Augusztus 22-én Szűcs Viktória BDDSZ elnök előadást tartott a legnagyobb finn (86 ezer tagot számláló) szociális és egészségügyi dolgozókat tömörítő szakszervezet Magyarországra látogató képviselőinek Szolnokon, a Tisza Hotelben. 

A finn kollégák felkérésének megfelelően Szűcs Viktória BDDSZ elnök, SZEF ügyvivő egy átfogó képet mutatott be a vendégeknek a magyarországi élet- és munkakörülményekről, a fizetésekről, a szakszervezetekről, az érdekegyeztetésről (beleértve a kollektív szerződés témáját is) továbbá az üzemi tanácsokról, kamarákról természetesen a szociális és egészségügyi dolgozók fókuszából. Az előadást számtalan KSH átlagkereseti adatból készített euróra átszámított adat színesítette, továbbá az elmúlt 4 év szakszervezeti akciói és azok eredményei is bemutatásra kerültek.

A találkozón részt vett 22 finn kolléga álláspontja szerint a szociális és egészségügy területén foglalkoztatottak létszáma, az ország nagyságához és az ellátottak számához képes nagyon alacsony! Véleményük szerint sokkal több dolgozóra lenne szükség mindkét ágazatban a minőségi feladatellátáshoz. Továbbá a kereseti adatokat látva is rendkívül lesújtónak ítélték meg a helyzetünket.

Elismerték azon szakszervezeti törekvéseinket, ami a két ágazat dolgozóinak béremelésére, jobb munkakörülményekre, és tisztességes foglalkoztatásra vonatkoznak. Támogatásukról biztosítottak minket, továbbá felajánlották, hogy ha Magyarországról Finnországba látogatunk nagyon szívesen végig kalauzolnak minket a finn egészségügyi és szociális ellátórendszeren.

 

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Ignác nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés