SZAKSZERVEZET, A MUNKA VILÁGA

SZEF: Sokkal több ember végezhetne minőségi, tisztes munkát

http://www.hrportal.hu/c/szef-sokkal-tobb-ember-vegezhetne-minosegi-tisztes-munkat-20151007.html

Nem irreális cél a tisztes munka, a gazdagság és a technika fejlettsége sokkal jobb életkörülmények megteremtését tennék lehetővé Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) elnöke szerint.

Kapcsolódó hírek:

http://magyarhirlap.hu/cikk/37338/SZEFelnok_nem_irrealis_cel_a_tisztes_munka

http://szakszervezetek.hu/hirek/1483-szef-elnok-nem-irrealis-cel-a-tisztes-munka

http://profitline.hu/hircentrum/hir/340472/Nem-irrealis-cel-a-tisztes-munka-

http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/10/szef-elnok-nem-irrealis-cel-a-tisztes-munka.html

A diák tudása a mérce – Interjú Galló Istvánnéval, a Pedagógusok Szakszervezete elnökével

http://zaol.hu/hirek/a-diak-tudasa-a-merce-1731114

A fizetésemelés jó híre érkezett a hét elején a pedagógusok háza tájáról, eközben az önértékelés osztja meg őket és a társadalmat is. Erről kérdeztük Galló Istvánnét, a Pedagógusok Szakszervezete elnökét, aki a napokban Zalában járt.

Törvénysértő a Pedagógus Önértékelési Csoportoknak előállított kézikönyv

http://szakszervezetek.hu/hirek/1468-torvenyserto-a-pedagogus-onertekelesi-csoportoknak-eloallitott-kezikonyv

Súlyosan törvénysértő a Pedagógus Önértékelési Csoportoknak (PÖCS) előállított kézikönyv – ezt Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke mondta a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.

Ifjúsági garancia program – a 25 év alatti fiatalok elhelyezkedését segítik

http://minap.hu/cikkek/ifjusagi-garancia-program-25-ev-alatti-fiatalok-elhelyezkedeset-segitik

Összesen több mint 2 ezer 25 év alatti fiatalt sikerült már bevonni a megyében az ifjúsági garancia programba január óta. Többségüket képzésre irányították, több százan pedig támogatott foglalkoztatásban vesznek részt. A cél közel 6 ezer fiatal munkaerő-piaci helyzetének javítása a megyében.

A munkaerőpiachoz igazítják a felsőoktatást

http://hir6.hu/cikk/114631/a_munkaeropiachoz_igazitjak_a_felsooktatast

A felsőoktatás átalakításának egyik legfontosabb célja, hogy a munkaerőpiac igényeit kiszolgálja, de óvatosan kell eljárni, hiszen annak, amit most teszünk, csak 10-15 év múlva érződik majd igazán a hatása - jelentette ki a felsőoktatásért felelős államtitkár.

MaSzSz: milliónyi dolgozó nyögi a gazdasági válság terheit

http://nepszava.hu/cikk/1072446-maszsz-millionyi-dolgozo-nyogi-a-gazdasagi-valsag-terheit/

Véget kell vetni a kapzsiságnak, az egyenlőtlenségnek, a dolgozók nagyobb védelméhez hatékony, sikeres szakszervezetekre van szükség - hívta fel a figyelmet a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) a tisztes munka világnapja alkalmából kiadott szerdai közleményében.

Plusz pénzt a menekülteket szállító vasutasoknak!

http://www.hrportal.hu/c/plusz-penzt-a-menekulteket-szallito-vasutasoknak-20151007.html

Plusz pénzt követel a szakszervezet a menekültek szállításában rendszeresen résztvevő több száz vasutasnak. A Vasutasok Szakszervezete elvárja, hogy a kormány ne csak a határsértők ügyének gyors tárgyalására a helyszínre költöztetett bírák, hanem a nehéz körülmények között dolgozó vasutasok áldozatos munkáját is elismerje, visszamenőleg, a menekültáradat kezdetétől. A szakszervezet leszögezi: a menekültek utaztatásában érintett vasutasokra a korábbinál lényegesen több munka hárul.

Emberéletet követelt a rossz munkakörülmény Tatán

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=136&cid=191988

Munkavégzés közben meghalt egy sofőr a Güntner-Tata Kft. telephelyén. A Vasas Szakszervezet szerint a balesetnek köze lehet a nem megfelelő munkakörülményekhez.

Óriási balhé és házkutatás Gaskóéknál

http://mno.hu/politika/oriasi-balhe-es-hazkutatas-gaskoeknal-1307973

Bírósághoz fordul az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSZ), mert koncepciós döntésnek tartja kizárását a Liga szakszervezeti konföderációból – közölte az érdekvédelmi szervezet szerdán az MTI-vel. A Liga szerint az ODFSZ elnöke folyamatosan a konföderáció hitelét rontó nyilatkozatokat tett.

Kapcsolódó hír: http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=192014

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató kulturális tér nyílik Budapesten

http://www.szakszervezetek.hu/hirek/1477-megvaltozott-munkakepessegueket-foglalkoztato-kulturalis-ter-nyilik-budapesten

Kulturális központ és kávéház nyílik december 3-án, a fogyatékossággal élők világnapján Budapesten, az egykori Vörösmarty mozi helyén, fogyatékossággal élő munkavállalókkal.

Több támogatás rehabilitációs foglalkoztatásra

http://magyarhirlap.hu/cikk/37388/Tobb_tamogatas_rehabilitacios_foglalkoztatasra

Jövőre 34,3 milliárd forintos pályázati támogatást nyújt rehabilitációs foglalkoztatáshoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az idei támogatásnál 5,3 milliárddal többet – jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár tegnap.

Kapcsolódó hír: http://www.stop.hu/belfold/czibere-jovore-343-milliard-forinttal-tamogatjak-a-rehabilitacios-foglalkoztatast/1367245/

http://www.hrportal.hu/c/meg-tobb-penz-jut-a-fogyatekkal-elok-foglalkoztatasara-20151007.html

A mai gyerekek 100 évig dolgozhatnak

http://index.hu/tudomany/2015/10/08/a_mai_gyerekek_100_evig_dolgozhatnak/

Rohit Talwar jövőkutató szerint a mai gyerekek akár 100 éves korukig is dolgozhatnak, és 40 különböző helyen is dolgozhatnak életükben.

KÖZÉLET

Kisvárosnyi ember dolgozik a minisztériumokban

http://nol.hu/belfold/dagad-orban-apparatusa-1567651

Az új kormányban „nem lesz dáridó” – harangozta be Orbán Viktor öt évvel ezelőtt a csúcsminisztériumi rendszert és a tervezett létszámleépítést. Az ígéretből semmi nem lett, a minisztériumokban ma csaknem ezerkétszázzal többen dolgoznak, mint Bajnai Gordon idején.

Lázár: A fideszesek is szétlopnák – igaza lehet

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/lazar-a-fideszesek-is-szetlopnak-igaza-lehet-1307934

Igaza lehetett Lázár Jánosnak az állami mezőgazdasági cégek szétlopásával kapcsolatban. Egy Kehi-jelentés szerint az államnak húsz év alatt kétszázszor több bevétele lett volna az erdészetekből, ha haszonbérbe adják.

GAZDASÁG

Öt ábra, amelyet biztos nem láttál még a magyar nyugdíjakról

http://www.portfolio.hu/befektetes/nyugdij/ot_abra_amelyet_biztos_nem_lattal_meg_a_magyar_nyugdijakrol.220620.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Átlagosan 40%-kal magasabb nyugdíjat kapnak a férfiak, mint a nők az EU-ban, míg ez az eltérés Magyarországon 15%. Nemcsak ez a meglepő hazánkkal kapcsolatban, hanem az is, hogy a 28 tagállam közül Magyarország az élvonalban van, ha a 65 éves és annál idősebbek rendelkezésre álló medián jövedelmét nézzük a 0-64 évesek jövedelméhez viszonyítva. Kiderült az is, hogy sokat dolgozunk a nyugdíjkor elérése után is, Magyarországon mintegy 40%-ot tesz ki az időskorúak foglalkoztatási aránya. Ilyen adatokról szedtünk össze néhány ábrát az Európai Bizottság frissen megjelent tanulmányából.

EGYÉB

Mégsem a Városligeté lesz a Múzeumi Negyed?

http://nepszava.hu/cikk/1072334-megsem-a-varosligete-lesz-a-muzeumi-negyed/

Egy 15 évvel ezelőtti terv újragondolása, hogy a Városligetbe tervezett Múzeumi Negyed inkább az úgynevezett "rozsda övezetben" kapjon helyet. Informátoraink szerint így kétszer akkora területen fele annyi pénzből lehet megvalósítani a beruházást. A régebbi tervet egyébként Orbán Viktor is támogatta, s nem Demján Sándortól származik.

 

 

 

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Anett és Antal nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 66

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés