Ez egy: 
Nemzetközi
A korai évek az emberi életben a legformatívabbak, és nagymértékben befolyásolják az emberek oktatási, foglalkoztatási és integrációs kilátásait. 
A korai gyermekkori oktatás és gondozás alapja a további tanulásnak, és hatékony befektetés az oktatásba és a képzésbe. A magas színvonalú szolgáltatások elengedhetetlenek az oktatási eredmények javításához, és minden résztvevőnek, különösen a hátrányos helyzetűekből származó gyermekek egyenlő indulásához. 
Ezért hangsúlyozza a Szociális Jogok Európai Pillére, hogy a gyermekeknek joga van a megfizethető gyermekkori oktatáshoz és jó minőségű ellátáshoz.
 
Az Európai Bizottság javaslatokat tett a magas színvonalú gyermekkori oktatási és gondozási rendszerekről szóló Európai Tanácsi ajánláshoz, amelyben a következőket célozza meg: 
- Közös uniós szintű megértés kialakítása a jó minőségű szolgáltatásnyújtásról. Ez viszont elősegíti a nemzeti reformokat és elősegíti a társadalmi befogadást a tapasztalatok és a jó gyakorlatok cseréjének megkönnyítésével.
- Támogassa az uniós tagállamokat azon erőfeszítéseikben, hogy javítsák a korai gyermekkori oktatási és gondozási rendszereik hozzáférhetőségét és minőségét. Ez magában foglalja az uniós finanszírozás rendelkezésre bocsátását a szolgáltatások elérhetőségének és minőségének javításához, valamint a mérföldkövek és célok felülvizsgálatához.

Az Európai Tanács javaslata, amely a magas színvonalú koragyermekkori nevelés és gondozást biztosító rendszerekről szól, most már magyarul is elérhető (ld. a link alatt!). 
Az anyag 2018. május 22-én véglegesített tervezet (ajánlás+melléklet). Ez a munkaanyag 2019 májusában kerül véglegesítésre a tervek szerint.

Az EURÓPAI TANÁCS AJÁNLÁSA a magas színvonalú koragyermekkori nevelést és gondozást biztosító rendszerekről.
Az ajánlás 
melléklete.

 

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Alexandra és Erik nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés