

Gyurcsányék körbeveszik a Parlamentet

http://www.atv.hu/belfold/20160827-a-nepszavazas-es-a-szetzilalt-baloldal-lesz-e-mszp-dk-osszeborulas

Nem lesz közös kampány, de mindkét ellenzéki párt beleáll az októberi kvótanépszavazás bojkottjába, tudta meg a Hetek az MSZP-tõl és a DK-tól. A szocialisták humoros elemeket is felvonultatnak a választók távoltartására, a DK pedig abban bízik, hogy a kormányoldal már elérte a mozgósítás felső határát, így mostantól az ellenzéké a pálya.

DK: Itt a bizonyíték, hogy népszavazásnak semmi köze a kvótákhoz

http://www.atv.hu/belfold/20160827-dk-itt-a-bizonyitek-hogy-nepszavazasnak-semmi-koze-a-kvotakhoz

Magyarország idén eddig 300 menekültet fogadott be. Gyurcsányék szerint a kormány ezzel saját kezűleg bizonyította be, hogy az októberi népszavazásnak semmi köze a menekültkvótákhoz

Blikk: titkos helyen hoznak be hajnalonként menekülteket az embercsempészek

http://hvg.hu/itthon/20160829_titkos_helyen_hoznak_be_hajnalonkent_menekulteket_az_embercsempeszek

Minden korábbinál szervezettebb módon csempészik át a szerb–magyar határon a menekülteket, majd viszik át őket az osztrák határra az embercsempészek – írja a Blikk. A lap szerint a drótakadály egyik megjelölt oszlopát emelik ki a földből hajnalonként egy megadott időpontban a magyar oldalon, félrehajtják a drótot, és percek alatt 200–250 embert engednek át, aztán visszateszik a kerítést a helyére.

71 millió fiatal munkanélküli

http://hvg.hu/vallalat_vezeto/20160825_71_millio_fiatal_munkanelkuli_ILO_jelentes

Romlik a fiatalok foglalkoztatottsága, ennek köszönhetően csak idén fél millióval, vagyis 71 millióra emelkedik globálisan munkanélküli fiatalok száma. Az Európai Unió 28 tagállamában a 25 éven aluliak 13 százaléka tartozik a "relatív szegénységtől fenyegetett" kategóriába.

Pokolgép robbant Brüsszelben

http://www.atv.hu/belfold/20160829-pokolgep-robbant-brusszelben

Pokolgép robbant hétfőn hajnalban a brüsszeli kriminológiai intézetben, de az épület még üres volt, így nem sérült meg senki.

Brexit: Európa lehúzhatja majd a rolót?

http://mno.hu/kulfold/brexit-europa-lehuzhatja-majd-a-rolot-1359056

Ha rosszul kezeljük Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból, akkor további EU-tagállamok is követhetik London példáját, Európa pedig valószínűleg lehúzhatja a rolót – mondta Sigmar Gabriel német alkancellár.

Elbukott az EU és az USA egyezménye

http://nol.hu/gazdasag/elbukott-az-eu-es-az-usa-egyezmenye-1629567

Az Európai Unió és az Egyesült Államok közti szabad kereskedelmi egyezményről (TTIP) szóló tárgyalások kudarcba fulladtak – nyilatkozta vasárnap Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter.

A keresztényüldözésekről tanácskozott Orbán Viktor Rómában

http://www.atv.hu/belfold/20160828-a-keresztenyuldozesekrol-tanacskozott-orban-viktor-romaban

Orbán Viktor miniszterelnök a Közel-Keleten szolgáló keresztény vezetőkkel tanácskozott szombaton Rómában - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Fiatalok nélkül maradhatnak a plébániák

http://mno.hu/belfold/fiatalok-nelkul-maradhatnak-a-plebaniak-1359052

Felemás eredményt hozott a kötelező hittan bevezetése: a lapunk által megkérdezett felekezetek szerint az iskolákban ugyan több gyermekhez érnek el, ám a plébániákon tartott hittanra egyre kevesebb fiatal jár, lemorzsolódásuk az ország egyes részein eléri a 25 százalékot. Az egyházaknak most az a feladatuk, hogy visszatereljék az elmaradókat a gyülekezetekbe, különben szinte biztosan elvesznek az egyház látóköréből.

Küszöbön állhat a Népszabadság eladása

http://www.atv.hu/belfold/20160826-kuszobon-allhat-a-nepszabadsag-eladasa-meszaros-lorinc-lehet-a-befuto

Az állítólagos vevő, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt nem erősítette meg, de nem is cáfolta értesülésünket.

Bors: titkolják a gyilkossággal gyanúsított volt képviselő vagyonnyilatkozatát

http://hvg.hu/itthon/20160829_nem_akarjak_kiadni_a_gyilkossaggal_vadolt_volt_fideszes_kepviselo_vagyonnyilatkozatat

Nem hajlandó kiadni a dunaújvárosi önkormányzat a gyilkossággal vádolt volt fideszes képviselő vagyonnyilatkozatait – írja a Bors. A lap szerint a rendőrség és a városi vezetők magyarázkodása ellentmond egymásnak.

Új utat építettek a miskolci nagyúrnak, végül is csak az idősek fogják kitörni a nyakukat rajta

http://nol.hu/belfold/miskolc-ut-epitkezes-botrany-1629565

Pár éve közpénzből aszfaltozták Zsiga Marcell alpolgármester házáig az utat, most egy önkormányzati cégvezető családjának villájához vezet új út

Nézzen körbe a munkahelyén, aztán nézze meg ezeket: így néznek ki a legmenőbb irodák

http://hvg.hu/tudomany/20160826_a_vilag_legjobb_irodai_office_snapshots_fotok_iroda_munkahely

A világ legmenőbb irodáiról több tucat szempont alapján lehet böngészni a jobbnál jobb fotókat ezen az oldalon.

Nem kellett dolgozni a LEGO-gyárban

https://szakszervezetek.hu/hirek/6600-nem-kellett-dolgozni-a-lego-gyarban

Négy órán keresztül a világ összes LEGO gyárában leállt a munka. A dán multi egy speciális nappal ajándékozta meg a munkatársakat, és ennek köszönhetően világszerte közel 20 ezer alkalmazottaknak szerveztek kreatív foglalkozásokat. A Play Day-t a tulajdonos család találta ki, a céljuk az volt, hogy a munkatársak is megérezzék a játék örömét. A LEGO nyíregyházi gyárában 2800-an játszhattak – írja anyiregyhaza.hu.

 

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Alexandra és Erik nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés