Ez egy: 
Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság

Sajnálattal tájékoztatunk, hogy a "Szociális Népszámlálás - Légy TE a 10.000.! "esemény, amelyet november 11-re hirdettünk meg elmarad. A szociális ellátás területéről, sok jelzést kaptunk, hogy a helyi Szociális Munka Napi ünnepségek miatt másik időpontot javasolnak. Mindezért az eseményre beregisztrálók, illetve egyéb módon jelzett részvételek száma nem adta ki az esemény címét megközelítő jelzéseket, így az esemény nem kerül most megtartásra.

Köszönjük a regisztrációkat és a támogatást!

A küzdelmet tovább folytatjuk!

 

Előzmény:

A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság és a belőle alakult Szociális Ágazati Sztrájkbizottság három éve vezeti az ágazat bérharcát. Végig mellettünk álltatok, aláírtátok a petíciónkat, részt vettetek a demonstrációinkon és megharcoltátok a szociális ágazat első általános sztrájkját!

És hogy mire volt ez elég? Két alacsony összegű ágazati pótlékra és számtalanszor elhangzott életpálya ígéretekre! Mára világosan kiderült, hogy az ígéretek beváltására a közeljövőben sem számíthatunk!

Mindeközben soha nem tapasztalt mértékben vonják ki a forrásokat a szociális ágazatból, a szociális ellátások színvonala a kritikus mérték alá zuhant, így már az igénybevevő állampolgárok ellátását veszélyezteti. Mára állandósult a munkaerőhiány a legfontosabb szakmai munkakörökben is, volt munkatársaink tömegesen vándorolnak külföldre, mennek át a jobb fizetéseket nyújtó egészségügyi intézményekbe, vagy inkább kereskedelmi dolgozónak állnak… A maradókat krónikus alulfizetettség, túlhajszoltság gyötri, nem beszélve az egyre gyakoribb, egzisztenciális fenyegetéssel fellépő munkáltatói magatartásokról.

Sokfelől halljuk, hogy a dolgozók körében apátia és passzivitás uralkodik. Azt mondják, nincs esélye itt semmilyen érdekvédelmi akciónak. Mi viszont úgy látjuk, nem tűrhetjük tovább ezeket a méltatlan körülményeket! Mindent meg kell tennünk, hogy ezeknek a nyomasztó folyamatoknak véget vessünk! Ki kell kényszerítenünk a szociális területen dolgozók anyagi megbecsülését, küzdenünk kell a jobb munkafeltételek biztosításáért, az állampolgárok szociális biztonságát nyújtó intézményeink garantált, magas színvonalú működéséért!

Ezért újabb tiltakozó menetre, zajos tüntetésre hívunk minden szociális dolgozót, a szociális ágazat védelméért tenni akaró állampolgárt, szakszervezeteket, civil szerveződéseket! 

Tartsunk „Szociális Népszámlálás”-t! Mutassuk meg magunkat! Mutassuk meg, milyen sokan vagyunk, akik követelik az ígéretek betartását, a jogos, méltányos bérezést, és akik megvédik a szociális intézményeket, a segítségre szoruló állampolgárokat!

És hogy miért „Szociális Népszámlálás”? Ha csak néhányan álltok mellénk, a tiltakozásunk hiábavaló. Mutassuk meg, milyen sokan vagyunk, akik követelik az ígéretek betartását, a jogos, méltányos bérezést, és akik megvédik a szociális intézményeket, a segítségre szoruló állampolgárokat! 

Facebook esemény

Előzmények

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Fatime nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés