Ez egy: 
Sajtó

Szűcs Viktória, BDDSZ elnök ma reggel 06:20 perckor a Kossuth Rádiónak nyilatkozott. Elmondta, hogy örömteli a kormány kijelentése, miszerint kiemelt célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is támogassa a szociális dolgozókat, de fel kell tenni azt a kérdést, hogy ...

  • mi az oka annak, hogy az ágazat valamennyi dolgozója (90-95%-a) alapbérben, minimálbért vagy a garantált bérminimumot kap?
  • miért nem készít a kormány ennek az ágazatnak olyan önálló, alapbérben rögzített és indexelt bértáblát, amely biztosítja valamennyiük számára - nem csak a szakdolgozók, hanem a kisegítő dolgozók számára is - a tisztességes megélhetést?

Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár elmondta, hogy a kormány kiemelt célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is támogassa a dolgozókat, az ehhez szükséges forrásokat pedig, ahogy a múltban is, a jövőben is meg fogja teremteni...

A teljes felvétel meghallgatható itt.

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Elza nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés