Kezdés: 
szerda, május 30, 2018 - 15:30 to 20:00
Meghívó
A Friedrich-Ebert-Stiftung Budapest tisztelettel meghívja Önt a “Nemek közötti igazságosság Kelet-Közép-Európában” című regionális projektjének keretében megvalósuló kerekasztal-beszélgetésére, melyet a Női Érdekérvényesítő Szövetséggel és a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetével közösen szervez,m és melynek címe:
 
A gondoskodás gazdaságtana és ennek növekvő jelentősége
 
A gyerekekről, a betegekről és az idősekről való gondoskodás az emberi élet integráns része és elengedhetetlen a társadalom újratermeléséhez. Nem elég a férfiakat bátorítani, hogy vegyék ki igazságosan a részüket ezekben a kötelességekben is, de olyan szociális rendszerekre van szükségünk, amelyek értékük szerint elismerik a fizetett és fizetetlen gondoskodás fontosságát, és a növekvő nyomást, amely ezekkel kapcsolatban társadalmunkra nehezedik. A szociális infrastruktúrába való beruházás ráadásul gazdasági hozadékokkal is jár. Hogyan kapcsolódik egymáshoz az egészségügy, a gyerekgondozás és az idősek gondozása? Mik a gondoskodó munka témájával kapcsolatos feminista szempontok és viták? Hogyan alakítják a gondoskodás értékéről folyó vitát a piaci mechanizmusok, az állam és a „nők kötelezettségeinek” romanticizálása? Mik lennének az előnyei annak, ha komolyan vennénk a gondoskodást és nagyobb léptékben befektetnénk bele? Mi az állam, a szakszervezetek, a piaci szereplők és a civil társadalom szerepe a változásban? Tisztelettel meghívjuk Önt, hogy portugál, francia és magyar szakértőinkkel együtt megvitassuk a fenti, valamint a témával kapcsolatos további kérdéseket.
2018. május 30. 15.30 - 20:00
Helyszín: Kossuth Klub
Budapest, VIII., Múzeum utca 7.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, legkésőbb május 28-ig jelezze ezen a linken.
A beszélgetés Facebook eseményét itt találja.
Díjmentes gyerekfelügyeletet biztosítunk az esemény idejére. Amennyiben igényt tart rá, kérjük, jelezze a regisztrációban május 24-ig!

Es

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Edina nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés