2018. augusztus 22-én a szolnoki finn szakszervezeti találkozót követően Szűcs Viktória látogatást tett Szolnokon a BDDSZ tiszteletbeli elnökénél, Dr. Koncz Józsefnél és feleségénél. (Margitka a szolnoki bölcsődék gyermekorvosaként tevékenykedett nyugdíjazásáig.) 

A látogatás, a rekkenő hőség ellenére rendkívül jó hangulatban zajlott. Szerencsére főorvos úr és felesége is jó egészségi állapotnak örvend egy hosszabb betegséggel töltött időszak után. 


Mindketten érdeklődtek a bölcsődei dolgozók helyzetéről, a bölcsődei férőhelyekről, a finanszírozásról, a problémáinkról és a sikereinkről egyaránt. 

Főorvos úr felidézte a bölcsődei szakma szempontjából jelentős emlékeit Akócsi Ágnesről, Dr. Kardos Andorról és Dr. Pólónyi Erzsébetről, akik szerepet játszottak a XX. századi világszínvonalú bölcsődei ellátás alapjainak lerakásában.

A beszélgetés során megfogalmazásra került a már évek óta bezárt Bölcsődék Országos Módszertani Intézete (BOMI) jelentősége, szerepe, és mérhetetlenül nagy hiánya is.

 

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Ignác nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés