Ez egy: 
Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság

 A Kormány képviseletében Fülöp Attila helyettes államtitkár 2013. december 4-én 12:00 h-ra tárgyalásra hívta a Szociális Ágazati  Sztrájkbizottságot abból a célból, hogy megkezdődjön az egyeztetés a Sztrájkbizottság követeléseiről:

 1. Az egészségügyi dolgozói illetmény-, illetve bértábla kiterjesztése a szociális ágazatban foglalkoztatottakra (mind a  szakdolgozókra, mind a kisegítő dolgozókra), jogállástól függetlenül, 2014. január 1-jétől.

 2. A szociális ágazatot érintően rendszeres érdekegyeztető tárgyalások megkezdése és folytatása a kormányzat és az ágazatban  érintett érdekképviseleti szervezetek közt.

 3. A Kjt. 59. § (1) bek. b) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, a szociális ágazat egészére kiterjedően jogszabály írja elő, hogy a  munkaközi szünet a munkaidő része.

 

A tárgyalás során a felek megállapodtak, hogy:

  1. A bérkövetelésekre vonatkozóan 6 fős (oldalanként3-3 fő) szakértői bizottságot hoznak létre, mely elvégzi a szükséges számításokat.
  2. A szakszervezeti oldal vállalja, hogy a Szociális Ágazati Érdekegyeztetés ügyrendjének tervezetét elkészíti a következő ülésre.

A következő ülés időpontja: 2013. december 11. 12 h.

Az egyeztetés után készült kormányzati össszefoglaló elérhető itt.

Híradó a témában itt

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Pongrác nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés